Nettkurs: Lederguide - Rus og annet misbruk i arbeidslivet



Kursarrangør: Sticos AS
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Undervisningstid: Når du selv vil
Pris: 2190

Er du leder og trenger mer kunnskap og informasjon om hvordan du skal håndtere ansattes forhold til rus og alkohol, er dette kurset for deg.

Mange ledere syntes det er vanskelig å håndtere ansattes problematiske bruk av alkohol, rus, reseptbelagt medisin og spill. Samtidig skaper denne type problematikk flere utfordringer på arbeidsplassen. Som leder plikter du å forebygge utfordringer som misbruk blant ansatte kan skape for helse, miljø og sikkerhet på arbeidsplassen. I kurset går vi gjennom hvilke utfordringer ansatte med rus- eller spillavhengighet kan skape i arbeidslivet, og du får et overblikk over den rettslige rammen for problemstillingen. Kjernen i kurset er hvilket ansvar du har som leder, hvilke virkemidler du har for å forbygge, avdekke og håndtere ansattes problematiske bruk. Underveis i kurset får du en rekke praktiske tips for hvordan forebygge og håndtere denne type problematikk.

Innhold:

• Misbruk angår arbeidsplassen
• Rettslig utgangspunkt
• Arbeidsgivers ansvar
• Arbeidsplassen som forebyggingsarena
• Akan-avtale. Arbeidsrettslige sanksjoner
• Misbruksproblematikk og personvern
• Tips

Nettkursene er interaktive kurs med en variasjon av tekst, video og spørsmål underveis. Dette gjør kurset engasjerende og gir deg god læringseffekt. Kurset kan gjennomføres på både PC, nettbrett og mobil. Kursbevis lagres automatisk i kursplattformen.

Kursholder: Gry Anita Langsæther.

Et kurs er personlig, og du vil ha det tilgjengelig i 3 måneder fra kjøp.

Ofte stilte spørsmål om nettkurs: https://www.sticos.no/kurs/nettkurs/faq