Brekurs

Breføring på Nigardsbreen - Spesial Blåistur

Ynskjer du å oppleve ein meir utfordrande bretur bør du bli med på ein lengre tur i blåisen på Nigardsbreen. I små grupper på maks. 6 personar får du prøve meir krevjande blåisvandring og klatring med 2 øksar i ein isvegg på topptau.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Sogn og Fjordane Sogn og Fjordane 6 timer 1.250 kr

Breføring på Nigardsbreen: Lang Blåistur

På blåisturen kan du oppleve og utforske dei finaste formasjonar og fargar i den nedre delen av bretunga på Nigardsbreen. Det er ikkje ein hard eller kondisjonskrevjande tur sjølv om ein går noko lenger opp i brefallet enn på den kortare blåisturen.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Sogn og Fjordane Sogn og Fjordane 5 timer 870 kr

Breføring på Nigardsbreen: Kort Blåistur

Vi tilbyr ein lettare og kortare men opplevingsrik blåistur mellom bresprekkar og istårn på Nigardsbreen i Jostedalen og som gjev deg kjensla av å vere midt inne i eit mystisk islandskap. Frå 2017 er også tilgjenge til utstillingane på Breheimsenteret inkludert i prisen (gjeld ikkje for grupper).

Sted Neste kurs Varighet Pris
Sogn og Fjordane Sogn og Fjordane 4 timer 760 kr

Breføring på Nigardsbreen: Spesialtur for barn

Vi tilbyr kort blåistur for familiar med spreke barn. Har du spreke, naturglade ungar i familien og tenkjer at den vanlege blåis-familieturen på Nigardsbreen er litt for kort og for lite utfordrande? Er svaret ja, då er spesialtur for born det rette valet.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Sogn og Fjordane Sogn og Fjordane Totalt 3,5 - 4 timar fra 650 kr

Brekurs på Nigardsbreen og Jostedalsbreen

Vi tilbyr brekurs på Nigardsbreen og Jostedalsbreen. På kurset blir ein og kjend med fleire opp- og nedgangar på Jostedalsbreen, m.a. går me opp heile brefallet på Tuftebreen alt. Fåbergstølsbreen i Jostedalen. I tillegg blir ein også godt kjent med Nigardsbreen.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Sogn og Fjordane Sogn og Fjordane 16.06.2024 (+3) 5 dager16.06.2024 (+3) fra 6.650 kr

Mini brekurs 1

Mini-brekurs 1 - “blåispensumet” av eit vekesbrekurs. Kurset blir arrangert på førespurnad.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Sogn og Fjordane Sogn og Fjordane 3 dager fra 4.390 kr

NF-Metodekurs bre 1

Vi tilbyr NF-Metodekurs bre 1. Deltakarane skal bli medvitne om kor viktig sikre vegval på bre og i alpint terreng er, og gjerast godt kjende med metodesett og tankegang for sikring og redning på bre, i snøbakkar og utsett terreng (ikkje klatreterreng).

Sted Neste kurs Varighet Pris
Sogn og Fjordane Sogn og Fjordane 16.06.2024 3 dager16.06.2024 6.950 kr

Bre- og topptur i hjertet av øst-Jotunheimen

Bli med på en spektakulær tre dagers bretur i øst-Jotunheimen med en lokal, lommekjent turleder/breinstruktør! Første dag vil vi gå fra Krossbu-Leirvassbu over Bøverbreen, Leirbreen og Bjørnbreen via Storebjørn (2.222 moh) ved godt vær. Dagen etter er turmålet Semelholstind (2.147 moh) via Visbrean.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Lom Lom 04.07.2024 4 dager04.07.2024 fra 5.799 kr

Brekurs for klatrere på Krossbu (ungdom og voksne)

Vi tilbyr brekurs for klatrere på Krossbu. Klatrer du allerede på kiler i fjellet, men er usikker på hvordan du håndterer kryssing av isbre? Her vil du få et skreddersydd kurs for deg som i hovedsak klatrer i fjellet, men har lite kunnskap om hvordan du ferdes trygt over breen til en klatreruter.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Lom Lom 20.06.2024 4 dager20.06.2024 fra 5.999 kr

Fjellsporttur til Demmevasshytta

Vi tilbyr fjellsporttur til Demmevasshytta. Bli med på bretur til en av Norges vakreste og mest spektakulære hytte ved foten av Hardangerjøkulen. Turistforeningens juvel Demmevasshytta fylte 125 år i 2021 og er en viktig del av historien om hvordan fjellsportaktivitetene startet opp i DNT.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Ulvik Ulvik 29.08.2024 4 dager29.08.2024 fra 3.999 kr

Minibrekurs blåis i Jostedalen (ungdom og voksne)

Vi tilbyr minibrekurs blåis i Jostedalen for ungdom og voksne. Har du lyst til å lære deg hvordan du ferdes trygt på blåis i flotte omgivelser i Jostedalen? På minibrekurs blåis vil du gå gjennom blåisdelen på et grunnkurs bre.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Luster Luster 27.06.2024 4 dager27.06.2024 fra 1.999 kr

NF breførerkurs i Jostedalen (ungdom og voksne)

Vi tilbyr NF breførerkurs i Jostedalen for ungdom og voksne. Har du et ønske om å bli NF brefører og føre på enkle og oversiktlige breer i Norge? Dette er første del av brestigen i Norsk Fjellsportforum, og på veien til å bli breinstruktør 1.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Luster Luster 26.06.2024 5 dager26.06.2024 fra 4.999 kr

NF breinstruktørkurs i Jostedalen (ungdom og voksne)

Vi tilbyr NF breinstruktørkurs i Jostedalen for ungdom og voksne. Dette er siste modul i veien til å bli breinstruktør 1, og du må ha gjennomført NF brefører med tilhørende praksis, sendt inn ny loggbok i brattkompetanse.no og fått forhåndsgodkjenning før du kan delta på dette kurset.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Luster Luster 29.08.2024 4 dager29.08.2024 fra 3.999 kr

NF brekurs i Jostedalen (ungdom og voksne)

Vi tilbyr NF brekurs i flotte omgivelser i Jostedalen for ungdom og voksne. På NF grunnkurs bre så får du lært hvordan du beveger deg i blåis og på snødekt bre med stegjern, isøks og i taulag. Du vil også lære deg grunnleggende metoder for kameratredning.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Luster Luster 11.08.2024 6 dager11.08.2024 fra 3.999 kr

NF brekurs på Demmevasshytta

Vi tilbyr NF brekurs på Demmevasshytta. Har du lyst til å lære deg hvordan du ferdes trygt på bre i historiske omgivelser på ikoniske Demmevasshytta ved Hardangerjøkulen? På NF grunnkurs bre så får du lært hvordan du beveger deg i blåis og på snødekt bre med stegjern, isøks og i taulag.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Ulvik Ulvik 08.07.2024 1 uke08.07.2024 fra 9.499 kr

Over Jostedalsbreen i patentførernes fotspor

Bli med på en 4-dagers bretur over Jostedalsbreen på kryss og tvers i patenførernes fotspor! Vi besøker de tradisjonsrike hyttene Flatbrehytta og Tungestølen på denne turen. Her får du en spektakulær bretur over flere dager med historisk sus i den sørlige delen av Jostedalsbreen.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Sogndal Sogndal 10.07.2024 5 dager10.07.2024 fra 4.499 kr

Brevandring - Svartisen

Bodø er det naturlige startsted for brevandring på Svartisen. En guidet tur på Svartisen er et eventyr som alle kan være med på. Utstyrt med tau, isøks og stegjern tar vi deg med på blåisen.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Meløy Meløy 03.05.2024 6 - 8 timer03.05.2024 1.850 kr

Mini brekurs

Vi arrangerer mini brekurs.Dette er et to-dagers brekurs i Koldedalen i Jotunheimen. Kurset gir en innføring i planlegging og ferdsel på bre.På kurset fokuseres det på det høy trivselsfaktor og læring ved praktisk trening.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Vang Vang 2 dager fra 2.400 kr

Alpin skiferdsel

Vi tilbyr kurs i alpin skiferdsel. Målet med kurset er å gi deltagerne teoretiske og praktiske kunnskaper som trengs for at de selv skal kunne planlegge breturer og gjennomføre dem på en trygg måte og lære teknikker og metoder for å ferdes sikkert på bre med ski under topptur.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Luster Luster 3 dager 6.500 kr

Brekurs for klatrere

Vi tilbyr brekurs for klatrere. Målsettingen med dette kurset er å gi deltagerne teoretiske og praktiske kunnskaper som trengs for at de selv skal kunne planlegge breturer og gjennomføre dem på en trygg måte i tomannslag på bre.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Luster Luster 3 dager 6.500 kr

Brekurs for nybegynnere

Vi tilbyr brekurs for nybegynnere. Målet med dette kurset er å gi deltagerne teoretiske og praktiske kunnskaper som trengs for at de selv skal kunne planlegge breturer og gjennomføre dem på en trygg måte.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Luster Luster 4 dager 6.000 kr

Brekurs for skikjørere

Vi tilbyr brekurs for skikjørere. Målet med dette kurset er å gi deltagerne teoretiske og praktiske kunnskaper som trengs for at de selv skal kunne planlegge breturer og gjennomføre dem på en trygg måte og lære teknikker og metoder for å ferdes sikkert på bre med ski under topptur.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Luster Luster 3 dager 6.500 kr

Fjellsportkurs

Vi tilbyr fjellsportkurs. Målet med fjellsportkurs er å gi deltagerne grunnlag for å gjøre egne alpine turer. Det vil si sikker ferdsel over bre og kunne klatre og sikre seg underveis mot toppen. Her vil du danne grunnlag for helhetstenkning rundt høyfjellsaktivitet når det gjelder bre-snø-is-fjell.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Luster Luster 6 dager 9.800 kr

Fjellsportkurs - bedriftsinternt

Vi tilbyr fjellsportkurs for bedrifter. Målet med fjellsportkurs er å gi deltagerne grunnlag for å gjøre egne alpine turer. Det vil si sikker ferdsel over bre og kunne klatre og sikre seg underveis mot toppen.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Luster Luster 6 dager Avtales kr

NF Metodekurs Bre

NF Metodekurs Bre er første steg på veien til å bli breinstruktør. Deltakerne skal bevisstgjøres om viktigheten av sikkert veivalg på bre og i alpint terreng, og gjøres godt kjent med metodesett og tankegang for sikring og redning på bre, i snøbakker og utsatt terreng (dog ikke klatreterreng).

Sted Neste kurs Varighet Pris
Luster Luster 4 dager 7.300 kr

NF Veilederkurs Bre

NF Veilederkurs bre er siste steg på veien til å bli breinstruktør. Etter kurset skal deltakerne være forberedt på rollen som breinstruktør og bevisst det ansvaret som følger med. Kurset skal gi grunnlag for å vurdere hvordan ulike tema på brekurs og -føring bør formidles.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Luster Luster 4 dager 7.300 kr

Videregående brekurs

Vi tilbyr videregående brekurs. Målet med dette kurset er å gi deltagerne enda mer kunnskap om vandring og klatring i blåis og på snødekket bre. I løpet av en innholdsrik langhelg frisker vi opp basiskunnskapen og jobber videre med mer avanserte temaer innen bre-redning og brevandring.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Luster Luster 3 dager 6.500 kr

Bre- og isbreredningskurs

Vi tilbyr Bre- og isbreredningskurs. På bre- og isbreredningskurs lærer du HMS rundt arbeid på bre og isbre, egenredning, bruk av tau og tausystemer for bre og isbreredning. Er det ikke satt opp kurs og dere er 8 personer, er det bare å ta kontakt.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Hele landet Hele landet 2 dager 6.500 kr

Bre- og isbreredningskurs - Grupper minimum 8 personer

Vi tilbyr Bre- og isbreredningskurs på forespørsel. Grupper minimum 8 personer. På bre- og isbreredningskurs lærer du HMS rundt arbeid på bre og isbre, egenredning, bruk av tau og tausystemer for bre og isbreredning.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Hele landet Hele landet 2 dager 6.500 kr

Brekurs grunnkurs

Vi tilbyr brekurs grunnkurs. På vårt grunnkurs for breferdsel kan du få lærerike opplevelser. Med fokus på brekjennskap, veivalg og redning på bre, så vil du komme innom det meste du trenger for å ferdes på isbreer.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Narvik Narvik 3 dager 3.500 kr