2-årig kunstfagskole - heltid



Sted: Akershus, Bærum / Sandvika
Akershus
Kursadresse: Forneburingen 11, 1360 Fornebu (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Pris: 17.500 pr semester

Vi tilbyr et godkjent toårig kunstfagskole på heltid. Målsetningen med studiet er at studentenes kreative egenskaper utvikles gjennom en tverrfaglig tilnærming. Det endelige mål er å gi studentene et individuelt og kreativt uttrykk.

Dette betyr at en kunstutdannelse hos oss er yrkesrettet og gir kompetanse som kan tas i bruk i arbeidslivet uten ytterligere opplæring. Studentene har mulighet til et tredje fordypningsår.

Innhold:
Områder som fotografi, tegning, maleri, skulptur og relaterte oppgaver er en del av det grunnleggende studieoppsette for alle elever. Relaterte fagområder, som filosofi, psykologi, antropologi etc., undervises av gjesteforelesere, skolens lærerstab eller i form av seminarer, hvor gjestelærere eller forelesere med spisskompetanse inviteres til å forelese.

Utstillingene:
Ved utgangen av hvert semester arrangeres en utstilling av studentarbeider. Utstillingene blir en del av den totale vurderingen mot slutten av hvert år.

Studieturene:
Det arrangeres studieturer til museer og gallerier, hvor elevene får en ideell mulighet til å oppleve store kunstsamlinger og utstillinger med en veileder som guide.

Målgruppe for kurset:
Alle med en interesser for kunst er hjertelig velkommen til å søke om studieplass hos oss.

Forkunnskaper:
• Det stilles ingen krav til forkunnskaper eller erfaring, men de grunnleggende studiene er intensive. Seriøsitet, høy motivasjon og vilje til hardt arbeid er ønskelig.

Kandidater vurderes på basis av søknadsskjema og muntlig intervju. Dersom du har tidligere erfaring med kunst tar vi gjerne imot individuell portfolio. Skolen forbeholder seg retten til å avslå søknader uten videre begrunnelse.

Kursmateriell:
Itillegg til vanlig undervisningsmateriell som staffelier, tegnebord, dreiebord for modellering, etc. har skolen eget fotolabaratorium, 2D- og 3D-printingverksted med prof. skanner, komplett lysutstyr, video, tv, datarom, bibliotek samt et fyldig lysbildearkiv. Skolen har datautstyr med egne tegne-programmer, photoshop, skanner osv, i tillegg til utstyr for arbeide med video og videoredigering.

Alle dagelever får utdelt nøkkel slik at de kan arbeide i skolens lokaler utenom undervisningstiden. Du må regne med merutgifter i løpet av skoleåret på NOK 3.000 - 5.000,- til materiell og lignende som skolen ikke holder.

Uttalelse fra fornøyd kursdeltaker
Jeg ser på årene på DTK som helt avgjørende ifht å gi meg kompetanse til å holde på med det jeg har drømt om, men ikke våget før. På DTK fikk jeg kunnskap, selvtillit og ikke minst fant jeg gleden og lidenskapen ved å arbeide med kunst. Jeg leier i dag atelier på Vøyenenga, og satser på å jobbe med kunst på fulltid. Jeg føler meg fersk i faget, og tenker at det vil ta en god stund å finne mitt uttrykk. Jeg er i en prøve -og- feile periode, så jeg har ikke vært så aktiv med å søke på utstillinger o.l. Jeg har kun søkt på den siste utstillingen på BKiB, og selv om jeg ikke kom med ga det meg en viktig erfaring. På Vøyenenga er det et fint miljø hvor vi nærmest daglig diskuterer kunst, og hvor vi stadig kommer tilbake til det vi har lært på Dtk. Jeg er evig takknemlig for alt jeg lærte hos dere, det er med meg i alt jeg gjør.
- Monica Risvik

DTKs program har for meg vært:
• Svært innholdsrikt med hensyn til teori, kunsthistorie - inkludert pensum til egen lesing.
• Utfordrende og svært lærerikt med hensyn til praktiske oppgaver – her er muligheter for alle.
• Variert og profesjonelt med hensyn til workshops med gjestelærere – noen av dem var fantastiske!
• Svært lærerikt med hensyn til metodikk – idéen om å leke seg rundt et tema, gå inn bakveien, viktigheten av prosessen og hva som skjer underveis. Dette har jeg blitt svært bevisst på etter DTK.
- Wenche Landaas