Terapiridning



Sted: Hønefoss og Ringerike Rideklubb - Eikli gård
          Buskerud, Ringerike / Hønefoss
Kursadresse: Bærengsletta, 3519 Hønefoss (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 1 time
Pris: 180

Terapiridning er en spesiell metode innen fysioterapien, hvor fysioterapeuten bruker hest som virkemiddel. Terapiridning er en veletablert behandlingsmetode innenfor fysioterapi som går ut på at fysioterapeuten bruker en hest som behandlingsapparat.

Hestens bevegelser er grunnlaget i behandlingen. Under ridningen overføres hestens rytmiske bevegelser til rytteren. Bevegelsene er spesielt gunstige for opptrening av balanse, styrke av muskulatur, symmetrisk muskelarbeid og koordinasjon. Ridestillingen og hestens bevegelser kan løse opp spenninger og spasmer i muskulatur. Som holdningskorrigerende tiltak er terapiridning suverent.

Kontakten med hesten er vesentlig, og valg av hest er viktig. Hesten er ofte spesialtrent til å være «terapeut». Rytteren lærer å vise omsorg og å samarbeide med hesten. I behandlingen står lystbetont mestringsopplevelse i sentrum. Dette er viktig i sanse- og motorisk trening samt for læring og for stimulering av konsentrasjonsevne og sosial tilpasning.

Målgruppe for kurset

Målgruppe for bidragsordningen er personer som har behov for fysioterapi på grunn av:

- en medfødt eller ervervet sykdom/funksjonshemming som gir bevegelses-, balanse- og/eller koordineringsvansker

- en fysisk eller psykisk funksjonshemming som medfører at vanlige aktiviteter ikke fører fram til en rimelig grad av fysisk utfoldelse

Kursmateriell

Alle ryttere ved HRRK skal benytte godkjent ridehjelm. Dette kan du låne ved ridesenteret dersom du ikke har egen hjelm. Ridesenteret anbefaler bruk av sikkerhetsvest ved evt fall fra hesteryggen. Dette må du vurdere selv om du ønsker å gå til anskaffelse av. Ellers anbefaler vi ridebukse eller en bukse uten harde sømmer og sko med hel for å unngå at benet glir igjennom stigbøylen (ridestøvler/sko eller fjellsko for eksempel).