Innføring i tankekraft



Kursarrangør: Fagakademiet AOF
Sted: Best Western Tingvold Park Hotel
          Nord-Trøndelag, Steinkjer
Kursadresse: Gamle Kongeveg 47, 7725 Steinkjer (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 4 timer
Pris: 1.500

Vi tilbyr innføring i tankekraft. Introduksjonskurset er en 4 timers innføring i metoden, pedagogisk grunnmodell, hva er god mestring, samt behov og vansker hos ungdom.

Innhold:
Tankekraft er utviklet av psykolog Trygve Børve og vektlegger anvendelse i praksis gjennom:
1) Økt forståelse:
Forstå hvordan og hvorfor følelser oppstår, bli klar over egne tanker og tankemønstre, forstå at emosjonell smerte er ikke sykdom! Bli bevisst handlinger som skaper negative tanker.

2) Økte ferdigheter:
Kunne påvirke egne følelser, økt bevissthet på egen væremåte/andres forståelse og utvikle egne tanke og handlingsmåter.

Foreleser: Anneli Frantzen

Anneli Frantzen er kompetanserådgiver i Fagakademiet. Anneli er utdannet pedagog med ledelse og har lang og bred erfaring som leder fra offentlig og privat sektor i barnehage, skoleverket, i institusjon med helse / rus / psykiatriutfordringer, samt solid erfaring av drift rundt kulturhus for ungdom i Nord-Norge. Anneli har vært veileder for Høgskolen i Nesna, Universitetet i Tromsø og Høgskolen i Harstad og vært ansvarlig for lærlinger i bedrift. Etter at hun flyttet til Oslo har hun jobbet med offentlige anskaffelser, rekruttering og ansettelser, samt bygd opp og ledet to tiltak i regi av Nav. I stillingen som kompetanserådgiver i Fagakademiet er Anneli blant annet kursleder for kurset «Førstehjelp mot selvmordsfare».

Målgruppe for kurset:
Kurset passer for ledere som skal sette livsmestring på timeplanen i videregående skole, lærere, foreldre / foresatte, FAU og for de som jobber med lærlinger i bedrift etc. I tillegg passer det for de som i dag er DU kursledere (depresjonsmestring for ungdom), da de kan ta i bruk kursbok og lærerveiledning.