I kategorien lønn og sykefravær finner du kurs og opplæring for effektivisere arbeidet med lønninger og redusere sykefraværet i alle slags virksomheter. Et kurs innen lønn og personalarbeidet vil gi den nødvendige kompetanse for å sikre korrekt utbetaling av lønn, riktig ligning av de ansatte, så vel som minimere risikoen for støy fra ansatte som klager på feilaktig utbetaling avlønn. Mange vet at fravær grunnet sykdom de senere årene har eksplodert, og blitt en tung belastning for mange bedrifter. Det mange ikke vet er at det finnes enkle grep for å gjøre noe med problemet. Ta et kurs om hvordan du skal redusere fraværet i din virksomhet og øk lønnsomheten. Ta kontakt med oss hvis du ikke finner noe som passer for deg.
Vi tilbyr kurs om sykefravær for bedrifter. Oppfølging av sykemeldte, eller ansatte som står i fare for å bli sykemeldt, kan være vanskelig og tidkrevende. Mange opplever å komme i skvisen mellom relasjon og budsjett.
Vi tilbyr sykefraværskonferansen 2023. Årets konferanse innen håndtering av sykefravær på arbeidsplassen. Hvordan arbeider vi i møte med konflikthåndtering og psykisk uhelse? Kan medarbeiderundersøkelse bidra til et bedre arbeidsmiljø?
Vi tilbyr sykefraværskonferansen 2024. Hvordan i praksis forebygge sykefravær blant våre ansatte? En konferanse om veiledning, kompetanse og arbeidsmiljø, med et klart formål: Bidra til lavere sykefravær.
I dette kurset får du vite mer om reglene for skattefrie gaver i arbeidsforhold. Du vil lære om vilkårene og beløpsgrensene for skattefritak. Vi tar for oss når gaver er skattefri, og hva skjer om vilkårene for skattefritak ikke er oppfylt.
I dette kurset får du en praktisk innføring i utregning og utbetaling av feriepenger. Vi går også kort igjennom ferielovens plikter og rettigheter.
Rapportering av lønn via A-melding er en viktig funksjon for både arbeidsgiver og arbeidstaker. Når de opplysningspliktige skal sende inn opplysninger for inntektsmottaker er det flere vurderinger som skal gjøres for å få en riktig innrapportering.
Når det ansettes en ny arbeidstaker er det siste leddet i prosessen å utarbeide en arbeidsavtale. Det er arbeidsavtalen som er førende for hva man har blitt enige om skal gjelde for arbeidsforholdet.
Arbeidsgiveravgift er et område som vi opplever at mange arbeidsgivere har spørsmål rundt, både når det gjelder hva som skal være med i avgiftsgrunnlaget, og ikke minst spørsmål rundt valg av sone, spesielt når det gjelder underenheter og ambulerende virksomheter.
Hvordan kan arbeidsgiver sikre at han ikke betaler mer lønn under sykefravær enn han er nødt til? Vi går gjennom de viktigste reglene omkring arbeidsgiverperioden. Praktiske eksempler ved bruk av kalkulator for beregning av arbeidsgiverperioden.
Hvordan fastsettes et sykepengegrunnlag? Hvilken inntekt legges til grunn? Skal for eksempel bonus være med i sykepengegrunnlaget? Hva med overtid? Hvilken lønnsperiode skal man se på ved beregningen?
Kurset tar for seg arbeidsmiljølovens ulike bestemmelser om arbeidstid. Hvilke grenser gjelder for alminnelig arbeidstid, samt forskjellen på merarbeid og overtid.
I forbindelse med lønnsrapportering må det være kontroll med A-meldingen, dvs. at alle opplysnings- og arbeidsgiveravgiftspliktige ytelser er rapportert riktig i Altinn.
Når har man rett på sykepenger? Når har man rett til å benytte egenmelding? Hvordan beregnes arbeidsgiverperioden? Det er mange spørsmål som dukker opp når arbeidstakere blir fraværende på grunn av sykdom eller skade.
Kurset omhandler reglene for fast og midlertidig ansettelse, samt når det kan leies inn fra bemanningsbyrå. Du får en grundig innføring i de ulike unntaksbestemmelsene for når hovedregelen om fast ansettelse kan fravikes.
Tema i dette kurset er ferielovens regler om feriefritid. Ferielovens regler gjelder for de fleste arbeidstakere og arbeidsgivere i privat og offentlig sektor. Reglene har dermed praktisk betydning for de fleste arbeidstakere og de som arbeider med personal.
Hva inngår i feriepengegrunnlaget? Når skal feriepengene utbetales? Når blir feriepengene trekkpliktige? Og hva er 4/26-deler?
Dette kurset vil ta for seg hvilke forsikringer arbeidsgiver plikter å opprette for sine ansatte. Arbeidsgiver har også mulighet til å dekke forsikringer som ikke er pliktige som en lønnsgode til ansatte. Dette kan være for eksempel en behandlingsforsikring eller livsforsikring.
I dette kurset gjennomgår vi reglene for rett til fradrag for merverdiavgift på reisekostnader. Utgifter til transport, overnatting og mat til ansatte som er på reise kan utgjøre store beløp. Ta nettkurset og få riktig merverdiavgiftsbehandling på reisekostnader.
Enhver økonomisk fordel mottatt i arbeidsforhold er skattepliktig, med mindre det er gitt særskilt skattefritak. Fri avis i arbeidsforholdet er derfor i utgangspunktet skattepliktig. I dette kurset gjennomgås reglene for fri avis, herunder vilkårene for skattefritak, og reglene om tjenstlig behov.
Firmabil er et av de mest vanlige frynsegodene i Norge. Det er derfor viktig å ha god kunnskap om de særlige reglene som gjelder ved beskatning av firmabil.
Elektroniske kommunikasjonstjenester, som bl.a. fri telefon og internett, er en av de vanligste fordelene ansatte har i arbeidsforholdet.
Kurset gir en innføring i hvilke muligheter og begrensninger arbeidsmiljøloven gir for organisering av arbeidstiden, med hovedvekt på gjennomsnittsberegning.
Virksomhetens øverste leder er pålagt nødvendig opplæring i HMS. HMS-arbeid trenger ikke være vanskelig, omfattende og komplisert. Vi ser på lovverket og hva dette betyr i praksis for deg og din bedrift.
Alle virksomheter med flere enn 10 ansatte skal ha verneombud, og arbeidsgiver skal sørge for at verneombudet får den opplæringen som er nødvendig for å utføre vervet på en forsvarlig måte.
Kurset gir en innføring i arbeidsretten. Flere sentrale temaer i arbeidsretten blir behandlet, på et overordnet nivå. Formålet med kurset er å gi kursdeltageren en forståelse av sentrale begreper, rettskilder og temaer innenfor arbeidsrettsområde.
Naturalytelser i arbeidsforhold (også kalt frynsegoder) er ytelser som gis som noe annet enn penger. Mange arbeidsgivere har spørsmål rundt hva som er skattepliktig og hva som er skattefritt, hva som skal være med i avgiftsgrunnlaget mv.
En kontantytelse er en ytelse gitt i penger, for eksempel kontanter, sjekk mv., for utførelse av arbeid. Alle arbeidsgivere må kjenne til reglene rundt rapportering og riktig beskrivelse av ulike kontantytelser.
Den globale dagsomsetningen av kryptovaluta er for tiden på flere ti-talls milliarder kroner. På grunn av de voldsomt store tallene har det blitt viktig å vite de skattemessige konsekvenser av kjøp, salg og utvinning av kryptovaluta.
God regnskapsførerskikk krever at regnskapsfører dokumenterer gjennomgang av kundens rutiner. Det gjelder rutiner som er av vesentlig betydning for oppdragsutførelsen.
Dette kurset gir en kort innføring i hvordan en ekstern kvalitetskontroll gjennomføres, og hva innholdet i en slik kontroll er. Du får en rekke tips til forberedelse, og det deles erfaringer fra Finanstilsynets rapporter etter stedlig tilsyn.
Mange ledere syntes det er vanskelig å håndtere ansattes problematiske bruk av alkohol, rus, reseptbelagt medisin og spill. Samtidig skaper denne type problematikk flere utfordringer på arbeidsplassen.
I dette nettkurset får du en oversikt over hvilke grenser for lønnsinnrapportering du som arbeidsgiver eller oppdragsgiver må forholde deg til.
Arbeidstakere kan få dekket et måltid skattefritt dersom vilkårene for skattefri overtidsmat er oppfylt. Hvilke vilkår må være oppfylt, og hvor mye kan dekkes? Hva skjer om arbeidsgiver dekker maten som en naturalytelse, eller om arbeidstaker legger ut og får refusjon?
Hvilke virksomheter er pliktig til å opprette pensjonsordning for sine arbeidstakere? Hva er egentlig forskjellen på innskuddsordning og ytelsesordning? Må alle ha samme pensjonsordning?
I dette kurset gjennomgår vi bokføringsreglenes krav til utarbeidelse og oppbevaring av ulike typer regnskapsmateriale som skal dokumentere når ansatte og eiere har vært til stede på arbeidsstedet og hva de har utført av arbeidsoppgaver.
Enhver økonomisk fordel mottatt i arbeidsforhold er skattepliktig, med mindre det er gitt særskilt skattefritak. Rabatter den ansatte mottar i arbeidsforholdet er derfor i utgangspunktet skattepliktige, men det finnes unntak.
Dette kurset vil forklare forskjellen på forskudd på lønn og rimelig lån i ansettelsesforhold. Vi går gjennom viktigheten av en låneavtale og årsoppgave, hvordan regne ut renter og hvordan en eventuell rentefordel skal innrapporteres via lønn.
Kunder, leverandører og andre uprioriterte kreditorer får vanligvis null dekning for sine utestående krav. Vær i forkant og gjør tiltak før konkursen er et faktum. Etter konkursåpning er det vanligvis få muligheter til å begrense tapet.
Dette er et generelt kurs med fokus på forskuddstrekk. Kurset er begrenset til å gjelde arbeidsforhold. Behandling av ytelser fra NAV, lover og regler for sjøfolk o.l. omhandles derfor ikke i dette kurset.
Har du lurt på hvordan du skal håndtere en sykmeldt arbeidstaker? Eller hvordan virksomheten din skal følge opp arbeidstakere som er sykmeldt?
Arbeidsgivere og regnskapsførere må til stadighet forholde seg til en rekke trygdeytelser. Dette gjelder typisk når arbeidstakere blir syke, får barn eller når barna blir syke. For riktig behandling av ytelsene er det viktig at arbeidsgivere og regnskapsførere har kjennskap til disse trygdereglene.
Når er tap på fordringer fradragsberettiget? Problemstillingen gjør seg gjeldende både innenfor skatt og avgift. I tillegg stiller regnskapsreglene krav om at virksomheten skal vurdere verdien på fordringene. Kursnivået er tilpasset de som ikke har inngående kompetanse på området fra før.
Hvordan vurderer man tilknytningen mellom den fordringen som er tapt og den virksomheten som drives? Og hva kreves for at kravene til virksomhet oppfylles? Kursnivået er tilpasset de som har gjennomført vårt grunnleggende kurs om tap på fordringer, eller som har innsikt i tema fra før.
Når står fordringen i fare for å endre karakter? Og hvilke konsekvenser kan dette medføre? Kursnivået er tilpasset de som har gjennomført våre to tidligere kurs som gjelder tap på fordring, eller har god innsikt i temaet fra før.
Det er viktig å ha kunnskap om arbeidsforholdet er omfattet av en tariffavtale eller ikke, når det skal avgjøres hvilke rettigheter og plikter som gjelder for arbeidsgiver og arbeidstaker.
I dette kurset ser vi på regelverket for ulike naturalytelser som er vanlige i arbeidsforhold, med hovedfokus på beregning av skattepliktig fordel og innrapportering.
I dette kurset gjennomgår vi regelverket for enkelte naturalytelser. De naturalytelsene vi ser på er de hvor det har vært en endring i regelverket fra og med inntektsåret 2019. Dette er gaver i arbeidsforhold, personalrabatter, fri avis og overtidsmat.
I dette kurset får du en oversikt over satser og regelendringer som er relevant for lønnsrapporteringen for 2022.
Hvordan behandle feriepenger i annerledesåret 2021? Mange arbeidstakere har vært permittert i 2020 og 2021 som følge av koronapandemien / covid 19 , og det oppstår en rekke viktige spørsmål i den forbindelse. Vi gjennomgår både disse og ferielovens generelle regler, som gjelder uavhengig av pandemie
Reglene på lønnsområdet endres hvert eneste år og mange vil være enige i at året 2021 har vært veldig spesielt i så måte.
Formålet med kurset er å gi deltakerne en god oversikt over regelverket både når det gjelder utlendinger som arbeider i Norge og norske arbeidstakere i utlandet. Kurset har en praktisk tilnærming og gir en innføring i hvilke skjemaer / dokumenter som skal leveres til ulike offentlige myndigheter.
I 2019 ble skattereglene om naturalytelser i arbeidsforhold betydelig endret. Mange arbeidsgivere opplevde de nye reglene som vanskelige og lite praktiske. Skattedirektoratet utarbeidet samtidig en veileder for å klargjøre hvordan de skulle forstås.
Reglene for sykefravær, sykefraværsoppfølging, permisjoner og ytelser er omfattende. Det er mye arbeidsgiver, leder, og ansatt må ha oversikt over.
Reglene rundt ferie og beregning av feriepenger er omfattende.Kurset forklarer ofte brukte begrep som brukes ifm. eriepenger, og viser flere praktiske eksempler for beregning av feriedager og utbetaling av feriepenger for diverse ansattgrupper.Det gis også en innføring i hva som inngår i feriepenger
Svalbard er en fullstendig del av kongeriket Norge og det er derfor naturlig å anta at skattelovgivningen for fastlands-Norge også gjelder på Svalbard. Svalbard har imidlertid en egen skattelov og i mange tilfeller en mer gunstig beskatning enn fastlands-Norge.
Vi tilbyr kurs om sykefravær som oppsigelsesgrunn som nettkurs. Verken forkjølelse, influensa eller andre sykefravær volder normalt de store problemene på en arbeidsplass.
Kurset gir deg god oversikt over reglene i folketrygdloven kapittel 8.Du vil settes i stand til å finne ut av vilkår og beregning av utbetalinger når den som utfører arbeid eller yter tjenester til en virksomhet har sykefravær. Kurset består av to lange sekvenser og gir derfor tre timers oppdatering
Dette kurset vil gi deg grunnleggende kunnskap om tjenestepensjonsreglene i privat og offentlig sektor, regler om AFP og oversikt over skattemessige forhold knyttet til pensjon. Kurset skal bidra til at du kan håndtere pensjonsdelen knyttet til GRFS punkt 5.6.9.
Vi tilbyr nettkurs i Huldt & Lillevik Lønn - ferie og feriepenger A-Å. Programvare og lover & regler - alt i et kurs! Dette kurset er inkludert i ditt programvareabonnement! Meld deg på og få tilgang ved å legge kurset i handlekurven.
Vi tilbyr nettkurs i Huldt & Lillevik Lønn på litt øvet nivå. I dette kurset ser vi på korrigering av lønn og nyttige funksjoner som effektiviserer lønnsarbeidet. Dette kurset er inkludert i ditt programvareabonnement! Meld deg på og få tilgang ved å legge kurset i handlekurven.
Vi tilbyr nettkurs i Huldt & Lillevik lønn grunnleggende. Kurset vil gi deg grunnleggende kunnskap i Huldt & Lillevik Lønn, samt innføring i de ulike funksjonalitetene du må kjenne til for å kunne foreta lønnskjøring og andre nødvendige rutiner i lønnssystemet.
Vi tilbyr nettkurs om arbeidsgivers dekning av kost på reiser. Det er ikke enkelt å ha kontroll på diettreglene. Det siste halvannet året har vært preget av mange endringer, både i skattereglene og i særavtalene, noe som har gjort det utfordrende å være lønnsmedarbeider.
Vi tilbyr nettkurs om reiseutgifter - skille mellom arbeidsreise, yrkesreise og pendlerreise. Ved håndtering av reiseutgifter så vil den skattemessige behandlingen avhenge av om reisen er en arbeidsreise, yrkesreise eller besøksreise.
Reduser sykefraværet! Det er mulig. 66 prosent av de legemeldte fraværstilfellene varer mindre enn 16 dager (arbeidsgiverperioden)! Hvor mye vil ett prosentpoengs nedgang i sykefraværet utgjøre i reduserte kostnader for din bedrift?
Nettkurset skal bidra til at du får kunnskap som kan gi deg fagbrev i Yrkessjåførfaget, og bidra til at du består eksamen i yrkesteori (fagkode: YRK3102).