Å bygge psykisk helse for ungdom - webinar



Kursarrangør: Fagfokus AS
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 4 1/2 time

Vi tilbyr webinaret: bygge psykisk helse for ungdom. Ungdom gjennomgår store endringer. Noen opplever årene som en emosjonell berg-og-dal-bane. Forandringene skjer raskt, både i hjernen og i kroppen. Hvordan bygger man gode relasjoner slik at man kommer i posisjon til å hjelpe ungdom som sliter.

Program:
kl 10:00 - 14:30 Å bygge psykisk helse:
Hvilke mestringsstrategier, friskfaktorer og ferdigheter trenger ungdom for å være best rustet i møte med de muligheter og utfordringer livet byr på? Hvordan skal man som voksen møte ungdom som trenger å oppleve motivasjon og mestring for å nå sine mål? Hvordan skape de gode samtalene med ungdom?

I kurset tar Mia Börjesson utgangspunkt i Aaron Antonovskys helsefremmende perspektiv, og har samlet kunnskap, forskning, forslag og tips til hvordan voksne kan fordype og forbedre sin kommunikasjon med ungdom. Et av hennes viktigste budskap er at voksne må ruste ungdommene med fremtidshåp, mestringsfølelse og god selvtillit heller enn å snakke negativt og pessimistisk om voksenlivets muligheter og utfordringer.

Hun ser nærmere på:
Teoretisk bakgrunn - opplevelse av sammenheng (OAS) og individuelle friskfaktorer:
• Helsefremmende samtaler med ungdom
• Profesjonalitet og holdning
• Motivasjon - hva motiverer ungdom til endring, og hva virker ikke
• De viktige spørsmålene - hvordan stille de gode kraftfulle spørsmålene
• Hvordan skape en god samtale
• Målstyring for endring

Kursholder: Mia Börjesson

Mia er utdannet sosionom, med master i sosialt arbeid, og har i hele sin yrkeskarriere arbeidet med ungdom, relasjoner og familieterapi. De siste 20 år har hun drevet eget foretak med en blandig av klinisk arbeid, forfatter - og kursvirksomhet. Hun er en ettertraktet kursholder og har i Norge blant mere et samarbeid med Fagfokus og Voksne for Barn. I sitt arbeid tar hun utgangspunkt i salutogenese og anvender mestringsstrategier i møtet med mennesker. Mia har også utdanning i psykodynamisk psykoterapi, systemisk familieterapi og løsningsfokusert korttidsterapi.

Målgruppe for kurset:
Et webinar for alle som arbeider tett med ungdom