I kategorien regnskap finner du kurs og opplæring innen regnskapsføring i hele landet. Både bedrifter og privatpersoner har god bruk for kompetanse innen regnskapsføring. Her finner du kurs i regnskap både for nybegynnere og viderekommende. Temaer i slike kurs er alt fra; anbudsforutsetning, enhetspris kalkyle, kapasitetsberegning, timepriskalkyle, prosjektregnskap, rammebetingelser til regnskapens ABC. Ta kontakt med oss hvis du ikke finner noe som passer for deg.
Vi tilbyr kurs i regnskapsanalyse og nøkkeltall. Regnskapsgjennomgangen på de fleste styrerom fokuserer på nøkkeltall og avvik mellom faktiske regnskapmessige nøkkeltall og de ønskede nøkkeltallsstørrelser som selskapet styrer etter.
Kurset har sitt utløp i våre erfaringer med arbeid i og med styrer og styremedlemmer, der vi i de fleste styrerom opplever at det er personer som ikke har god nok innsikt og forståelse til å delta i faktiske beslutninger basert på sin egen manglende regnskapsforståelse.
Vi tilbyr kurs i klimaregnskap Scope 1, 2 og 3. Lær hvordan du etablerer et klimaregnskap som møter kravene i ISO 14064 del 1 og ”The Greenhouse Gas Protocol - A Corporate Accounting and Reporting Standard". Kurset inneholder også en fordypningsdel i Scope 3 utslipp.
Vårt årlige oppdateringskurs favner alle endringer på skatte- og avgiftsområdet, regnskapsføring og bokføring for 2018 og 2019. Går du på dette kurset vet du at du ikke går glipp av viktige endringer! Kurset gir en fullstendig gjennomgang av nye regler, satser og endringer.
Vi tilbyr kurs i innføring i fortolling. Norske avgiftsmyndigheter gir på mange måter norske import- og eksportbedrifter mer frihet enn hva tilfelle er i mange andre land. Med frihet følger også ansvar, og Tollvesenet har betydelige virkemidler i forhold til å straffe brudd på tollovgivningen.
Vi tilbyr kurs i fellesforbundet faglig tillitsvalgt 2. Undervisningen tar utgangspunkt i den enkelte kursdeltakers forutsetninger, og at deltakerne aktivt tar del i gjennomføringen. Overføringsverdien fra kurs til virkelighet økes gjennom bruk av refleksjon.
Dette kurset gir en innføring i de mest vanlige aksje- og verdipapirfond, hvordan de virker og hvordan de skal finne veien inn i regnskapet, og hvordan den skattemessige behandlingen er.
Få en oversikt over bokføring og skatt for følgende temaer: Aksjer, tegningsretter, grundfondsbevis, derivater, shortsalg av aksjer, obligasjoner og sertifikater samt konvertible obligasjoner.
Alle autoriserte regnskapsforetak er pålagt å ha opplæring av sine medarbeidere i hvordan hver enkelt kan bidra i arbeidet med å forebygge og bekjempe hvitvasking
Dette er kurset for deg som er nysgjerrig på og opptatt av hvilke muligheter som ligger i automatisering innenfor regnskapsfaget. Vi setter fokus på hva som skjer, muligheter og utfordringer, samtidig som vi vektlegger de faglige kravene som stilles til gjennomføring.
Vi tilbyr grunnleggende kurs om avstemming i praksis som nettkurs. Gi medarbeider og / eller nyansatt en innføring i kravene til avstemminger av regnskapet. Målet er å lære hva man må, og bør avstemme, samt hvordan man kan avdekke feil i denne forbindelse.
Vi tilbyr nettkurs i bedriftsrådgivning - hvordan komme i gang. I dette kurset lærer du om de ulike rollene du kan ha som rådgiver, og hvordan du kan påvirke eiere og ledere av en virksomhet til å tenke langsiktig, målrettet og å lykkes med faktisk å nå disse målene.
Kurset gjør deg trygg på hva reglene innebærer, hvordan de skal praktiseres, og ikke minst hvordan man unngår ubehagelige overraskelser i forbindelse med skattemyndighetenes kontrollarbeid
Vi tilbyr kurs i bistand til småbedrifter i vekst som nettkurs. Kurset gir en innføring i de utfordringer bedrifter står ovenfor når de vokser, og på hvilke områder du som regnskapsfører kan gi verdifull bistand.
Netthandel er handel av produkter eller tjenester gjennom elektroniske nettsystemer. Netthandelen er høyere enn noen gang og står for all vekst i norsk handel. Riktig dokumentasjon og bokføring av netthandel blir derfor stadig viktigere.
Riktig bokføring er fundamentet for korrekt årsregnskap og rapportering av skatter og avgifter mv. Dette kurset tar for seg årets nyheter og endringer i forståelsen av bokføringsregelverket, konkretisert gjennom for eksempel lov- og forskriftsendringer og uttalelser fra Skattedirektoratet.
Riktig bokføring er fundamentet for korrekt årsregnskap og rapportering av skatter og avgifter mv. Dette kurset har fokus på aktuelle bokføringsspørsmål
Vi tilbyr kurs i bokføringsreglene fra A til Å som nettkurs. Riktig bokføring er fundamentet for korrekt årsregnskap, skattemeldinger for skatt og merverdiavgift mv.
Lær om sentrale områder i det omfattende og komplekse regelverket knyttet til bygg- og anleggsbransjen med hensyn til regnskap, skatt og merverdiavgift.
Kurset har som målsetting å gi oversikt over de hvordan man kan etablere en holdingselskapstruktur med skattemessig kontinuitet dersom en eller flere privatpersoner eier aksjer i et aksjeselskap på privat hånd
Vi tilbyr kurs om etablering av rutiner internt og mot kunde som nettkurs. Kursets formål er å gi medarbeider og / eller nyansatt en innføring i rutinebygging på ulike typer oppdrag.
Vi tilbyr kurs i finn feil i regnskapet som nettkurs Kurset gir deg hele åtte oppdateringstimer og handler om det å finne feil, hva vi gjør når feil har inntruffet, samt hvilke konsekvenser feil vil ha for kunden, regnskapsfører, styret, daglig leder og andre
Vi tilbyr kurs i forstå ditt regnskap - grunnlaget for god økonomi som nettkurs. Kurset er laget for deg som ønsker en grunnleggende innføring i regnskapets verden. Kurset er laget på en slik måte at begrepene i regnskapet forklares på en best mulig pedagogisk måte.
Vi tilbyr kurs i fra regnskapsprodusent til støttespiller som nettkurs. Kurset formål er å sette fokus på de endringer som skjer i regnskapsbransjen, og hvordan man tilpasser seg en drift hvor samhandlingen med kunden skjer digitalt, skybasert og delt.
Vi tilbyr kurs i god oppdragskvalitet, fire grunnpilarer som nettkurs. Finanstilsynets tematilsyn om regnskapsførers oppdragsansvar i 2017 avdekket flere områder hvor regnskapsforetakene og den enkelte regnskapsfører har mye å hente på å jobbe mer systematisk med oppdragskvalitet.
Her får du en praktisk tilnærming til det formelle rammeverket for et regnskapsforetak og oversikt over hva som må være på plass før virksomheten kan begynne å arbeide med kundens regnskap.
Vi tilbyr kurs i GRFS - kontroll av medarbeideres oppdragsutførelse som nettkurs. Oppdragsansvarlig regnskapsfører har det fulle og hele ansvaret for kvaliteten på regnskapsoppdraget.
Vi tilbyr kurs i GRFS - overordnet intern kontroll på oppdragsnivå som nettkurs. Oppdragsansvarlig regnskapsfører har det fulle og hele ansvaret for kvaliteten på regnskapsoppdraget.
Vi tilbyr kurs i GRFS - rapportering til oppdragsgiver som nettkurs. En av de store fordelene med å bruke en autorisert regnskapsfører, er at oppdragsgiver kan få gode og nyttige rapporter som hjelp i styringen av virksomheten.
Vi tilbyr kurs om vurdering av oppdragsgivers interne rutiner som nettkurs. Regnskapsfører må i stor grad bygge sin oppdragsutførelse på informasjon og dokumentasjon som kommer fra oppdragsgiver.
Vi tilbyr grunnleggende regnskapsforståelse som nettkurs. Få en innføring i regnskapets oppbygging og funksjon for å legge grunnlag for god regnskapsforståelse.
Ny hvitvaskingslov ble satt i kraft fra 15. oktober 2018. Både Finanstilsynet og Regnskap Norge har nå gjennomført en del kontroller av etterlevelsen av regelverket
Vi tilbyr nettkurs om hvordan bli kundens støttespiller. Kurset setter fokus på de endringer som skjer i regnskapsbransjen og hvordan man tilpasser seg en drift hvor samhandlingen med kunden skjer digitalt, skybasert og delt.
Vi tilbyr nettkurs om hvordan stifte aksjeselskap. Dette kurset gir deg alt du trenger å vite om det å stifte et aksjeselskap.
Innføring i bærekraftsrapportering etter nordic sustainability reporting standard (nsrs) - nettkurs. Regnskap Norge har initiert og ledet arbeidet med å utvikle en rapporteringsstandard for bærekraft for små og mellomstore virksomheter.
Vi tilbyr innføring i god regnskapsførerskikk som nettkurs. Kursets formål er å gi en kort innføring i det rettslige regelverket GRFS. Regelverket gjelder alle «som i næring fører regnskap for andre» og dermed alle regnskapsførervirksomheter.
Vi tilbyr kurs i investeringsbeslutninger som nettkurs Hvordan kan vi gjøre gode investeringsbeslutninger og hva slags beslutningsgrunnlag bør vi ha?
Bedrifter med stort omsetningsfall som skyldes koronapandemien, kan søke om kompensasjon til dekning av faste uunngåelige kostnader 18. januar 2021 åpnes det for å søke kompensasjon etter den nye kompensasjonsordningen, den såkalte kompensasjonsordning 2
Vi tilbyr nettkurs om konkurs. Lovendringer 2020 - hold deg oppdatert! Styrk din kompetanse på handlingsalternativer, fallgruver og god rådgivning i forbindelse med insolvens
Vi tilbyr kurs om konsernregnskap som nettkurs. Kurset gir inngående kunnskap om reglene for utarbeidelse av konsernregnskap og viser teknikkene for gjennomføring ved hjelp av regneark.
De siste årene har skattereglene om kost- og reisegodtgjørelser blitt betydelig endret. Diettgodtgjørelser som tidligere var trekkfrie og skattefrie ble trekkpliktige og skattepliktige. I mange tilfeller er det ikke skattefritt å reise på regning heller
Målsetningen er å gi regnskapsførere, revisorer eller andre rådgivere en oversikt over regelsettet som gjelder ved lån til og fra personlig aksjonær og et aksjeselskap.
Når trenger du mellombalanse og hvordan skal den utarbeides. Hvilke formelle krav gjelder. Når og hvordan sender du den inn til Regnskapsregisteret.
Vi tilbyr kurs i MVA - uttaks- og justeringsregler som nettkurs. Kurset omhandler 2 krevende emner innenfor merverdiavgiftens område. Begge kursets deler vil gi nyttige innspill til hvordan regelverket skal anvendes i praksis.
I dette halvdagskurset ser vi nærmere på avgiftshåndteringen ved utleie og drift av fast eiendom.Vi går grundig gjennom ordningen med frivillig registrering, og hvilke dokumentasjonskrav som gjelder. Vi ser også på eksempler som kan utløse justering, og hva som er den praktiske håndteringen av dette
Vi arbeider med finansregnskapet og driftsregnskapet hvor vi måler prestasjoner og identifiserer viktige hendelser i rapportperioden, samt gode og mindre gode trender.
Fra 2021 har vi en ny arvelov som innebærer viktige endringer man må ha kjennskap til. Dette kurset skal gi deg god oversikt over regelverket som gjelder ved gjennomføring av arveoppgjør og generasjonsskifter.
Vi tilbyr kurs i ny revisorlov - betydningen for bruker av revisors tjenester. Dette kurset gir regnskapsfører og andre brukere av revisors tjenester en innsikt i hovedendringer i ny revisorlov, samt hvilken betydning dette har for brukerne av revisors tjenester.
Regnskapsloven utgjør fundamentet for det offentlige årsregnskapet som skal sendes inn til Regnskapsregisteret, og skal gi omverdenen økonomisk informasjon om foretaket. Når det skjer endringer i regnskapsloven må derfor både kunnskap og programvare oppdateres, slik at de nye kravene kan oppfylles.
Vi tilbyr kurs i optimal organisering av regnskapsforetak som nettkurs.Hvordan sikre at vi får fornøyde kunder, oppfyller myndighetenes krav og har godt samarbeid internt?
Vi tilbyr kurs i perioderegnskapet som styringsverktøy som nettkurs. For å styre et selskaps drift, likviditet og soliditet på en effektiv måte er perioderegnskapet den viktigste informasjonskilden for både små og mellomstore foretak.
Vi tilbyr kurs i praktisk risikostyring og oppdragsansvar som nettkurs. Formålet med dette kurset er 2-delt. Først ser vi kort på kravene og rammeverket for yrket vårt ved å drøfte sentralt innhold i regnskapsførerloven, forskrifter, risikostyringsforskriften og GRFS.
Vi tilbyr kurs i prosjektregnskap som nettkurs. Målsettingen med kurset er at du skal kunne legge opp rutiner sammen med dine kunder som sikrer at du både ivaretar bokføringsregelverket, gjeldende regnskapsstandarder og riktig skattemessig rapportering.
Regnskapsloven og regnskapsstandardene inneholder prinsippene for korrekt regnskapspresentasjon og inneholder også detaljreguleringer på flere områder. Innenfor disse rammebetingelsene må regnskapsprodusentene foreta sine vurderinger. På flere områder åpnes det for valgmuligheter og skjønn.
Vi tilbyr kurs i regnskap og bærekraft som nettkurs. Her ligger det mange spennende muligheter for regnskapsfører i årene fremover!
Kurset er tverrfaglig og tar for seg skatteregler, avgiftsregler, selskapsrettslige regler og regnskapsregler som er særlig aktuelle for økonomiansvarlige i virksomheter. Det blir særlig fokusert på nye problemstillinger, herunder de nye reglene som er en følge av koronatiltakene.
En god controller sikrer riktige regnskapstall til riktig tid og er en super støttespiller for sine oppdragsgivere. Speiler regnskapstallene de faktiske forhold? Hvordan kan vi foreta smarte avstemminger og en verifikasjon av regnskapspostene med en god og praktisk vinkling?
Vi tilbyr kurs i regnskapsførerjus - regnskapsførers ansvar. Det er et økende fokus på ansvarliggjøring i næringslivet. Feil eller mangler ved regnskapsførers yrkesutøvelse kan således lede til erstatningsansvar.
Vi tilbyr kurs i regnskapsførers ansvar som rådgiver i arbeidsrettsspørsmål som nettkurs. Behovet for rådgivning i arbeidsrettsspørsmål ute i bedriftene er stort! Antallet arbeidstvister har økt betydelig de siste årene.
Vi tilbyr kurs i regnskapsførers oppdragsdokumentasjon som nettkurs. Eksterne regnskapsførere skal alltid kunne dokumentere hva som er utført for hver enkelt oppdragsgiver, for eksempel i forbindelse ved etterkontroll og tilsyn.
Kurset har en praktisk vinkling på utfylling av reiseregning. I tillegg tar det for seg hvorfor man skal bruke reiseregning.
Vi tilbyr kurs i RF-regelverket som nettkurs. Hvordan etterleve regnskapsførerregelverket i praksis?
Vi oppdaterer deg på de siste nyhetene innenfor lovgivningen som regulerer regnskapsføreryrket og god regnskapsføringsskikk (GRFS). Vi ser også på uttalelser og rapporter fra Finanstilsynet og Regnskap Norge det siste året.
SAF-T- MVA-rapportering i 2022 og kontroller fra skatteetaten - nettkurs. I 2022 vil ny MVA-melding bygge på standardiserte SAF-T MVA-koder, noe som gjør at bedriftenes kontoplaner må tilpasses det nye kodeverket. Dette kurset forbereder deg på hva du må gjøre.
Vi tilbyr kurs om skatt og regnskap 2021/2022 som nettkurs. Kurset gir oppdatering på årets nyheter innen bokføring, regnskap, skatt, avgift og andre områder av betydning for regnskapsføringen.
Vi tilbyr nettkurs i skatteforvaltningsloven - dette må du kunne. Den 1. januar 2017 trådte den nye Skatteforvaltningsloven i kraft. Hovedformålet med den nye loven er å styrke den skattepliktiges rettssikkerhet.
Ny hvitvaskingslov ble satt i kraft fra 15. oktober 2018. Finanstilsynets veiledning til loven krever blant annet at styre og ledelse i regnskapsførerforetakene må ha opplæring i regelverket som reflektere deres rolle og ansvar i forhold til etterlevelse av reglene, og at dette kan dokumenteres.
Dette kurset vil gi deg grunnleggende kunnskap om tjenestepensjonsreglene i privat og offentlig sektor, regler om AFP og oversikt over skattemessige forhold knyttet til pensjon. Kurset skal bidra til at du kan håndtere pensjonsdelen knyttet til GRFS punkt 5.6.9.
Mange virksomheter vil merke på kroppen at også 2021 har vært et spesielt år, mest sannsynlig vil etterdønningene være merkbare i lang tid fremover. Konsekvensen for mange vil være at det må tilføres mer egenkapital og/eller likviditet.
Dette kurset gir en innføring i valuta og kryptovaluta og hvordan de skal finne veien inn i regnskapet, og hvordan den skattemessige behandlingen er.
Skattedirektoratet innførte nye regler for bruk av yrkesbil fra og med 1. januar 2016. De nye reglene gjør det mulig å bruke yrkesbilen privat uten at bilen beskattes etter sjablongmetoden. Dette betinger at all kjøring registreres med elektronisk kjørebok og rapporteres inn månedlig etter A-melding
Ved å delta på dette kurset vil du få en grundig gjennomgang av regelverket som gjelder ved utarbeidelse av årsoppgjør med skatteskjemaer for enkeltpersonforetak.
Bli klar til årsoppgjøret! Øk effektiviteten og lønnsomheten! Kurset gir kunnskap om utarbeidelse av årsregnskap og skattemelding som gir deg kvalitet og lønnsomhet i leveransen
Vi tilbyr digitalt kurs i din sparing og deg - unike sparetips for din situasjon. Mange sparetips er universelt gode for alle og fungerer utmerket for gjennomsnittspersonen. Men veldig få mennesker er jo gjennomsnittlige.
Vi tilbyr digital undervisning i å få kontroll på hverdagsøkonomien. Det finnes mange kilder for å lære mer om sparing, aksjeplassering og pensjonsplaner. Det er færre som tar for seg de helt konkrete hverdagslige valgene vi står overfor hver dag.
Vi tilbyr digitalt grunnkurs i likviditetsstyring. Likviditet er oljen i maskineriet til en bedrift, og med dårlig likviditet stopper det hele opp. For god kontroll og styring av bedriftens likviditet er det en del kjøreregler som må iverksettes og etterfølges.
Vi tilbyr grunnkurs i regnskap som digitalt kurs. Kurset gir deg grunnleggende innføring i det du må vite om regnskapet til bedriften din. Uten at du skal bli en utlært regnskapsfører, er det allikevel greit for deg å vite hvordan tallene henger sammen, og hva du må se etter i rapportene du ber om.
Vi tilbyr digitalt kurs i klimaregnskap og klimaledelse. Det kan være utfordrende å vite hvor man skal starte når man skal iverksette et klimaregnskap for egen virksomhet. Hva skal inkluderes? Hvordan finner man datagrunnlag? Hva er samfunnets forventning til å redusere i utslipp?
Vi tilbyr digitalt kurs om kryptovaluta. Kryptovaluta er en helt ny aktivaklasse. Likevel er det mange fellestrekk mellom kryptovaluta og finansielle aktiva vi kjenner fra før. I dette kurset vil du bli kjent med ulike typer kryptovaluta.
Vi tilbyr digital undervisning om skilsmisseoppgjør fra A til Å. Skal du skille deg, må du kjenne til lovens hovedsystem for et økonomisk skilsmisseoppgjør. Økonomien kan være veldig forskjellig fra ekteskap til ekteskap, både når det gjelder formue og gjeld samt inntekt og utgifter.
Vi tilbyr digitalt kurs om små sparetips for småsparere. Hva er egentlig disse tallene som på magisk vis dukker opp på bankkontoen din hver måned? Hvorfor har vi renter? Hvorfor sier noen at du taper penger når pengene står i banken? Er aksjehandel på børsen som å spille lotto?
Når et regnskapspliktig foretak investerer i aksjer, er det flere vurderinger som må gjøres for å få en riktig regnskapsmessig behandling. I dette kurset lærer du hvilke regnskapsregler som gjelder ved kjøp, salg og verdsettelse av aksjer.
Dette kurset tar for seg regelverket knyttet til anleggskontrakter og hvilke metoder som skal benyttes for videre måling. Vi ser også på notekravene som følger av regnskapsloven og de norske regnskapsstandardene.
For alle anleggsmidler må det vurderes om det er behov for nedskrivning. Anleggsmidler omfatter både driftsmidler, immaterielle eiendeler, utsatt skattefordel, aksjer og fordringer.
For mange selskaper utgjør de varige driftsmidlene en vesentlig del av eiendelene. Ulike regnskapsmessige behandlinger gir muligheter for å påvirke både resultat og egenkapital.
I forbindelse med lønnsrapportering må det være kontroll med A-meldingen, dvs. at alle opplysnings- og arbeidsgiveravgiftspliktige ytelser er rapportert riktig i Altinn.
- aksjeloven § 3-8 Når et AS inngår avtaler med aksjeeier, daglig leder, styremedlem eller nærstående til disse, er det viktig å være klar over bestemmelsen i aksjelovens § 3-8. Det må tas stilling til om det er avtaler som må meldes til Foretaksregisteret.
Kurset har hovedvekt på aksjelovens regler for hvordan man avvikler et aksjeselskap, men vi berører også skatterettslige, avgiftsmessige, regnskapsmessige og praktiske problemstillinger.
Kurs for kommuner! I dette kurset gjennomgår vi reglene for kommuner og fylkeskommuner sin rett til kompensasjon for merverdiavgift, med særlig fokus på de begrensninger som finnes i lovverket.
Dette kurset går gjennom bokføringsforskriftens kapittel 5-1, 5-2 og 5-5. Det er disse bestemmelsene som angir hvilke krav som stilles til dokumentasjon av salg og kjøp på kreditt.
I dette kurset lærer du hvorfor det er viktig å vurdere bærekraftsrisiko, og hvilke områder som kan påvirkes i regnskapet allerede nå.
I dette kurset gjennomgår vi hvordan kontantsalg skal dokumenteres, med spesielt fokus på kravene til bruk av produkterklært kassasystem.
Bokføringsregelverket krever at balanseposter skal dokumenteres. I tillegg er avstemming og dokumentasjon av balansen en vesentlig intern kontroll for å sikre riktig regnskapsrapportering.
I dette kurset gir vi konkrete råd og tips til hvordan du kan avstemme og dokumentere mva-meldingen.
Dokumentasjon av balansen er et lovkrav. Krav til avstemminger er også regulert i God regnskapsføringsskikk. I tillegg er kontroll med balansen en viktig intern kontroll for å sikre riktig regnskapsrapportering.
Investering i datterselskap, tilknyttet selskap eller felleskontrollert virksomhet kan regnskapsføres etter kostmetoden eller egenkapitalmetoden i selskapsregnskapet.
Målsettingen med kurset er å gi kursdeltakeren en oversikt over aksjerettslig og regnskapsmessig behandling av egne aksjer. Kurset omfatter erverv og avhendelse av egne aksjer, og tar for seg konkrete eksempler på de ulike transaksjonene.
Kurset gir en innføring i de siste endringene (01.07.21) til regnskapsloven og tar for seg endringer for små, store og øvrige foretak. Kurset er i hovedsak aktuelt for regnskapsprodusenter som utarbeider årsregnskap i samsvar med regnskapsloven og god regnskapsskikk.
Firmabil er et av de mest vanlige frynsegodene i Norge. Det er derfor viktig å ha god kunnskap om de særlige reglene som gjelder ved beskatning av firmabil.
Dette kurset er aktuelt for deg som har ansvar for gjennomføring av årsoppgjøret eller er med i prosessen i virksomheten.
Vanligvis betaler skyldneren sin kreditor i tråd med avtalen, og forpliktelsen opphører da å eksistere. Men, det er heller ikke uvanlig at kreditors krav faller bort uten at kreditor har fått oppfyllelse. Foreldelse er en slik form for irregulært opphør.
I dette kurset gjennomgår vi reglene for fradragsrett for inngående merverdiavgift på anskaffelser, drift og vedlikehold av kjøretøy, med spesielt fokus på personbiler og varebiler. Kurset er avgrenset mot bilforhandleres virksomhet.
I dette kurset gjennomgår vi reglene for rett til fradrag for merverdiavgift på reisekostnader. Utgifter til transport, overnatting og mat til ansatte som er på reise kan utgjøre store beløp. Ta nettkurset og få riktig merverdiavgiftsbehandling på reisekostnader.
I dette kurset skal vi gjennomgå reglene om fradragsrett for merverdiavgift på transaksjonskostnader.
Ved kontering av bilag må det tas stilling til hvordan den inngående merverdiavgiften skal behandles. Dette kurset gir en praktisk gjennomgang av de betingelser som må være til stede før inngående merverdiavgift kan fradragsføres.
Elektroniske kommunikasjonstjenester, som bl.a. fri telefon og internett, er en av de vanligste fordelene ansatte har i arbeidsforholdet. I dette kurset går vi gjennom regelverket for beskatning og innrapportering når arbeidsgiver dekker utgiftene for sine ansatte.
I dette kurset går vi gjennom reglene om frivillig registrering ved utleie av fast eiendom. Virksomheter som leier ut fast eiendom til leietakere som driver merverdiavgiftspliktig virksomhet i lokalene kan søke om frivillig registrering i Merverdiavgiftsregisteret.
Kurset er en gjennomgang av reglene som gjelder for skattefrie gaver i arbeidsforhold. For sammenhengens skyld, vil også erkjentlighetsgaver (takknemlighetsgaver) utenfor arbeidsforhold behandles.
Krypterer du e-post som inneholder personopplysninger? Alle norske virksomheter må forholde seg til personvernreglene i EU (GDPR), noe som innebærer at også alle ansatte må ha et bevisst forhold til regelverket.
God regnskapsførerskikk stiller en rekke krav til intern kvalitetskontroll på oppdragsnivå og kontroll av medarbeiders oppdragsutførelse. I dette kurset vil vi bryte ned alle kravene som blir presentert slik at omfanget, frekvensen, samt dokumentasjonen av kontrollene tydeliggjøres.
GRFS - Oppdragsavtale, fullmakter og oppdragsgivers regnskapsmateriale GRFS stiller en rekke krav til oppdragsavtalen, fullmakter og oppdragsgivers regnskapsmateriale.
I dette kurset går vi gjennom hva GRFS sier om oppdragsutførelse og oppdragsdokumentasjon.
GRFS - Utgangspunkt, definisjoner og forutsetning for å kunne påta seg oppdrag. God regnskapsføringsskikk stiller en rekke krav til regnskapsbyråets organisering og utøvelse av regnskapsføreryrket. Hva innebærer disse kravene og hvordan legger vi til rette for gode rutiner?
Deler av en kontostreng skal rapporteres til SSB til fastlagte tider. Denne rapporteringen omtales gjerne som KOSTRA-rapportering. Regnskapstallene er en del av KOSTRA-rapporteringen.
Kurset skal gi et godt innblikk i oppbyggingen av balansen og hva som skal føres på de ulike KOSTRA-dimensjonene i balansen.
Dette er et introduksjonskurs til regnskap som gir deg innblikk i oppbygningen av regnskapet og grunnleggende krav til dokumentasjon.
Kurset er første del av tre kurs som skal gi en innføring i grunnleggende kommunalt regnskap. Formålet med dette kurset er å gi en oversikt over regnskapet sin plass i kommunal økonomiforvaltning. Herunder lovkrav og mål ved den kommunale økonomiforvaltningen.
Kurset er andre del av tre kurs som skal gi en innføring i grunnleggende kommunalt regnskap. Formålet med dette kurset er å gi en oversikt over pliktige vedlegg til årsregnskapet. Herunder en detaljert gjennomgang av de ulike postene som det skal opplyses om.
I dette kurset skal vi gå gjennom tre grunnleggende skatterettslige prinsipper, innvinning, tidsfesting og kostnader, og vise hvilken praktisk betydning disse prinsippene har.
Kurset vil gi deg som jobber som regnskapsfører i en regnskapsførervirksomhet innsikt i hva hvitvasking er, hvordan man gjennomfører en risikovurdering av kunder og virksomheten, og også en liten smakebit på enkelte mistenkelige transaksjoner som kan være hvitvasking.
I dette kurset lærer du om regnskapsmessig behandling av leieavtaler i henhold til IFRS 16. Kurset har hovedfokus på regnskapsmessig behandling sett fra leietaker sin side, men omhandler også fremleie og "salgs- og tilbakeleietransaksjoner".
I dette kurset skal vi gå gjennom reglene for skattemessig behandling av immaterielle eiendeler.
En sentral plikt etter personvernforordningen er at virksomheter som behandler personopplysninger må sørge for at opplysningene er tilstrekkelig sikret mht. informasjonssikkerhet.
Kurset er et innføringskurs, og omhandler reglene for inkasso.
Målsettingen med kurset er å gi kursdeltakeren en oversikt over grunnleggende og viktige bestemmelser vedrørende fusjon, og å belyse viktige forhold en må være klar over knyttet til aksjerettslig, skattemessig og regnskapsmessige problemstillinger.
Dette kurset passer for alle som ønsker basiskunnskap om merverdiavgift.
Ved innførsel av varer til Norge skal virksomheter som er registrert i Merverdiavgiftsregisteret beregne og betale merverdiavgiften selv. I dette kurset går vi gjennom reglene for merverdiavgiftsberegning ved innførsel av varer fra utlandet.
Det går godt i det norske næringsliv, og den høye aktiviteten medfører stor etterspørsel etter arbeidskraft. Det er derfor ikke uvanlig at det rekrutteres oppdragstakere og arbeidstakere utenfor Norges grenser.
Inntekter er en vesentlig del av de aller fleste regnskap. I dette kurset gjennomgår vi når inntekten skal regnskapsføres, og hvordan den måles. Dette er et regnskapskurs som kun går nærmere inn på regnskapsmessig behandling.
Dette kurset viser et overblikk på de viktigste reglene knyttet til selskapsbeskatning, som man må være obs på i internasjonal skatterett. Kurset er delt opp mellom globalskatteplikt og kildeskatteplikt.
Kurset om internasjonal personbeskatning forutsetter at du som deltaker har en overordnet forståelse av de sentrale begrepene innen internasjonal skatterett, slik som globalskatteprinsippet, kildeskattprinsippet og dobbeltbeskatning.
Kurset er en overordnet gjennomgang av internprisingsreglene. Innledningsvis ser vi på hva internprising er og hvorfor vi har behov for slike regler.
For å lære seg internasjonal skatterett er det avgjørende å forstå de grunnleggende byggesteinene som regelverket er fundert på.
Et helt grunnleggende krav etter personvernforordningen er at virksomheter som behandler personopplysninger må kartlegge alle personopplysningene virksomheten har, og undersøke hvordan opplysningene behandles.
Kurset omhandler reglene for konkurs. Som innledning berøres hvilke muligheter man har for å unngå konkurs.
Dette er et grunnleggende kurs i konsernregnskap.
I dette kurset går vi gjennom en del problemstillinger ved utarbeidelse av konsernregnskap. Kurset bygger videre på vårt nettkurs Konsernregnskap som gir en grunnleggende forståelse for konsolidering og utarbeidelse av et konsernregnskap.
En kontantytelse er en ytelse gitt i penger, for eksempel kontanter, sjekk mv., for utførelse av arbeid. Alle arbeidsgivere må kjenne til reglene rundt rapportering og riktig beskrivelse av ulike kontantytelser.
Kundefordringer og leverandørgjeld er som oftest vesentlige poster i selskapets balanse. Det er et krav at det opprettes spesifikasjoner som viser alle transaksjoner pr kunde eller leverandør - dvs. kunde- og leverandørspesifikasjon (reskontroer).
God regnskapsførerskikk krever at regnskapsfører dokumenterer gjennomgang av kundens rutiner. Det gjelder rutiner som er av vesentlig betydning for oppdragsutførelsen.
Dette kurset gir en kort innføring i hvordan en ekstern kvalitetskontroll gjennomføres, og hva innholdet i en slik kontroll er. Du får en rekke tips til forberedelse, og det deles erfaringer fra Finanstilsynets rapporter etter stedlig tilsyn.
I dette kurset ser vi på regnskapsmessig og skattemessig behandling av leasing for leietaker (leaser). Hovedfokus er på finansiell leasing og skillet mellom operasjonell og finansiell leasing.
Lån fra selskap til personlig aksjonær vil i de fleste tilfeller anses som et skattepliktig utbytte i skatteretten. Likevel anses det fortsatt som et lån i regnskapet og i selskapsretten, ikke utbytte.
Oppføring av bygg og anlegg reiser en rekke avgiftsmessige problemstillinger. I dette kurset går vi gjennom merverdiavgiftsreglene for eiendomsutviklere som fører opp bygg for salg eller utleie i egenregi. Slik virksomhet kan utløse plikt til å beregne merverdiavgift etter reglene om uttak.
Hvordan skal merverdiavgift behandles ved ansattes utlegg? Har arbeidsgiver rett til fradrag for merverdiavgift på ansattes utlegg?
I dette kurset ser vi på reglene rundt kostnadsdeling mellom flere parter.
Selger må innberette utgående merverdiavgift ved omsetning, uavhengig av om kunden har betalt eller ikke. Dersom kunden ikke betaler (ved kredittsalg), oppstår det et tap på en kundefordring. I hvilke tilfeller kan kreditor tapsføre fordringen med virkning for merverdiavgiften?
Kurset gir deg tips og råd for å håndtere merverdiavgiften korrekt ved viderefakturering.
Merverdiavgiftsreglene ved kjøp av fjernleverbare tjenester fra utlandet er tema for kurset.
I dette kurset går vi gjennom enkelte problemstillinger knyttet til merverdiavgift og overdragelse av byggeprosjekt under oppføring. Ved etablering av et byggeprosjekt vil det påløpe kostnader til prosjektering og bygging mv.
Forslag til ny regnskapsførerlov er presentert i NOU 2018:9.
Mange foretak mottar ulike former for tilskudd. I dette kurset skal vi se på hvordan offentlige tilskudd skal behandles. Her ser vi i hovedsak på regnskapsmessig behandling. Vi går nærmere inn på resultatføringen, og spesielt hvordan investeringstilskudd og driftstilskudd skal behandles.
I dette kurset gjennomgår vi bokføringsregelverkets krav til oppbevaring.
Målsettingen med kurset er å gi kursdeltakeren en oversikt over sentrale problemstillinger knyttet til regnskapsføring av opsjoner til ansatte.
I dette kurset gjennomgår vi bokføringsreglenes krav til utarbeidelse og oppbevaring av ulike typer regnskapsmateriale som skal dokumentere når ansatte og eiere har vært til stede på arbeidsstedet og hva de har utført av arbeidsoppgaver.
Mange ledere synes det er vanskelig å få grep om hvilke plikter en virksomhet har etter personvernforordningen, og hvordan lykkes med personvernarbeidet i virksomheten.
Mange virksomheter synes det er vanskelig å få grep om hvilke plikter de har etter personvernforordningen, og hvordan lykkes med personvernarbeidet i virksomheten.
Det kan være vanskelig å vurdere om en kostnad relatert til et balanseført driftsmiddel er vedlikehold/reparasjoner eller påkostninger.
Kurset går i dybden på lov om register over reelle rettighetshavere. Kurset tar for seg hvordan man skal identifisere reelle rettighetshavere, hva som skal dokumenteres og hva som skal registreres.
Alle næringsdrivende med merverdiavgiftspliktig omsetning av varer og tjenester i Norge må søke om registrering i Merverdiavgiftsregisteret.
Skal du utarbeide skatteskjema og/eller gjøre en skatteberegning for et AS må du kjenne til skatteskjemaet RF 1217 "Forskjeller mellom regnskapsmessige og skattemessige verdier". Skjemaet er grunnlag for beregning av betalbar skatt og utsatt skatt/utsatt skattefordel.
Målsettingen med kurset er å gi kursdeltakeren en oversikt over sentrale problemstillinger knyttet til regnskapsføring av fisjoner.
Reiser i arbeidsforhold er et område som vi opplever at mange arbeidsgivere har spørsmål om, både når det gjelder hva som skal dekkes av arbeidsgiver, og hva ansatte kan få utbetalt trekkfritt.
Har du fokus på risiko og vesentlighet når du utarbeider eller analyserer et regnskap? I dette kurset gjennomgår vi regnskapsposter der risiko for feil kan være stor. Hvilke spørsmål må stilles for å sikre at regnskapet ikke inneholder vesentlige feil og hvordan dokumentere på en god måte?
Som regnskapsfører og revisorer opplever vi at digitalisering av data tar over manuelle arbeidsprosesser i større og større grad. Arbeidsoppgaver som tidligere var tidkrevende tar nå mye kortere tid. Hvilke konsekvenser vil dette få for oss økonomer?
Kunder, leverandører og andre uprioriterte kreditorer får vanligvis null dekning for sine utestående krav. Vær i forkant og gjør tiltak før konkursen er et faktum. Etter konkursåpning er det vanligvis få muligheter til å begrense tapet.
Skal du kvalitetssikre en skatteberegning for et AS må du ha kontroll på endring i midlertidige forskjeller og analysere skattekostnaden.
Som investor i et oppstartsselskap kan du få inntektsfradrag for innskuddet ditt på visse vilkår. Ordningen skal bidra til å redusere risikoen ved slike investeringer og kalles ofte skatteinsentivordningen eller Gründerfradraget.
Kurset gir deg oversikt over skatteregler, aktuelle selskapsrettslige, avgiftsmessige, praktiske og regnskapsmessige problemstillinger i en omdanningsprosess.
Hvem kan være en skattefri institusjon? Og hva innebærer det å være en skattefri institusjon?
Det er flere SkatteFUNN- og Innovasjon Norge-prosjekter nå enn noensinne. Mange sliter med å få oversikt over regelverket for å kunne utnytte sitt fulle potensial tilknyttet SkatteFUNN-tilskuddet. I dette kurset får du vite hvordan du skal forholde deg til regelverket innenfor SkatteFUNN.
Dette er et generelt kurs med fokus på forskuddstrekk. Kurset er begrenset til å gjelde arbeidsforhold. Behandling av ytelser fra NAV, lover og regler for sjøfolk o.l. omhandles derfor ikke i dette kurset.
Plikten til å slette en personopplysning er en sentral plikt etter personvernforordningen. Mange virksomheter synes det er vanskelig å praktisere slettekravet.
Mange virksomheter synes det er vanskelig å få et godt grep om personvernarbeidet. I dette kurset får du god oversikt over hvordan din virksomhet kan etterleve de sentrale personvernforpliktelsene.
Hva er uttaksmerverdiavgift? I hvilke situasjoner skal det beregnes uttaksmerverdiavgift? I dette nettkurset går vi gjennom praktiske eksempler for å belyse reglene om uttaksmerverdiavgift.
Når er tap på fordringer fradragsberettiget? Problemstillingen gjør seg gjeldende både innenfor skatt og avgift. I tillegg stiller regnskapsreglene krav om at virksomheten skal vurdere verdien på fordringene. Kursnivået er tilpasset de som ikke har inngående kompetanse på området fra før.
Hvordan vurderer man tilknytningen mellom den fordringen som er tapt og den virksomheten som drives? Og hva kreves for at kravene til virksomhet oppfylles? Kursnivået er tilpasset de som har gjennomført vårt grunnleggende kurs om tap på fordringer, eller som har innsikt i tema fra før.
Når står fordringen i fare for å endre karakter? Og hvilke konsekvenser kan dette medføre? Kursnivået er tilpasset de som har gjennomført våre to tidligere kurs som gjelder tap på fordring, eller har god innsikt i temaet fra før.
Virksomheter som blir registrert i Merverdiavgiftsregisteret kan kreve fradrag for inngående merverdiavgift på anskaffelser som er foretatt før registreringstidspunktet. Dette kalles et tilbakegående avgiftsoppgjør.
- innfordring av ubetalt faktura ved tvang Mange næringsdrivende opplever at en faktura ikke blir betalt ved forfall. Dette kurset tar for seg prosessen for innfordring av et slikt pengekrav.
Målsettingen med kurset er å gi oversikt over en del av de viktigste bestemmelsene vedrørende utbytte i aksjeloven, med spesielt fokus på forhold som er viktige for utbytteplanlegging.
Varelager vil ofte være en vesentlig post i selskapets balanse. For å få en riktig rapportering av resultat og stilling er det derfor meget viktig at posten er riktig verdsatt og godt dokumentert.
I dette kurset går vi gjennom årsoppgjørsprosessen: fra planlegging til endelig innsendelse av regnskap og skattemelding for et AS.