Endringsledelse - webinar



Kursarrangør: Holte Academy
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Undervisningstid: kl 09:00 - 16:00
Varighet: 3 dager
Pris: 17.500

Vi tilbyr kurs i endringsledelse som webinar . Rask omstilling og endringer er blitt en del av hverdagen. Faglig kompetanse innen endringsledelse kreves både hos linjeledere og prosjektledere.

Om kurset
For virksomheter som står foran større endringer er det helt avgjørende for å lykkes at endringsarbeidet foregår på en strukturert og gjennomtenkt måte.

• Hvordan få alle berørte til å forstå hva endringen innebærer og hvorfor endring er nødvendig?
• Hvilken innvirkning har endringen og hvor beredt er egentlig organisasjonen?
• Hvordan best organisere endringsarbeidet og hvilken koordinering er viktig overfor prosjektledelse og linjeledelse?
• Hvem skal motiveres, involveres og på hvilken måte?
• Hvordan øker du sannsynligheten for å lykkes med endringen?
• Er planen for endringsledelse tilstrekkelig komplett og hvordan håndteres risiko for at endringen ikke lykkes?

Vi gir deg blant annet denne innsikten gjennom kurset Endringsledelse. Kurset er utviklet og leveres i samarbeid med A-2 Norge.

ACMP standard for endringsledelse© utgjør det faglige fundamentet for kurset og gir deg den røde tråden du trenger for å kunne oppnå varig endring. Standarden er et internasjonalt åpent rammeverk og bygger på svært mange personers erfaringer og beste praksis innenfor endringsledelse. Kurset gir et grunnlag for mulig sertifisering som Certified Change Management Professional (CCMP™) i ettertid.


Kursinnhold:
I dette kurset får du forståelse for hva endringsledelse er, og hvordan du best kan jobbe med endringsledelse i små og store prosjekter. Du får trening i å bruke konkrete verktøy og kjennskap til ulike teknikker. Kursets fundament er ACMP Standard for endringsledelse©. Dette er en internasjonalt anerkjent metodikk som gir deg beste praksis innenfor endringsledelse.

• Hva er endringsledelse? Hvorfor er det viktig? Og hva er beste praksis i endringsledelsesarbeid? Her blir du kjent med sentrale begreper innenfor endringsledelse og grunnleggende teser.
• I løpet av tre dager reiser vi gjennom fem faser (prosessområder) med nærmere kikk på tilhørende aktiviteter. I starten er det viktig å evaluere hvor beredt organisasjonen er for endring, og hvilken innvirkning endringen vil ha på omgivelsene. Deretter gjelder det å utarbeide strategi for endringsledelse, før man går mer konkret til verks og utvikler en plan for endringsledelse. Til sist handler det om å gjennomføre plan for endringsledelse og fullføre endringsledelsesprosessen.
• Kurset er interaktivt og gir deltakerne rom for erfaringsutveksling, faglige diskusjoner, nettverksbygging og anvendelse av introduserte metoder og teknikker

Læringsutbytte:
Gjennomført kurs i endringsledelse gir deg god forståelse av hva endringsledelse er, og konkrete tips til hvordan du kan jobbe med dette i dine prosjekter. Videre får du solid kunnskap om endringsprosesser, inkludert sentrale begreper og aktiviteter i ulike faser i henhold til ACMP standard for endringsledelse©.

• Etter kurset vil du kunne innta 360 graders perspektiv på endringsledelse. Resultatet er større helhetsforståelse og økt kunnskap for å kunne bekle ulike roller i en endringsprosess.
• Du vil ha bedre forståelse av hvordan du kan bruke en utvidet verktøykasse basert på beste praksis innen endringsledelse.
• Den internasjonale standarden for endringsledelse vil dessuten gi deg et begrepsapparat som fremmer konstruktiv dialog med andre som er involvert i endringsprosesser.
• Du vil få utvidet kompetanse innen endringsledelse som vil styrke deg ved ansettelser, og gir deg økte karrieremuligheter.

Kursdetaljer og forberedelser:
I forkant av kurset anbefaler vi at du gjør deg godt kjent med innholdet i ACMP Standard for Change Management© fra The Association of Change Management Professionals®, og ACMP Change Management Code of Ethics.

Standarden og de etiske retningslinjene er på engelsk, og er tilgjengelig på ACMP. Vi anbefaler at du laster ned både standarden og de etiske retningslinjene før kursstart. Det kan være praktisk at du tar med deg et papireksemplar av standarden til bruk i gruppeoppgaver mv. på kurset.

Målgruppe for kurset:
Kurset passer både for prosjektmedarbeidere som skal delta i endringsprosesser, og prosjektledere som leder små og store endringsprosesser. For deg som jobber i HR-posisjoner kan kurset være nyttig for å forstå koblingen mellom prosjektledelse og endringsledelse, samtidig som du blir kjent med et strukturert metodeverk som bidrar til å skape robuste og endringsdyktige virksomheter.

Kursmateriell:
Kurset avholdes på norsk, og kursmaterialet vil også være på norsk.

Eksamen/sertifisering:
Kurset vi tilbyr gir deg et grunnlag for å bli sertifisert som Certified Change Management Professional (CCMP™). Selve sertifiseringen inngår ikke i kurset og gjennomføres ikke i vår regi.