Billedkunstutdannelse trinn 1 - via Teams - oppstart august 2024Kursarrangør: MoBe Kunstskole
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid:
1A Man og ons kl 9.30-12.30 (13.00) eller
1B Man og ons kl 13.30-16.30 (17.00)
Varighet: 1 år
Pris: 2.500 mnd (25.000 pr år)
Neste kurs: 19.08.2024 | Vis alle kursdatoer

Vi tilbyr deltidsstudier to dager i uka, billedkunst utdannelse trinn 1. Vi underviser online i små klasser på maks 15 elever sånn at hver elev får tett oppfølging. Med digital undervisning kan vi bl.a male og forklare direkte på bildene dine.

Innhold:
Gjennom året vil du lære det mest grunnleggende innen form og farge. Vi veileder deg gjennom et spesialtilpasset pensum som tilsvarer første årets grunnutdannelse innen billedkunst.

Skoleåret deles inn i tre hovedkategorier som omhandler: 1 farge, 2 form og materiale, 3 rom. Vi går grundig inn i fargelære for å få dette ordentlig på plass. Vi jobber med forståelsen av fargene, flater, streken, vekting, volum og komposisjon. Og vi skal lære litt om abstraksjon og perspektiv.
Ved hjelp av solid oppfølging og veiledning, vil du i løpet av skoleåret ha utarbeidet minst fem bilder av god kvalitet.

På slutten av skoleåret vil alle våre elever få mulighet til å delta på en fysisk utstilling på et galleri i Oslo. Om du ønsker det, kan du bidra med ett eller flere bilder. Våre elever selger bilder alt fra 2.000 - 20.000 kr.
Meld deg på så fort du har bestemt deg, det er kun plass til 15 elever i hver klasse.

Om du har noen spørsmål eller noe du vil snakke med oss om så ta kontakt.
Sørg for at du har alt utstyr klart i god tid før skolestart. Du finner en oversikt nederst på denne siden.

Sjekk om du kjenner deg igjen i ett eller flere av punktene under:
• Jeg ønsker å lære meg å male.
• Jeg har malt en stund, men jeg føler at jeg mangler kunnskap.
• Jeg ønsker å gå på kunstskole, men det finnes ingen muligheter her jeg bor.
• Jeg trenger en dytt for å komme i gang.
• Jeg har aldri malt før, men synes det ser spennende ut.
• Jeg ønsker å utvikle meg kreativt.
• Jeg ønsker å finne mitt personlige uttrykk.
• Jeg ønsker å bruke tid på en aktivitet som hjelper meg å koble av alt ytre stress.

Utstyrsliste:
Akrylmaling i primærfargene blå (cyan), rød (magenta) og gul pluss sort og hvitt. Hvis fargehandleren ikke fører cyan og magenta, så be om det alternativet de har i primærfarger. Det finnes mange typer/merker akrylmaling. Amsterdam er f.eks et godt og rimelig merke. 500 ml kan være greit da vi bruker mye maling i løpet av et år. https://www.tegne.no/nettbutikk/?s=amsterdam%20primary

Malerpensler Jeg anbefaler grisebustpensler, men det er ikke et krav. Kjøp minst tre forskjellige bredder fra 4 mm. til ca 5 cm. (Vær klar over at de aller billigste penslene ofte kan røyte litt.)

Kull Velg gjerne en eske med litt forskjellige tykkelser på kullet. For eksempel denne pakken: https://www.tegne.no/produkt/coates-willow-kull-ass-korte-30-stk/

Knetgummi Viskelær til kull.
https://www.tegne.no/produkt/koh-i-noor-knetgummi-6423-extra-soft/

Papir
Vi bruker en del ark i løpet av året. Vanligvis A3 eller A2. Vi anbefaler derfor å kjøpe disse arkene i A2: https://www.tegne.no/produkt/playcut-tegnepapir-170gr-a2-250ark-hvit/
Et rimeligere alternativ er å kjøpe en rull med f.eks 100 g kraftpapir (125 cm bredde) fra Staples. Dette er et billig og tynt papir som egner seg for raske skisser og øvelser. Ved påføring av vann/maling så krøller dette papiret seg veldig.
https://www.staples.no/p/papir-mg-bleket-kraft-100g-125cm-10kg-rl/784336?tracking=searchterm:kraftpapir

Lerret Det stilles ingen krav til at elevene må male på lerret. Men om man ønsker det i noen av oppgavene så står man selvfølgelig fritt til det.

Teams appen Lastes ned i god tid før første skoledag. Gjør deg kjent med den sånn at vi ikke behøver bruke så mye av skoletiden på å komme i gang. Du trenger kun gratisversjonen. https://www.microsoft.com/nb-no/microsoft-teams/download-app

Sider som selger kunstnerutstyr:
https://www.tegne.no
https://www.kunstnerutstyr.no
https://www.kem.no
https://www.torso.no

Målgruppe:
For å gå trinn 1 er det ingen krav til tidligere erfaring innen akrylmaling. Har du et ønske om å begynne å male og finne din maleglede så er dette klassen for deg.

Uttalelse fra fornøyd kursdeltaker:
“Jeg har hatt Monica som lærer i ett år med digital undervisning. Hun er faglig dyktig, behagelig vesen og lett å kommunisere med. Hun evner å se den enkelte elev i klassen og gir konstruktiv og positiv veiledning. Anbefales på det varmeste!”

“Monica har en varm og inspirerende lærerstil som er god på å se det unike ved meg og mitt utrykk. Hun veileder på en reflektert og direkte måte som bidrar til personlig og kunstnerisk vekst.”

“Monica er en utrolig god lærer, som forklarer alt på en lettforståelig og inspirerende måte. Hun gir gode og veldig konstruktive tilbakemeldinger, og har et veldig smittende humør! Hun skapte et trygt og godt klassemiljø, og alle som får henne til lærer er heldig!”

“Monica er en inspirerende og dyktig lærer. Hun skaper entusiasme og glede rundt malefaget. Hennes lune og behagelige væremåte gjør at man føler trygghet og på et felleskap i gruppa. Jeg kan varmt anbefale hennes tegne og maleskole.”