Her finner du kurs og opplevelser for deg som trenger fart og spenning. Vanskelighetsgraden trenger ikke være så høy. Men du må gjerne tåle litt vann i fjeset eller luft i håret. De mest vanlige formene for ekstremsport er dykking, fallskjermhopping, hangliding, paintball og klatring. Men ta gjerne kontakt med oss hvis du ønsker andre slags kurstilbud innen ekstremsport.
Hvis du ønsker å lære deg mer om dykking, så kan vi anbefale et videregående kurs som lærer deg mer om dykking ved å dykke. På Advanced Open Water Course dykker vi "dypere" i opplevelser. Advanced kurs inneholder en kveld teori og minimum 5 dykk.
Advanced Recreational Trimix, erstatter det tidligere kurset advanced Nitrox og er det mest avanserte sportsdykkerkurset til IANTD.
Vi tilbyr Assistant Instructor kurs. Med Assistant Instructor Course er veien ikke lang til Open Water Scuba Instructor. Her starter mulighetene dine som dykkerinstruktør. Som assisterende instruktør kan du hjelpe til med opplæring av grunnkurs.
Vi tilbyr kurs i Boat Diver (båtdykker). Utvikle dine kunnskaper om dykking fra båt, riktig båtskikk, mannskap, basis båtterminologi, regler, lover og bestemmelser.
Vi tilbyr Deep Diver (dypere dykking) kurs. På dypdykker-kurset får du sansynligvis opplevd hva "dybderus" er. På dette kurset kan du, sammen med instruktøren, gå ned til maksimumsgrensen for fritidsdykking nemlig 40 meter.
Vi tilbyr Dive Propulsion Vehicle (uv-scooter) kurs. På et UV-scooter kurs lærer man om bruken av motorisert fremdrift under vann. Scooter kan brukes til flere nyttige/unyttige aktiviteter.
Bli dykkerleder. Hvis du går i tanker om å kunne være i stand til å lede dykkeraktiviteter, samt tjene penger på dykking er Divemaster Course veien å gå. Velger du å ta dette steget blir du "profesionell dykker". For å søke på Divemaster Course må du ha minimum 60 loggede dykk, samt være over 18 år.
Vi tilbyr Enriched Air (nitrox) kurs. På et Nitrox kurs lærer man om bruken av oksygen-beriket luft (nitrox). Du lærer om hvilken type av utstyr som kreves for å dykke med nitrox. Hvordan du bruker dykketabeller som er laget for nitrox. Dette kurset er et forkrav for å dykke med rebreather.
Lær å dykke i dag Hvis du ønsker å lære deg dykking, så er det første skrittet å ta et grunnkurs (Open Water Diver kurs). I løpet av noen dager kan du få nyte en verden under havet.
Vi tilbyr kurs i redningsdykker - Rescue Diver. Hvis du ønsker å bli en sikrere dykker for de du dykker sammen med, samt bli trent på hvordan du hånterer ulykker og situasjoner som kan oppstå i og utenfor vannet, så anbefaler vi vidregående kurs som Rescue Diver.
Vi tilbyr Wreck Diver (vrakdykker) kurs. På et vrakdykker kurs lærer man om farer og planlegging ved dykking på vrak. Vrakdykking er utrolig spennendedykking. Det er tusener av vrak som skjuler skatter og andre verdier.
3 dagers kurs i søk og redning for HCM-redningsmenn. SAR HELO kurset er spesielt utviklet for HCM-redningsmenn. Fokuset er å utføre tilkomst og redning i strømmende vann og elv, samt å bli godt kjent med farene og kunne risikovurdere disse.
Vi tilbyr kurs i Elveredning - WRT-PRO Whitewater Rescue Technician Professional. 3 dagers kurs i elveredning og sikkerhet for rafting guider og kajakkpadlere med erfaring fra elv. WRT-PRO er kurset for deg som ønsker faglig utvikling og en profesjonell vurdering av egne ferdigheter.
Ice Field Safety-kurset (IFS) gir omfattende trening for de som jobber eller ferdes på is over innsjøer, dammer og reservoarer, eller elver som er fullstendig frosset over.
Ice Rescue Technician (IRT)-kurset er verdifull trening for beredskapspersonell som må begi seg ut på overflateis for å utføre en redning.
Vi tilbyr Advanced Open Water (videregående) kurs. Hvis du ønsker å lære deg mer om dykking, så kan vi anbefale et videregående kurs som lærer deg mer om dykking ved å dykke. På Advanced Open Water Course dykker vi "dypere" i opplevelser.
Vi tilbyr kurs i Advanced Recreational Trimix. Advanced Recreational Trimix, erstatter det tidligere kurset advanced Nitrox og er det mest avanserte sportsdykkerkurset til IANTD.
Vi tilbyr kurs i Assistant Instructor kurs (ass. instruktør). Her starter mulighetene dine som dykkerinstruktør. Som assisterende instruktør kan du hjelpe til med opplæring av grunnkurs.
Hvis Blenderkurs tas i sammenhent med advanced rec trimixkurset koster dette kr 1590,- + gass. itrox).
Vi tilbyr kurs i Boat Diver (båtdykker). På dette kurset lærer du å utvikle dine kunnskaper om dykking fra båt, riktig båtskikk, mannskap, basis båtterminologi, regler, lover og bestemmelser.
Vi tilbyr Deep Diver (dypere dykking) kurs. På dypdykker-kurset får du sansynligvis opplevd hva "dybderus" er.
Vi tilbyr Dive Propulsion Vehicle (uv-scooter) kurs. På et UV-scooter kurs lærer man om bruken av motorisert fremdrift under vann.
Vi tilbyr Dive Propulsion Vehicle (uv-scooter) kurs. Hvis du går i tanker om å kunne være i stand til å lede dykkeraktiviteter, samt tjene penger på dykking er Divemaster Course veien å gå.
Vi tilbyr kurs i Enriched Air (nitrox). På et Nitrox kurs lærer man om bruken av oksygen-beriket luft (nitrox). Du lærer om hvilken type av utstyr som kreves for å dykke med nitrox. Hvordan du bruker dykketabeller som er laget for nitrox. Dette kurset er et forkrav for å dykke med rebreather.
Vi tilbyr førstehjelpskurs - Emergency First Response (EFR) kurs. På et emergency first response (EFR) kurs lærer man om primær og sekundær førstehjelp. Primær førstehjelp (CPR) trener oss i øyeblikkelig og livstruende situasjoner som kan oppstå i flere sammenhenger (hjertestans, etc.).
Vi tilbyr Open Water Diver kurs. Hvis du ønsker å lære deg dykking, så er det første skrittet å ta et grunnkurs (Open Water Diver kurs). I løpet av noen dager kan du få nyte en verden under havet.
Vi tilbyr Rescue Diver (redningsdykkerkurs). Hvis du ønsker å bli en sikrere dykker for de du dykker sammen med, samt bli trent på hvordan du hånterer ulykker og situasjoner som kan oppstå i og utenfor vannet, så anbefaler vi vidregående kurs som Rescue Diver.
Vi tilbyr Wreck Diver (vrakdykker) kurs. På et vrakdykker kurs lærer man om farer og planlegging ved dykking på vrak.
Vi tilbyr kitekurs i Taiba i Brasil. Vi tør påstå at Taiba har de beste kitespottene i verden med vind hver dag gjennom hele sesongen. Stabil vind langsmed kysten, fra sør mot nord langs hele Ceará hvor den lille fiskelandsbyen Taiba ligger.
Vi tilbyr kitekurs for nybegynnere. Ønsker du å begynne med kiting og ønsker at kurset skal tilrettelegges din læringskurve så er våre privatkurs for deg. Og spesielt for deg som har vært på kurs tidligere, men aldri helt kom i gang. Vi holder kun privatkurs og har ikke ferdig oppsatte kurs.
Vi tilbyr kitekurs for nybegynnere. Vi tilrettelegger kitekurs for grupper i alle størrelser der hvor dere skulle ønske: • Bedrift • Familiesammenkomst • Vennegjeng • Event • Utdrikningslag Vi anbefaler 2 dager med kurs for å kunne treffe på vinden og komme godt i gang med snøkiting, men sette
Vi tilbyr kitekurs tur fra Taiba og nordover. Vi tør påstå at Taiba har de beste kitespottene i verden med vind hver dag gjennom hele sesongen. Stabil vind langsmed kysten, fra sør mot nord langs hele Ceará hvor den lille fiskelandsbyen Taiba ligger.
Vi tilbyr kitekurs tur fra Taiba og sørover. Vi tør påstå at Taiba har de beste kitespottene i verden med vind hver dag gjennom hele sesongen. Stabil vind langsmed kysten, fra sør mot nord langs hele Ceará hvor den lille fiskelandsbyen Taiba ligger.
Vi tilbyr kitekurs for viderekomne som privatundervisning. Bli med vår erfarne, engasjerte instruktør Ronja Havelin og våre dyktige instruktører på kitekurs.
Vi tilbyr kitekurs for viderekomne. Vi tilrettelegger kitekurs for grupper i alle størrelser der hvor dere skulle ønske: • Bedrift • Familiesammenkomst • Vennegjeng • Event • Utdrikningslag Vi anbefaler 2 dager med kurs for å kunne treffe på vinden og komme godt i gang med snøkiting.
Vi tilbyr kitekurs for øvet. Vi legger opp dagen etter hvor mye som sitter igjen i muskelminnet fra sist du var på kurs og sørger for at kroppen husker det å kite videre fra nå av.
Kurset er beregnet på redningspersonell som skal gjøre en aktiv redningsinnsats med tau på et skadested med fallrisiko og adkomst som krever fallsikring.
Vi tilbyr kurs i bruk av RescueRunner i elv. RescueRunner er et verktøy som er enkelt å betjene og det tar deg til steder og inn i situasjoner andre båter har ikke tilgang. Vår trening fokuserer på å undervise velprøvde, trygge, effektiv, kostnadsbesparende drift / redningsteknikker.
Vi tilbyr kurs i Elveredning - Motorisert båt. Elveredning er regnet som noe av det farligste en redningsmann kan utføre. Derfor er det veldig viktig at kun godkjente instruktører brukes ved opplæring.
Vi tilbyr kurs i Elveredning - Operatør (SFR-O).
Vi tilbyr kurs i Elveredning - Sikkerhet (SFR-S).
Vi tilbyr kurs i Elveredning - Teknikker (SFR-T). Kurset har fokus på høyer risiko med innsatts metoder, sikkerhets vurdering og ledelse av slike skadesteder.
Vi tilbyr kurs i issikkerhet. Kurset går over fem timer med fokus på forebygging av ulykker, iskunnskap, sikkerhetsutstyr, nedkjøling, egenredning, kammerat redning og førstehjelp. Kurset er på ca 5 timer, hvor det er 40/60 teori og praksis. Arrangeres når det er is.
Vi tilbyr kurs i overflateredning. Vi lærer dere sikker redning i vann. Kurset kan spesial tilpasses deres behov – kyst, innland og elver. Kursene kan ta for seg redning i åpent vann fra båt, som svømmer og fra land.
Vi tilbyr kurs i veileder elv. Veilederkurset er for deg som har ansvar for opplæring, trening og øvelser for egne mannskaper. Det kreves fullført SFR-T og minst et års erfaring etter kurset med bokførte treninger/øvelser i elv. Kurset går over 3 dager og hovedfokus er sikker trening og øvelser.
Vi tilbyr ikkerhet motorisert båt i elv. Vi lærer dere sikker betjening og kjøring med motorisert båt i rennende vann. Kurset har fokus på risikoen som er i elvens krefter og dens påvirkning på båten.
Vannsikkerhet på anleggsplassen. Mange arbeidsplasser har risiko for drukningsulykker og på bakgrunn av dette stilles det en rekke sikkerhetskrav med tiltak som opplæring av personell og etablering av redningsbåt m.m.
Bodø er det naturlige startsted for brevandring på Svartisen. En guidet tur på Svartisen er et eventyr som alle kan være med på. Utstyrt med tau, isøks og stegjern tar vi deg med på blåisen.
Vikgrotta er en sportslig, vakker og litt krevende grotte som passer for deg som liker utfordringer. Her går vi i vakre marmorganger, jettegryter og forbi et flott fossefall. Du må tåle noen trange passasjer. Vikgrotta er for små grupper med eventyrlyst.
Hamarøyskaftet er et av de mest spesielle fjell i Nordland. Mindre kjent enn Stetind og bare 613 meter høyt. Luftig klatring må til for å nå toppen. Bli med på en guidet tur til Hamarøyskaftet og la deg overraske over hvor morsom denne turen er!
Kuglhorn er en outsider og nabo til mer kjente Stetind. Turen til Kuglhorn via østryggen har svært eksponert og luftig klatring. Du klatrer ikke denne turen med høydeskrekk. På anmarsjen opp går vi over Verdenssvaet: et 2 km langt gulv av granitt og en opplevelse i seg selv.
Since 2007 we have offering yet another spectactular diving experience, unlike any other anywhere in the world. Join us for a liveboard cruise to Svalbard (Spitsbergen), Norway´s northernmost outpost in the high arctic.
Med topptaukurset lærer du å sikre på klatretau som allerede henger oppe i veggen.Du vil få en sertifisering som tillater deg å sikre selvstending på alle nasjonale klatresentere etter godkjent topptauprøve.
Vi tilbyr grunnleggende klatrekurs - ledsikringskurs. Kurset forutsetter at du har topptaukurset og har sikret aktivt i minimum 2 uker på topptau. Dette er et vesentlig mer avansert kurs når det kommer til risikovurdering og sikringsarbeid.
Har lidenskapen vokst så stor at konkurranseklatring er det neste steget? I vår satsningsgruppe får du veiledning med høyt fokus på klatreteknikk, progresjon, ledklatring og selvfølgelig klatreglede.
Sarpsborg Klatreklubb har klatreskole - Grunnkurs ungdom VGS. For nybegynnere og litt viderekomne, med fokus på mestring, læring og klatreglede. Opplæring av både topptau- og ledklatring, samt buldring og grunnleggende klatreteknikker.
Sarpsborg Klatreklubb har klatreskole for ungdom 13 -15 år. For nybegynnere og litt viderekomne, med fokus på mestring, læring og klatreglede. Opplæring av både topptau- og ledklatring, samt buldring og grunnleggende klatreteknikker.
Sarpsborg Klatreklubb har klatreskole for voksne 20 år+. For nybegynnere og litt viderekomne - spesiell vekt på mestring, læring og klatreglede. Opplæring av både topptau- og ledklatring, samt buldring og grunnleggende klatreteknikker.
Sarpsborg Klatreklubb har klatreskole for barn - 10 -12 år. Etter et år med klatreskole er det mulig å begynne i våre trenings- og satsnings grupper, med økt fokus på klatreteknikk og progresjon for å kunne delta på Østlandscup eller Norgescup.
Sarpsborg Klatreklubb har klatreskole for ungdom 8 -9 år. For nybegynnere og litt viderekomne. Etter et år med klatreskole er det mulig å begynne på våre trenings- og satsnings grupper, med økt fokus på klatreteknikk og progresjon for å kunne delta på Østlandscup eller Norgescup.
Ønsker du å arrangere bursdag, venneklatring, bedriftsklatring, utdrikningslag eller teambuilding? Hos oss vil du møte et senter med ren klatreopplevelse! Vi har muligheter for alt innen tauklatring, buldring, sikringskurs, rappelering, kasseklatring og frittfall.
Denne treningsgruppen er for alle deltakere på klatreskolen som ønsker å møtes for å trene, og være sosiale utenom klatreskolen. Her er det bare å møte opp om du ønsker å være med.
På Sarpsborg Klatresenter vil du finne flotte klatrelokaler til å utøve det meste innen klatring, både tauklatring, buldring, rappelering. Arrangementet tilpasses klassens nivå og ønsker.
Har du bare lyst til å bli enda flinkere til å klatre, og ha det hyggelig sammen med en gjeng som har samme lidenskap som deg? Meld deg inn i klubben, kjøp deg et klatre-abonnement, og bli med oss på klubbtreninger!