Fordypning i tegningSted: Oslo, Grünerløkka
Oslo
Kursadresse: Maridalsveien 17, 0175 Oslo (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 1 år

Å tegne er den eldste formen for visuelt uttrykk og er kjernen innenfor mange visuelle fagområder og disipliner. Tegning kan være å gjengi den sansbare virkelighet eller et verktøy for å konkretisere tankene, erkjennelse – og mye mer.

Andre studieår kan studenten velge mellom tre fordypningsområder: 3-dimensjonal kunst, Tegning eller Maleri. Det gis innføring i teknikker, materialer, metoder og uttrykk spesifikke for de ulike områdene. Det arbeides også tverrfaglig.

Som student på Tegning får du muligheten til å bruke tegnefaget så bredt som mulig.
I høstsemesteret vektlegges tradisjonelle tegneteknikker som perspektiv, analytisk form, aktstudier og komposisjon. Observasjon og mestring er sentralt. I tillegg vil idèbaserte kurs, selvstendige prosjekt og studietur til en Europeisk storby utvide konteksten og bevissthet rundt det visuelle.

I løpet av vårsemesteret vil egen utvikling få enda større fokus. Flere kurs vektlegger historiefortelling og bevegelige bilder: som video, animasjon og tegneserie.

Fordypning i Tegning sikter til kvalifisering for videre arbeid med tegning, illustrasjon og visuell kommunikasjon i yrkesfaglige så vel som i kunstneriske felt. Mange av våre studenter går videre til høyskoler innenfor kunstfag og arkitektur men også til retninger slik som animasjon, tatovering og dataspill.