Hamarøyskaftet – guidet klatretur i Nord-Norge



Kursarrangør: Nordland Turselskap
Sted: Hamarøy
          Nordland, Sørfold
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for avtale
Varighet: 6 - 8 timer.
Pris: 2.500

Hamarøyskaftet er et av de mest spesielle fjell i Nordland. Mindre kjent enn Stetind og bare 613 meter høyt. Luftig klatring må til for å nå toppen. Bli med på en guidet tur til Hamarøyskaftet og la deg overraske over hvor morsom denne turen er!

For å komme til topps på Hamarøyskaftet trenger du sikring med tau. Du må trives med litt luftig klatring. Mellom de luftige partiene er det store, gode hyller for å hvile og nyte utsikten. På toppen venter utsikt over Vestfjorden og Lofotveggen.

Vi har god tid på denne turen og trenger aldri å skynde oss. Hvis du lurer på om du vil klatre Stetind, vil en tur til Hamarøyskaftet gi en god indikasjon på hvordan du takler høyde. Start derfor gjerne med Hamarøyskaftet før du går for Stetind.

Ikke la deg skremme første gang du ser Hamarøyskaftet, den ser ganske ubestigelig ut. Det er ikke uten grunn at fjellet lokalt også kalles Hamarøykuken.

Hamarøyskaftet er overkommelig for de aller fleste og i klarvær blir man belønnet med en utrolig flott utsikt i alle retninger og hvor spesielt Lofotveggen utstråler sin dramatikk og prakt.

Nivå Middels - Ganske luftig - Klatring og rappellering.

Antall deltakere Max 4 pers per guide. Vi kan ev stille med flere guider.

Varighet 6 - 8 timer.

Sesong Mai - Oktober.

Værforbehold Turen til Hamarøyskaftet kan gjøres selv om det er noe regn og skyer. Ved jevnt regn og lavt skydekke anbefaler vi ikke turen.

Vis flere tilsvarende kurs: