Hvordan bli en nærværskole - webinar



Kursarrangør: Fagfokus AS
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 1 dag
Neste kurs: 19.08.2024 | Vis alle kursdatoer

Vi tilbyr webinar om hvordan bli en nærværskole. Dropout, skolevegring og ufrivllig skolefravær er alle begreper som benyttes. På dette kurset lærer du hvordan du kan ta grep for å fremme nærvær i skolen, samt forebygge skolefraværssaker.

Innhold:
Vi ser på hvordan man jobber systematisk med tidlig innsats, skolenærvær og hvordan man setter det hele i et system. Her får du praktiske eksempler, og tips til enkle grep for å forebygge og redusere fravær. Det blir lagt opp til gruppeoppgaver underveis.

Program:
Silje Hrafa Tjersland jobber i dag som sosialpedagogisk leder på nærværsskolen Vollebekk. Hun vil i dette kurset ta for seg både det systemiske og det praktiske arbeidet med skolefravær. Hun er opptatt av at skolen jobber systematisk med disse problemstillingene, og det vil derfor være en råd tråd gjennom hele dagen.

Innholdet i dagen er som følger:
• Teoretisk innføring i temaet fravær for å legge et grunnlag for en dypere forståelse av fenomenet.
• Hva er bekymringsfullt og alvorlig skolefravær? Du vil få et innblikk i fenomenets omfang. I denne delen vil temaer som tidlige tegn, årsaksforklaringer, opprettholdende faktorer og konsekvenser av alvorlig og vedvarende skolefravær berøres.
• Den praktiske siden ved skolefravær. Hun vil ta utgangspunkt i fortellinger og positive erfaringer fra ungdomslosarbeidet og skissere mulige endringer og justeringer i skolens rutiner.
• Godt skole-hjem-samarbeid
• Samarbeid mellom skole og øvrig hjelpeapparat
• Fremgangsmåter og tiltak som har gitt gode resultater i fastlåste situasjoner, og som tydeliggjør betydningen av elevens tilstedeværelse.
• Konkrete verktøy og andre nyttige redskaper for blant annet avdekking av årsaker til fravær
• Hva er en nærværskole, og hvordan bli en

Kursholder: Silje Hrafa Tjersland

Silje Hrafa Tjersland er sosialpedagogisk rådgiver og arbeider til daglig på Nordseter skole i Oslo. Skolen arbeider systematisk med skolenærværsfremmede tiltak. Foredragsholder har skrevet kapittelet «Alvorlig skolefravær i grunnskolen - hvor lenge skal vi la det skure» i boka «kritiske blikk på skolen» Hun er en dyktig formidler som vil dele konkrete arbeidsverktøy, fremgangsmetoder, og tiltak som gitt resultater.

Målgruppe for kurset:
Skoleledere, sosiallærere, rådgivere og andre som jobber direkte med elever med bekymringsfullt fravær.