Kuglhorn i Efjorden – luftig klatring via østryggen



Kursarrangør: Nordland Turselskap
Sted: Nordland, Narvik
Nordland
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for avtale
Varighet: 8 - 10 timer
Pris: 4.000
Neste kurs: 01.06.2024 | Vis alle kursdatoer

Kuglhorn er en outsider og nabo til mer kjente Stetind. Turen til Kuglhorn via østryggen har svært eksponert og luftig klatring. Du klatrer ikke denne turen med høydeskrekk. På anmarsjen opp går vi over Verdenssvaet: et 2 km langt gulv av granitt og en opplevelse i seg selv.

Kuglhorn via østryggen har mer klatring enn Stetind og er en luftig og bratt egg. Anmarsjen til Kuglhorn går over Verdenssvaet; en 2 km lang motbakke av fast granitt. Bare turen over Verdenssvaet er en stor opplevelse. Vi bruker ca 2 timer på anmarsjen til der klatringen starter. Mange får en wow-opplevelse når de møter ryggen der vi tar på tauet. Eggen mot toppen reiser seg som et dragehode. Klatringen opp østryggen tar ca 5 – 6 timer.


Klatringen opp ryggen er luftig på alle kanter. På høyre siden har du det mektige stupet ned nordveggen. Siste del av turen sniker seg under og til venstre for den overhengende kuppelen på toppen av Kuglhorn.

Glemte vi å si at Kuglhorn har en helt nydelig utsikt? Vi ser utover Vestfjorden, Tysfjorden og en litt høyere nabo Stetind, som ligger bare 10 km unna. Returen fra Kuglhornet er enten til fots i ganske ruskete terreng eller via tre rappeller ned igjen.

Nivå
Krevende - Luftig - Utfordrende.
Antall deltakere 2 pers per guide. Vi kan ev stille med flere guider.

Varighet:
8 - 10 timer.
Sesong Juni - September.
Værforbehold Ja. Turen gjøres kun i godt vær.

Vis flere tilsvarende kurs: