Unge utviklingshemmede og løsninger mot arbeidslivet - webinarKursarrangør: Konferanseplassen
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: kl 10:00 - 15:00
Varighet: 1 dag
Pris: 2.300
Neste kurs: 01.06.2023 | Vis alle kursdatoer

Vi tilbyr webinar om unge utviklingshemmede og løsninger mot arbeidslivet. Hvordan arbeider vi med unge utviklingshemmede for at de kan få og beholde et arbeid i det ordinære arbeidslivet? Vi har planlagt en dagskonferanse som skal presentere ulike problemstillinger og løsninger på dette området.

Program:
Deltakere på seminaret vil få en teoretisk og praktisk innføring i Supported Employment (SE) for arbeidssøkere med utviklingshemming. Eksempler på bruk av systematisk instruksjon og verktøy som jobbanalyse og oppgaveanalyse vil bli gjennomgått. Vi vil også gjennomgå de ulike prinsippene og tilnærmingene i SE som kan lette samarbeidet med ledere og kolleger på arbeidsplassen, herunder samarbeid om problemløsning, planlegging av kollegastøtte og lønns- og arbeidsforhold.

Seminaret er interaktivt, og deltakerne oppfordres til å dele egne erfaringer med hverandre. Dagen vil veksle mellom kortere innledninger fra kursholder, gruppearbeid, refleksjoner og ettertanke. Det tas forbehold om endringer i innholdet.

Kursholder: Linn Kristin Reinan

Linn Kristin Reinan er utdannet pedagog og familieterapeut, har utdanning i Supported Employment (SE) og lang erfaring med implementering av SE - metodikk. Hun har de siste 15 årene erfaring fra arbeid med mennesker innen psykisk helse, tiltakssektoren og unge voksne med ulike bistandsbehov.

For SENO har Linn holdt flere kurs innen Supported Employment. Hun holder også kurs i karriereveiledningsverktøyet InFlow24. Hun har god erfaring fra praksisfeltet, og med å legge strukturerte og metodiske løp i samarbeid med jobbsøkere. Dette har bidratt til jobbfastholdelse og gode skreddersydde løp for mennesker med tilretteleggingsbehov.

Målgruppe for kurset:
Målgruppen er alle som arbeider innen arbeidsinkludering