Tourettes syndrom i skolen - webinar



Kursarrangør: Fagfokus AS
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 4 1/2 time

Vi tilbyr konferanse om tourettes syndrom i skolen som webinar. Elever med tourettes syndrom (TS) er sårbare for å bli ekskludert fra fellesskapet i skolen og på SFO, og sannsynligheten for mobbing er stor.

Innhold:
Negative reaksjoner fra omgivelsene og følelsen av å være annerledes kan være en betydelig stressfaktor. Kunnskap om kompleksiteten ved TS er en avgjørende faktor for gode tiltak for eleven. Norsk Tourette Forening tilbyr rabattert pris for sine medlemmer.

Program:
kl 10:00 - 11:00 Hva er tourettes syndrom og hva innebærer det for eleven:
Her gjennomgår vi hva tourettes syndrom er og ikke er, hvordan det arter seg, og hva det betyr for eleven i praksis. Vi ser også nærmere på de symptomene som skaper mest misforståelser, og som oftest blir misforstått. I tillegg til grunnleggende forståelse av diagnosen, dykker vi inn i tilleggsvansker som barn og unge sliter med.
- Lisbeth Iglum Rønhovde, Spesialpedagog

kl 11:00 - 13:20 Tilrettelegging for elever med tourettes syndrom i skolen:
Det er store individuelle forskjeller i behov for tilrettelegging for elever med TS, men alle trenger å bli møtt med forståelse for at det i perioder er vanskelig å ha tics. Noen vil ha behov for særlig tilrettelegging og/eller spesialundervisning. Foredragsholder gir innblikk i praktiske verktøy for pedagogisk personell, om alt fra hjelpemidler, tidsstyring, plassering, sosiale situasjoner med mer.
- Lisbeth Iglum Rønhovde, Spesialpedagog

kl 13:30 - 14:30 Hvordan er det å være elev med tourette:
Adrian Lund er hardt rammet av tourette, noe som innebærer mange ufrivillige lyder og bevegelser. På tross av dette har han jobbet 10 år i serviceyrket. Høsten 2016 stilte han som deltaker i 71° Nord. Adrian er ekspert på å utfordre sine egne komfortsoner, og vet hva som skal til for å mestre ting i livet - tross de utfordringene han har i sin hverdag.
Her forteller han sin historie, og hva han bra et elev-perspektiv ville rådet fagpersonell til.
- Adrian Lund, Foredragsholder

Målgruppe for kurset:
Fagfokus sine kurs og webinarer er åpen for alle