Bergtagen Mountain Guides

Vi i Bergtagen Mountain Guides er profesjonelle fjellførere, eller under kvalifisering (Nortind). Vi har mange års erfaring med klatring og ski fra Norge, Svalbard, Alpene, Patagonia og Nord-Amerika som vi gjerne deler med deg.

Stian Bruvoll er mannen bak Bergtagen. Han er fra Narvik, men har bodd flere år i Lofoten. Han har bakgrunn som alpinist, men oppdaget raskt at bakgården i Narvikfjellet bød på mer enn portpasseringer og varm toddy. Herfra utviklet interessen seg for det bratte friluftslivet som førte han inn i klatringens vertikale verden. I 2012 på en skiferie i Canada forsto han første gang hva en Mountain Guide er. Han bestemte seg for at dette var en yrkesretning han ville følge. I 2017 kom han inn på Nortinds Tindeveglederkvalifisering som kvalifiserer internasjonale Tindevegledere (IFMGA). Stian samarbeider med andre internasjonalt godkjente vegledere for å holde den høye standarden som kreves på føring og kursing i alpint terreng.


Isklatrekurs

Vil du lære å klatre frosne fosser og oppleve den vertikale vinteren? Fantastisk lys, neglesprett og varm toddy er noen av ingrediensene. Vi holder kurs i Narvik og Lofoten. På forespørsel kan vi også ordne kurs i Hemsedal.

Sted Dato Varighet Pris
Hemsedal Hemsedal Fra 3.500 kr  
Narvik Narvik Fra 3.500 kr  
Nordland Nordland Fra 3.500 kr  

Kameratredningskurs for klatrere

Vi tilbyr kameratredningskurs for klatrere. Vet du hva du skal gjøre om uhellet er ute i klatreveggen? Vi lærer deg metodene som du må kunne, pluss noen triks

Sted Dato Varighet Pris
Hele landet Hele landet Fra 4.500 kr  

Klatrekurs

Vi tilbyr 2 og 3 dagers klatrekurs. Lær å plassere kiler, taulagsrutiner og fjellklatring.

Sted Dato Varighet Pris
Narvik Narvik Fra 3.000 kr  
Oslo Oslo Fra 3.000 kr  
Vågan / Svolvær Vågan / Svolvær 2 dager Fra 3.000 kr