Finnes det er app for alt - nettkursKursarrangør: BRO AOF
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Undervisningstid: kl 18:00 - 20:00
Varighet: 2 timer
Pris: 1.190
Neste kurs: 02.09.2022 | Vis alle kursdatoer

Vi tilbyr nettkurs om finnes det er app for alt. Vil du lære mer om morsom og kreativ buk av nettbrett i det pedagogiske arbeidet med barn? Nettbrett er et nyttig hjelpemiddel i barnehage og SFO/AKS. Bevisst bruk av nettbrett er like viktig som all annen bruk av pedagogisk materiell.

Innhold:
Vi må kjenne det vi tilbyr barna, og vite hva vi ønsker å oppnå med det. Hvilke apper skal vi bruke og til hva? På dette kurset får du råd og tips om bruk av apper som gir ideer til nye aktiviteter, og som vil bidra til utforsking og utvikling hos barna! Kursholder vil også presentere verktøy for hvordan å bruke IKT i arbeidet med pedagogisk dokumentasjon og refleksjon rundt det som skjer i hverdagen.

Agenda:
1) Språkstimulering:
Nettbrettet gir barna en unik mulighet og verktøy til å skape sitt eget innhold og vise frem resultatet til andre, ikke bare ta imot fra de voksne.
• Lag animasjonsfilm sammen med barna
• La barna lage egne bøker og eventyr
• Hva er GeoCaching

2) Antall, rom og form / realfag:
• Eksempler på hvordan ulike apper dekker et vidt spekter innenfor temaet matematikk
• Hvordan kan nettbrett få en naturlig plass i en helhetlig plan for lek og aktiviteter med matematikk
• Hvorfor er det viktig at barna møter nettopp matematikk på flere forskjellige måter
• Nyttig bruk av nettbrett sammen med konkretiseringsmateriell

Kursholder: Filip Witzell

Filip Witzell er barne- og ungdomsarbeider med mange års erfaring fra arbeid i barnehage og skole. Han har vært opptatt av målrettet bruk av IKT gjennom alle disse årene. Filip har vært tilknyttet Matematikksenteret i Trondheim, der han samarbeidet med fagansvarlige på senteret for å utvikle opplegg knyttet til matematiske app`er i barnehage og skole. Filip er opptatt av å bringe matematikken inn i barnas hverdag i barnehagen. Han er en dyktig kurs- og foredragsholder for personale i barnehage og SFO, har bøttevis med erfaring og deler raust og lettfattelig med alle som jobber med barn!

Målgruppe for kurset:
Kurset er for barnehage, SFO/AKS