Kurs i matsikkerhet og mattrygghet i Evje og Hornnes

Her finner du en oversikt over kurs i matsikkerhet og mattrygghet der du bor.
Finn kurs innen HACCP, hygiene, allergener, matsvindel, mikrobiologi og renhold.

Effektiv forebygging av matsvindel - bedriftsinternt

Vi tilbyr kurs i effektiv forebygging av matsvindel. Matsvindel er en globalt voksende utfordring i næringsmiddelbransjen. Vi tilbyr nå et kurs som setter fokus på hvordan din virksomhet kan minimere svindel i leverandørkjedene og hvordan den kan håndteres hvis det allikevel dukker opp utfordringer.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Hele landet Hele landet 1 dag Avtales kr

GLOBALG.A.P IFA Aquaculture - bedriftsinternt

Vi tilbyr kurs om GLOBALG.A.P IFA Aquaculture. Formålet med kurset er å gi en helhetlig forståelse av GLOBALG.A.P IFA Aquaculture standarden og oppdatering kontinuerlig i henhold til revisjoner i standarden. Kurset gjennomføres som forelesning med bruk av eksempler og oppgaver.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Hele landet Hele landet 2 dager Avtales kr

GLOBALG.A.P IFA Aquaculture - nettkurs

Vi tilbyr kurs om GLOBALG.A.P IFA Aquaculture. Formålet med kurset er å gi en helhetlig forståelse av GLOBALG.A.P IFA Aquaculture standarden og oppdatering kontinuerlig i henhold til revisjoner i standarden. Kurset gjennomføres som forelesning med bruk av eksempler og oppgaver.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Nettkurs / nettstudie Nettkurs / nettstudie 2 dager 8.990 kr

Introduksjon til HACCP - bedriftsinternt

Vi tilbyr introduksjonskurs til HACCP for bedrifter. Kurset gir en bred forståelse for mattrygghet og kunnskap om hvordan et HACCP-system tilrettelegger for å identifisere, evaluere og styre farer som kan oppstå under matproduksjon og som er vesentlige for trygg mat.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Hele landet Hele landet 2 dager Avtales kr

Revisjon av HACCP - systemer - bedriftsinternt

Vi tilbyr bedriftsinternt kurs i revisjon av HACCP - systemer. HACCP-metodikk har blitt et sentralt verktøy for å styre risiko og sikre mattrygghet. Gjennomføring av revisjoner er sentralt for å påvise at HACCP-systemet er utarbeidet i henhold til Codex Alimentarus.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Hele landet Hele landet 2 dager Avtales kr

Rømming av fisk fra akvakulturanlegg - bedriftsinternt

Vi tilbyr kurs om rømming av fisk fra akvakulturanlegg for bedrifter. Målsettingen er at etter kurset skal du være i stand til å identifisere risiko for rømming på anlegget og håndtere denne i tråd med kravene i NYTEK standarden.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Hele landet Hele landet 1 dag Avtales kr

Introduksjonskurs i eSmiley

Et nettbasert introduksjonskurs til eSmileys digitale IK-mat system – gratis. Kurset tar deg gjennom alt du trenger å vite om IK-mat systemet.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Nettkurs / nettstudie Nettkurs / nettstudie 12 minutter Gratis kr

Kurs i mattrygghet

Få orden på mathygienen med eSmiley nettbaserte kurs i mattrygghet. Kurset gir deg nødvendig faglig kompetanse på en praktisk og morsom måte, slik at du er i stand til å arbeide forsvarlig med Matvarene. Du kan ta kurset på din pc, når og hvor du ønsker. Kurset er tilgjengelig på norsk og engelsk

Sted Neste kurs Varighet Pris
Nettkurs / nettstudie Nettkurs / nettstudie 2-6 timer 399 eks mva kr

Fastsettelse av holdbarhet modul 2 - nettkurs

Vi tilbyr nettkurs om fastsettelse av holdbarhet modul 2. Mat skal både være trygg og ha god kvalitet. Gode rutiner for prøvetakning er en viktig grunnforutsetning for å sikre produksjon av trygg mat. Utfordringer knyttet til Listeria er spesielt aktuelle i denne sammenhengen.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Nettkurs / nettstudie Nettkurs / nettstudie 2 1/2 time 3.000 kr

Food fraud / matsvindel (2 moduler) - bedriftsinternt

Vi tilbyr kurs om matsvindel / food fraud (2 moduler) for bedrifter. Økende grad av industrialisert og globalisert matproduksjon, handel og distribusjon, bringer disse utfordringene til Norge og til den enkelte virksomhet i større grad enn tidligere.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Hele landet Hele landet 2 dager Avtales kr

Food fraud / matsvindel (2 moduler) - nettkurs

Vi tilbyr nettkurs om matsvindel / food fraud (2 moduler). Økende grad av industrialisert og globalisert matproduksjon, handel og distribusjon, bringer disse utfordringene til Norge og til den enkelte virksomhet i større grad enn tidligere.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Nettkurs / nettstudie Nettkurs / nettstudie 2 dager 4.500 kr

FSSC 22000 versjon 5 - nettkurs

Vi tilbyr nettkurs om FSSC 22000 versjon 5. Målsettingen er at kurset skal gi deltagere forståelse for oppbygging og drift av et styringssystem iht FSSC 22000 versjon 5. FSSC 22000 versjon 5 bygger på de to standardene ISO 22000:2018 og TS 22002-1 og FSSC sine tilleggskrav.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Nettkurs / nettstudie Nettkurs / nettstudie 1 dag 3.000 kr

Grunnleggende hygiene og mattrygghet - nettkurs

Vi tilbyr grunnleggende kurs i hygiene og mattrygghet som nettkurs. Målsettingen er å kunne hjelpe dere med å starte en endrings- og forbedringsprosess og få en bedre forståelse på hva hygiene og mattrygghet innebærer for din bedrift.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Nettkurs / nettstudie Nettkurs / nettstudie 2 1/2 time 3.000 kr

Grunnleggende hygiene og mattrygghet, engelsk - nettkurs

Vi tilbyr grunnleggende kurs i hygiene og mattrygghet på engelsk som nettkurs. Målsettingen er å kunne hjelpe dere med å starte en endrings- og forbedringsprosess og få en bedre forståelse på hva hygiene og mattrygghet innebærer for din bedrift.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Nettkurs / nettstudie Nettkurs / nettstudie 2 1/2 time 3.000 kr

Grunnleggende hygienisk design - nettkurs

Vi tilbyr grunnleggende kurs i hygienisk design som nettkurs. Målsettingen er å hjelpe dere med å starte en endrings- og forbedringsprosess og få en bedre forståelse på hva hygiensisk design innebærer for din bedrift. Kurset gir deg og bedriften en grunnleggende forståelse for hygienisk design.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Nettkurs / nettstudie Nettkurs / nettstudie 2 1/2 time 3.000 kr

Grunnleggende industrielt næringsmiddelrenhold - nettkurs

Vi tilbyr grunnleggende kurs i industrielt næringsmiddelrenhold som nettkurs. Målsettingen med kurset er å kunne hjelpe dere med å starte en endrings- og forbedringsprosess samt få grunnlegende kunnskap om næringsmiddelrenhold.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Nettkurs / nettstudie Nettkurs / nettstudie 2 1/2 time 3.000 kr

Grunnleggende industrielt næringsmiddelrenhold engelsk - nettkurs

Vi tilbyr grunnleggende kurs i industrielt næringsmiddelrenhold på engelsk som nettkurs. Målsettingen med kurset er å kunne hjelpe dere med å starte en endrings- og forbedringsprosess samt få grunnlegende kunnskap om næringsmiddelrenhold.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Nettkurs / nettstudie Nettkurs / nettstudie 2 1/2 time 3.000 kr

Grunnleggende teknisk hygiene - nettkurs

Vi tilbyr grunnleggende kurs i teknisk hygiene som nettkurs. Målsettingen er å hjelpe dere med å starte en endrings- og forbedringsprosess og få en bedre forståelse på hva teknisk hygiene innebærer for din avdeling og bedrift.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Nettkurs / nettstudie Nettkurs / nettstudie 2 1/2 time 3.000 kr

HACCP innføring - bedriftsinternt

Vi tilbyr innføringskurs i HACCP-metodikken for bedrifter. Målsettingen er å gi deltagere en kort innføring i HACCP. Produksjon av trygg mat hver dag året rundt krever både struktur og god kultur. Med andre ord, vi trenger system, vi trenger å gå i takt og at alle gjør sin del.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Hele landet Hele landet 1 dag Avtales kr

HACCP innføring - nettkurs

Vi tilbyr innføringskurs i HACCP-metodikken som nettkurs. Målsettingen er å gi deltagere en kort innføring i HACCP. Produksjon av trygg mat hver dag året rundt krever både struktur og god kultur. Med andre ord, vi trenger system, vi trenger å gå i takt og at alle gjør sin del.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Nettkurs / nettstudie Nettkurs / nettstudie 2 dager 4.500 kr

HACCP Workshop - bedriftsinternt

Vi tilbyr HACCP Workshop for bedrifter. Kurset gir kursdeltagere detaljert kunnskap om hvordan HACCP-systemer bygges opp, samt trinnvis veiledning i hvordan HACCP-prinsippene kan anvendes i praksis. En av suksessfaktorene er at vi bevisst har valgt å bruke 3 dager.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Hele landet Hele landet 3 dager Avtales kr

Hygienekurs - bedriftsinternt

Vi tilbyr hygienekurs for bedrifter. Hvis denne grunnforutsetningen ikke er tilstrekkelig styrt, kan mye gå galt. Ofte skyldes feil mangel på fokus og oppmerksomhet rundt rutiner. I mange tilfeller er det også mangelfull opplæring.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Hele landet Hele landet Avtales kr

Hygienisk design - bedriftsinternt

Vi tilbyr kurs om hygienisk design for bedrifter. Målsettingen er å gi deltagerne økt forståelse og kunnskap om prinsippene og kravene til hygienisk design, for å sikre rengjøring, vedlikehold, kvalitet og mattrygghet.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Hele landet Hele landet 1 dag Avtales kr

Koronaberedskap i matindustrien - gratis webinar

Vi tilbyr gratis webinar om koronaberedskap i matindustrien. Alle er nå i en krevende situasjon. Dere som jobber i matbransjen, har i tillegg et ekstra ansvar i forhold til at dere utfører samfunnskritiske oppgaver.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Nettkurs / nettstudie Nettkurs / nettstudie 1 time Gratis kr

Mikrobiell prøvetaking - Bedriftsinternt

Gode rutiner for prøvetaking er en viktig grunnforutsetning for å sikre produksjon av trygg mat. Utfordringer knyttet til Listeria er spesielt aktuelle i denne sammenhengen. Våre nettkurs kan også tilpasses til din bedrifts behov og utfordringer innen mikrobiologi.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Hele landet Hele landet 2 1/2 time Avtales kr

Mikrobiell prøvetaking - nettkurs

Gode rutiner for prøvetaking er en viktig grunnforutsetning for å sikre produksjon av trygg mat. Utfordringer knyttet til Listeria er spesielt aktuelle i denne sammenhengen.Vi arrangerer nettkurs på ca 2,5 timer inkludert pauser og Q&A (spørsmål og svar).

Sted Neste kurs Varighet Pris
Nettkurs / nettstudie Nettkurs / nettstudie 2 1/2 time 3.000 kr

Mikrobiologi for sjømatindustrien - bedriftsinternt

Vi tilbyr kurs i mikrobiologi for sjømatindustrien for bedrifter. Målet er økt mikrobiologisk forståelse for sjømatindustrien. Mattilsynets kartlegging av Listeria i spiseklar mat viser at Listeria ikke er ukjent for fiskeindustrien. Utbrudd i Danmark og Sverige minner oss om alvoret og vårt ansvar.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Hele landet Hele landet 1 dag Avtales kr

Mikrobiologisk prøvetaking modul 1 - nettkurs

Vi tilbyr nettkurs om mikrobiologisk prøvetaking modul 1. Mat skal både være trygg og ha god kvalitet. Gode rutiner for prøvetakning er en viktig grunnforutsetning for å sikre produksjon av trygg mat. Utfordringer knyttet til Listeria er spesielt aktuelle i denne sammenhengen.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Nettkurs / nettstudie Nettkurs / nettstudie 2 1/2 time 3.000 kr

Mikroorganismer matbransjens usynlige fiende, modul 1 - nettkurs

Vi tilbyr nettkurs om mikroorganismer matbransjens usynlige fiende, modul 1. Du vil lære om hvilke mikroorganismer som er relevante for din bedrift, og om deres egenskaper og konsekvenser.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Nettkurs / nettstudie Nettkurs / nettstudie 2 1/2 time 3.000 kr

Mikroorganismer matbransjens usynlige fiende, modul 2 - nettkurs

Vi tilbyr nettkurs om mikroorganismer matbransjens usynlige fiende, modul 2. Du vil lære om hvilke mikroorganismer som er relevante for din bedrift, og om deres egenskaper og konsekvenser.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Nettkurs / nettstudie Nettkurs / nettstudie 2 1/2 time 3.000 kr

Praktisk allergenstyring - bedriftsinternt

Vi tilbyr kurs i praktisk allergenstyring for bedrifter. Dette er et kurs som består av teori, diskusjoner og praktisk øvelse som skal gi deltakerne systematiske og faktabaserte verktøy for å redusere risikoen for forekomst av uønskede allergener i produkter.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Hele landet Hele landet 1 dag Avtales kr

Praktisk revisjonskurs for matindustrien - bedriftsinternt

Vi tilbyr praktisk revisjonskurs for matindustrien for bedrifter. Målsettingen er å gi deltagerne nødvendig kunnskap og ferdigheter til selv å planlegge, gjennomføre og dokumentere revisjoner i matrelaterte virksomheter.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Hele landet Hele landet 3 dager Avtales kr

Rotårsaksanalyse - bedriftsinternt

Vi tilbyr kurs i rotårsaksanalyse for bedrifter. Målsettingen er å gi deltakerne et verktøy for å gjennomføre rotårsaksanalyse, og en introduksjon av effektive teknikker som støtter kontinuerlige forbedringsprosesser i en organisasjon.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Hele landet Hele landet 1 dag Avtales kr

Food defense - webinar

Vi tilbyr kurs om food defense som webinar. Food fraud, food defense, matsvindel, sabotasje, VACCP og TACCP - begreper som forekommer mer og mer i næringsmiddelbransjen.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Nettkurs / nettstudie Nettkurs / nettstudie 4 timer 3.500 kr

FSSC / ISO 22000 - webinar

Vi tilbyr kurs om FSSC / ISO 22000 som webinar. Hvordan bruke styringssystem for å imøtekomme krav til trygge næringsmidler? Dette kurset gir en praktisk tilnærming av ISO 22000 og FSSC 22000.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Nettkurs / nettstudie Nettkurs / nettstudie 4 timer 3.500 kr

HACCP webinar

Vi tilbyr kurs i HACCP som webinar. HACCP er et velkjent verktøy for næringsmiddeltrygghet og et krav til alle som håndterer næringsmidler i Norge. Her får du en innføring i hva HACCP innebærer og hvordan du kan bidra til å opprette, implementere og vedlikeholde HACCP i din bedrift.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Nettkurs / nettstudie Nettkurs / nettstudie 4 timer 3.500 kr

Hygienekurs - bedriftsinternt

Vi tilbyr hygienekurs for bedrifter. Formålet med kurset er å gi en god forståelse for viktigheten av å opprettholde god produksjonshygiene. Vi bruker videosnutter, ATP-måler og praktiske eksempler. Kurset retter seg til produksjonsmedarbeidere og renholdere i næringsmiddelindustri.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Hele landet Hele landet 3 timer Avtales kr

Næringsmiddelrenhold (NHR01) - Næringsmiddel, hygiene og renhold

Dette kurset gir en innføring i hygiene og kvalitet, renholdsteknikk og HMS knyttet til kjemi, for bedrifter som produserer næringsmidler.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Nettkurs / nettstudie Nettkurs / nettstudie 1 time 2.000 kr

Hygienekurs med Ik-mat og haccp prinsippene

Vi tilbyr kurs om Ik-mat for bedrifter. Lover, forskrifter og regler for hvordan man oppfyller kravet til internkontroll. Målsettingen er å innfri AML’s krav. Undervisningen blir en veksling mellom korte forelesnings-sekvenser og gruppearbeid.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Hele landet Hele landet Avtales kr

Grunnleggende matsikkerhet (HACCP) - nettkurs

Vi tilbyr nettkurs om grunnleggende matsikkerhet (HACCP). Kurset baserer seg på HACCP prinsippet (Hazard Analysis Critical Control Points), et internasjonalt anerkjent system for fareanalyse og risikovurdering innenfor næringsmiddelindustriene, og er et lovpålagt krav for alle som jobber med mat.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Nettkurs / nettstudie Nettkurs / nettstudie fra 5.900 kr

Smilefjeskurs - nettkurs

Smilefjesordningen skal informere forbrukerne om de hygieniske forholdene ved et serveringssted. Smilefjessymbolene som deles ut har tre varianter: smilefjes, strekmunn og sur munn. Mer enn 8000 restauranter og kafeer omfattes av ordningen.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Nettkurs / nettstudie Nettkurs / nettstudie Gratis kr