Livsmestring og robusthet - streamingKursarrangør: BRO AOF
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 3 timer
Pris: 1.390

Vi tilbyr kurs om livsmestring og robusthet via streaming. Hvordan kan vi som arbeider i skolen bidra til å styrke og utvikle robuste barn, som tåler hverdagens opp- og nedturer. Det kreves en robusthet for å finne fotfeste i hverdagens stress og mange utfordringer.

Innhold:
Ikke minst gjelder dette for de mange barna og ungdommene som bærer med seg en sårbarhet. Det å trives og fungere i hverdagen har stor betydning både for læringsutbytte og for samspill med andre barn / unge og de voksne. Vi som har vår arbeidsdag sammen med barn og ungdom, trenger handlingskompetanse for å kunne gi dem den støtten de trenger for å mestre alle de små og store hverdagslige utfordringene livet byr på.

Dette gjelder på et emosjonelt så vel som på et sosialt og intellektuelt plan. Det vil bli gitt små arbeidsoppgaver og rom for samtale underveis i kurset. Kursinnholdet tilpasses til de ulike aldersgruppene, små, mellomstore og store barn.

Agenda:
• Hvordan kan vi hjelpe barn til å utvikle den tåleevnen som skal til for å stå trygt i lek og læring
• Hvordan kan samarbeidet mellom hjem og skole bygge opp under dette

Kursholder: Sjur Langeland

Sjur Langeland jobber som fagleder for forebyggende tjenester i Nannestad. Langeland er utdannet innen familieterapi og religionspsykologi, samt i LØFT, ART og innen veiledning. I tillegg til jobben i Nannestad kommune driver han egen praksis og holder kurs i kommunikasjon, relasjonsarbeid, konflikthåndtering, egenutvikling m.m.