Elveredning - SAR HELOKursarrangør: Rescue 3 Norge AS
Sted: Hele landet, Vi holder kurs i Sjoa
          
Kursadresse: Heidalsvegen 853, 2677 Nedre Heidal (kart)
Type:Bedriftsinternt / Større grupper
Undervisningstid: Se kursplan på vår hjemmeside.
Varighet: 3 dager
Pris: 6.900

3 dagers kurs i søk og redning for HCM-redningsmenn. SAR HELO kurset er spesielt utviklet for HCM-redningsmenn. Fokuset er å utføre tilkomst og redning i strømmende vann og elv, samt å bli godt kjent med farene og kunne risikovurdere disse.

Kurset dekker alle krav til utsjekk elv i samsvar med Nasjonal standard for redningsmenn.
Kurset går grundig igjennom hydrologi, hydrodynamikk og fysiske farer i elv. Elveforståelse er en vesentlig faktor i søk og redning. Vi fokuserer på taktiske og tekniske valg basert på tilgjengelige ressurser, egne ferdigheter og elvas karakter.

Søk og redning i elv er en krevende oppgave hvor kommunikasjon og samarbeid ofte er nøkkelen til en sikker og god innsats. Vi ser på hvordan crewet kan støtte hverandre i risikovurdering og utførelse av innsatsen.

Ved bruk av helikopter ved søk, kan innsatsen bli styrt av særegenheten av å komme tidlig til 0-punkt med relativt lite ressurser. Vi tror på enkle metoder som gir økt sikkerhet, tidsbesparelse og høyere effektivitet.

Ta kontakt med oss for et lukket kurs for din gruppe.

Målgruppe for kurset
HCM-redningsmenn og de som sikter seg inn på opptak for redningshelikoptertjeneste.

Forutsetning for deltagelse:
Gode svømmeferdigheter
Fylte 18 år

Kursmateriell:
Rescue 3 Norge står for alt teknisk utstyr under kurset, samt kurshåndbok, fløyte, diplom, tøymerke og sertifisering. Ta med personlig elveutstyr, vanntett hodelykt, varmt tøy, skrivesaker, mat og drikke.

Eksamen/sertifisering:
Rescue 3 International sertifisering. Gyldig i 3 år.