Vi tilbyr kurs om hvordan hjernen lærer best 1-13 trinn som digital undervisning. Målsettingen med kurset er at kursdeltakerne skal sitte igjen med kunnskap, som enten kan anvendes direkte inn i eget arbeid eller som tilpasses eget arbeid, etter endt kursdeltakelse.
Vi tilbyr kurs i VGS: Lærende underveisvurdering i matematikk, vg1 og vg2 som virtuelt klasserom. Har du noen gang kommet ut fra en eksamen eller vurderingssituasjon og tenkt at du kan mer enn du gjorde da du gikk inn?
Vi tilbyr digitalt kurs om å være leder i SFO/AKS. Hvordan ha fokus på å lede, være en god rollemodell for andre ansatte og barna, samt ha fokus på faglig innhold i hverdagen i SFO/AKS? Dette to-delte kurset har som mål å styrke og bevisstgjøre deg som leder.
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om «blir vi vurdert på dette» - vurdering anno 2023 for lærere som jobber i ungdomsskolen. Vurdering anno 2023 handler i stor grad om elevmedvirket undervisning og vurdering.
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om bruk av nødvergeteknikker i skolen for lærere i alle klassetrinn. Hva gjør vi når dialogen kommer til kort og vi står i situasjoner som går på helse, miljø og sikkerhet løs?
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om demokrati og medborgerskap i fremmedspråk for lærere i den videregående skole. Hvordan kan vi konkretisere demokrati og medborgerskap og jobbe med det i praksis i fremmedspråkene?
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om dialogisk undervisning for lærere i alle klassetrinn. Hvordan kan vi legge til rette for et elevaktivt læringsmiljø, der undervisningen er lagt opp rundt muntlige aktiviteter og samtale?
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om effektiv læring med bedre studieteknikk for elever, for lærere i ungdoms- og videregående skole. Dette kurset retter seg mot elever og gir gode tips og råd til hvordan de kan endre og forbedre sine egne studievaner.
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om effektiv undervisning for lærere i ungdoms- og videregående skole. Hvordan kan vi bruke kunnskap fra nevrovitenskap og psykologi i for å legge til rette for dyp og varig læring hos elevene våre?
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om eksamen i matematikk og LK20 - hva er nytt for lærere i alle klassetrinn. Hvilke konsekvenser får endringene på eksamen for undervisningen og for samarbeidet i matematikkseksjonen?
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om elevaktive arbeidsmetoder i barneskolen for lærere i barneskolen 1 - 10 trinn. Hvordan kan vi knytte læringsaktiviteter og fysisk aktivitet sammen, slik at det styrker elevenes læring?
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om elever med psykiske vansker for lærere i barne- og ungdomsskole 1 - 10 trinn. Barn som har psykiske vansker kan ha utfordringer skolefaglig og med sosialt samspill. Disse barna har derfor behov for mer og tettere oppfølging i hverdagen.
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om elever med stort læringspotensial for lærere i ungdoms- og videregående skole. Hvordan kan vi fange opp elever med stort læringspotensial og legge til rette for tilpasset opplæring for disse elevene?
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om elever som utfordrer oss for lærere i barne- og ungdomsskole 1 - 10 trinn. Hvordan kan vi som jobber direkte med elevene i skolen best mulig møte de elevene som har en atferd som utfordrer oss, slik at både elevene og vi får en bedre arbeidshverdag?
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om elevtilpasset leseopplæring på 1.- 4. trinn for ledere, lærere og veiledere i grunnskolen. Hva gjør vi for å tilpasse leseundervisningen best mulig for den enkelte elev og dennes forutsetninger og ressurser?
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om en rap-rektors råd for lærere som jobber i ungdoms- og videregående skole. Slik kan du involvere kidsa på en meningsfull måte - som funker. Alle skoler blir målt på elevmedvirkning, men ingen har lært hvordan man gjør det på en god måte.
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om et komediedrama i fire akter for lærere i ungdoms- og videregående skole. I dette kurset får du et humoristisk, men dypt alvorlig, blikk på de skoleansattes mange roller i det sosiale samspillet i skolehverdagen.
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om EU, EØS-avtalen og Norge for lærere i videregående skole. Det er uro i den internasjonale økonomien. Det er krig i Europa. Storbritannia har forlatt EU. Kina vokser fram som en ledende verdensøkonomi i geopolitisk rivalisering med USA.
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om fortellinger som tverrfaglig verktøy for lærere i den videregående skole og voksenopplæring. Hvordan kan vi benytte fortellinger basert på elevenes egne erfaringer, som utgangspunkt for tverrfaglig arbeid i videregående skole og voksenopplæring?
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om fra tenkt til reell elevmedvirkning for lærere i alle klassetrinn. Hvordan kan vi jobbe i profesjonsfellesskapet for å sikre at vi har felles holdning til elevenes medvirkning i eget læringsarbeid? Og hvordan motiverer vi dem til økt medvirkning?
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om fremmedspråk og fagfornyelsen for lærere i den videregående skole. Hva er nytt i fremmedspråkene i innføringen av LK20? Å kunne fremmedspråk handler om å forstå og bli forstått.
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om geopolitikk, energi- og strømkrise i Europa for lærere i den videregående skole. Energikriser er ikke noe nytt. Mangel på energi, krig og internasjonale konflikter har flere ganger skapt høye priser på olje og gass. Men, markedene har over tid endret seg.
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om gode lesestrategier for lærere i alle klassetrinn. Hvordan legge til rette for gode lesestrategier, i fag og på tvers av fag og klassetrinn? Dette kurset henvender seg til ledere og lærere som underviser i ulike fag, uansett trinn og skoleslag.
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om hvordan få en språkseksjon til å fungere for lærere i alle klassetrinn. Hvordan kan vi legge til rette for godt samarbeid i språkseksjonen på skolen? Læreplanen er den samme for 47 ulike språk.
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om hvordan lærer elever å lære, for lærere i alle klassetrinn. I dette kurset vil du få forståelse for hvordan elever lærer å lære og konkrete verktøy du kan bruke som lærer elevene å lære uten at det går på bekostning av andre kompetansemål.
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om hvordan vurdere i tråd med LK20s intensjoner for lærere i ungdoms- og videregående skole. Hvordan kan ta i bruk handlingsrommet vi faktisk har knyttet til vurdering, og jobbe smartere med vurderingsarbeidet, til det beste for både elever og lærere?
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om intensive lesekurs for elever med lesevansker for lærere i alle klassetrinn. I dette kurset ser vi på hvordan vi kan organisere og gjennomføre intensive lesekurs og hvordan lage gode rammer for dette tiltaket.
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om internasjonal politikk for lærere i ungdoms- og videregående skole. I dette kurset løftes de viktigste spørsmålene på den internasjonale arenaen frem. Ser vi slutten på en globalisert verden?
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om kildekritikk - hvordan skille gode kilder fra dårlige for lærere i alle klassetrinn. Vår tidsalder omtales ofte som kunnskapssamfunnet, men det blir stadig vanskeligere å orientere seg i informasjonsflommen.
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om kommunikasjon med unge i risikosonen - intro for lærere i alle klassetrinn. Hvordan kan vi på skolen møte elever som er i risikosonen for å havne i kriminalitet eller rus, eller som allerede står midt i problematikken?
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om leksebevisst skole og praksis for lærere i barne- og ungdomsskole 1 - 10 trinn. Hvilken leksepraksis har du? Hvordan kan skolen legge best mulig til rette for at leksesituasjonen hjemme blir en god læringssituasjon for elevene, dersom vi skal gi lekser?
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om lese- og skrivevansker i videregående skole. I dette kurset ser vi på årsaker til vanskene, du får tips til undervisningsstrategier som kan fungere for disse elevene og til aktuelle digitale hjelpemidler.
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om lesekartlegging i skolen for ledere, lærere og veiledere i skolen. Det handler om hvordan skoler kan følge med på elevenes lesing og skaffe seg tilstrekkelig kunnskaper om elevene med tanke på å iverksette og evaluere relevante tiltak på klasse- og / eller elevnivå.
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om lesekurs i klassene for lærere i alle klassetrinn. Hvordan legge til rette for lesekurs for klassene, som fast praksis på skolen? Kurset henvender seg til ledere, lærere og veiledere, som ønsker å etablere klasselesekurs som fast praksis på sine skoler.
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om å lesenøkler i voksenopplæringen for lærere i den videregående skole og voksenopplæringen. I dette kurset viser kursholder hvordan du kan jobbe systematisk med leseundervisning i voksenopplæringen, med metoden Lesenøkler.
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om livsmestring i klasserommet for lærere i alle klassetrinn. Hvordan kan hjem og skole sammen bidra til at elever opplever å mestre eget liv uten at de blir pålagt et ansvar de ikke skal ha?
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs for lærere om lærere som strever - hvem gjør hva og hvordan. Hva gjør vi, som skoleledere, når vi står overfor lærere som av ulike årsaker ikke mestrer alle sider av læreryrket, som opplever at de mislykkes og som trekker seg vekk fra samarbeidsarenaene?
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om læring i fokus for lærere i den videregående skole. I dette kurset ser vi på hvordan vi kan skape en skolekultur der alle trives og lærer og hvor elevene involveres i egen skolehverdag i større grad.
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om læringsstrategier og inkluderende fagundervisning for lærere i alle klassetrinn. I dette kurset ser vi på hvordan vi kan hjelpe elevene til å organisere kunnskap og regulere sitt eget læringsarbeid.
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om mening, mestring og moro i matematikk for lærere i barne- og ungdomsskole fra 1 - 10 trinn. Hvordan kan vi hjelpe elevene våre til å mestre matematikk, og samtidig ha det moro i matematikktimene?
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om menneskerettigheter i alle fag for lærere i alle klassetrinn. Menneskerettigheter, ja - alle vet liksom hva det er, men så er det faktisk sånn at ikke alle egentlig vet så mye om menneskerettighetene.
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om mestring, medvirkning og motivasjon i barneskolen for ansatte i barneskolen, PPT og andre instanser, som jobber med denne elevgruppen. Kurset fokuserer spesielt på arbeid med inkluderende læringsmiljø.
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om mestring, medvirkning og motivasjon i u-skolen og vgs. -for ansatte i ungdomsskole, videregående skole, PPT og andre yrkesgrupper som arbeider med ungdom. Kurset fokuserer spesielt på arbeid med inkluderende læringsmiljø.
Vi tilbyr bedriftskurs om mestring, medvirkning og motivasjon i VO for ansatte i voksenopplæringen og flyktningtjenesten / NAV. Intensjonen med dette metodearbeidet er at elevene skal medvirke i å finne løsninger på det de strever med, og at de skal oppleve autonomi og mestring i skolehverdagen.
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om motivasjon og mestring for lærere i alle klassetrinn. Kurset bygger på sentrale teorier innen motivasjon og mestring og beskriver praktiske tiltak som både forebygger og avhjelper opplevelser av nederlag og lært hjelpeløshet.
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om muntlig aktivitet i fremmedspråk for lærere i den videregående skole. Hvilke faktorer bør være til stede for at samtaler skal kunne være en hensiktsmessig og god læringsarena, og hvordan gjør man det i praksis?
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om muntlig bruk av språket - i fremmedspråk for lærere i alle klassetrinn. I LK20 presiseres det et «Språket skal tas i bruk fra første stund». Hvordan gjør vi det? Og hvilke metoder kan vi bruke for å trene på muntlige ferdigheter i fremmedspråk?
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om når team og ledergrupper ikke fungerer optimalt for lærere i alle klassetrinn. Hvordan kan vi si fra til kollegaer om det de gjør - som vi ikke synes fungerer - på måter som hindrer at forholdet oss imellom rakner?
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om ord og begrepsundervisning for lærere i alle klassetrinn. I dette kurset jobber vi med hvordan vi kan legge til rette for å utvide og utdype elevenes ordforråd og begrepsforståelse i fag og på tvers av fag.
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om pedagogiske escape-spill for lærere i ungdoms- og videregående skole. Escape-spill gir elevene trening i kreativitet, samarbeid, kommunikasjon og kritisk tenkning.
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om programmering for 1. - 7. trinn for lærere som jobber på barneskolen. I dette kurset får du som jobber i barneskolen både praktisk trening og god oversikt over hva du trenger å kunne, for å kunne introdusere programmering for dine elever.
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om programmering for 8. - 10. trinn for lærere som jobber i ungdomsskolen. Kurset gir både praktisk trening og god oversikt over hva du trenger å kunne, for å kunne introdusere programmering for dine elever.
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om programmering i matematikk S1 + S2 for lærere i videregående skole. Hvordan designe undervisningsopplegg i programmering? Kurset setter søkelys på de mest relevante programmene basert på læreplanen i LK20.
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om pågående livstruende vold i skolen for lærere i alle klassetrinn. Hva gjør vi dersom en hendelse med livstruende vold oppstår på skolen og hvordan kan vi forebygge og forhindre slike situasjoner?
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om samarbeidslæring - et steg videre for lærere i alle klassetrinn. Dette kurset er for lærerkollegier som har noe kjennskap til samarbeidslæring og har lyst til å lære mer og videreutvikle undervisningspraksisen i tråd med prinsippene i denne metoden.
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om samarbeidslæring i undervisningen - intro for lærere i alle klassetrinn. Deltakelse i dette kurset vil deg god kunnskap om hvordan du kan strukturere for effektivt samarbeid i undervisningen, og for elevenes faglige og sosiale læring.
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om samarbeidslæring som ledelsesverktøy for lærere i alle klassetrinn. Kursholder legger vekt på samarbeidslæring som teori og metode, og sammen bygger vi en verktøykasse av strukturer og metoder som kan tas i bruk i egen praksis etterpå.
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om samfunnskunnskap og historie i voksenopplæringen, for lærere i den videregående skole og voksenopplæringen. Hvordan aktualisere samfunnskunnskap og historie for minoritetsspråklige elever gjennom gjenkjennbare tema?
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om skap bevegelsesglede for lærere i barneskole, SFO/AKS, 1 - 10 klasse. Bli med på en aktiv dag - lær med kroppen - få påfyll til inspirasjonsbanken. Dette kurset er for deg som vil skape mer varierte aktiviteter og bidra til større bevegelsesglede hos barn og voksne.
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om skap et høytpresterende profesjonelt læringsfellesskap for lærere i ungdoms- og videregående skole. Hva kjennetegner et høytpresterende læringsfellesskap, og hva må til for å komme dit?
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om skriveopplæring i videregående skole for lærere i den videregående skole. Hvordan kan vi jobbe med formativ vurdering i skriveopplæringen i et treårig løp, slik at elevene blir godt forberedt til videre studier?
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om sparring for skoleledere, for lærere i alle klassetrinn. Savner du rommet for å drøfte viktige problemstillinger som skoleleder? Skoleledelsen spiller en sentral rolle for å lykkes med å skape de beste rammene for god, meningsfull og utfordrende undervisning.
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om språk- og leseveiledning for lærere i alle klassetrinn. I dette kurset ser vi på hvordan vi kan lage kvalitativt gode rutiner for forebygging av lesevansker.
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om språkvansker hos elever i grunnskolen for lærere i barne- og ungdomsskole 1 - 10 trinn. Hvordan kan vi identifisere utviklingsmessige språkforstyrrelser i de første skoleårene og hvordan kan vi hjelpe elever med denne type språkforstyrrelser i skolehverdagen?
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om strategiske ledergrep i skoleutvikling for lærere i alle klassetrinn. Hvilke strukturer og arenaer må være på plass for at vi skal kunne skape rom for både individuell og kollektiv utvikling i det profesjonelle fellesskapet?
Vi tilbyr bedriftskurs om systematisk arbeid for et trygt og godt skolemiljø for lærere i barne- og ungdomsskole 1 - 10 trinn. Hvordan kan vi legge til rette for systematisk og helhetlig jobbing med læringsmiljøet i skolen, slik at alle elever opplever at skolen er trygg, både faglig og sosialt?
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om tekstskaping i det inkluderende klasserommet for lærere i barneskolen 1 - 10 trinn. Hvordan kan vi ivareta behovet for spesialundervisning og tilpasning i klasseromskonteksten? Eleven på mellomtrinnet synes ikke lenger det er stas med lesekurs på grupperommet.
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om tilhørighet gjennom undervisning i skolen for lærere i alle klassetrinn. I dette kurset ser vi på hvordan arbeid med fagene kan hjelpe både sosial og faglig læring, og øke tilhørigheten for alle elever.
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om tverrfaglig læring i skolen for lærere og skoleledere i grunnopplæringen. Hvilket handlingsrom har skolen når det kommer til å jobbe tverrfaglig? I dette kurset ser vi på dette, og hvordan vi kan legge til rette for en skolehverdag som muliggjør denne arbeidsformen.
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om tverrfaglighet i barneskolen for lærere. I dette kurset ser vi på tverrfaglighet med nye briller.
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om ufrivillig skolefravær for lærere i alle klassetrinn. Ufrivillig skolefravær er et stadig økende problem, som vi ikke lengre kan overse. Hvordan kan vi forebygge, og hva gjør vi for og med de elevene som av ulike årsaker ikke klarer å være på skolen?
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om underveisvurdering i matematikk P1 og P2 for lærere i alle klassetrinn. Hva kreves av lærere for å oppfylle krav til underveisvurdering og standpunktvurdering etter ny læreplan i matematikk, og hvordan kan vi øke elevenes motivasjon i faget?
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om utforskende vurderingsformer med LK20 for lærere i den videregående skole. Utforskende og læringsfremmende vurdering, hvordan gjør vi det og hva oppnår vi? LK20 bringer med seg nye og interessante utfordringer for en lærer.
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om utvikling av profesjonsfellesskapet for lærere i ungdoms- og videregående skole. I dette kurset ser vi på hvordan vi kan finne frem til og utnytte personalgruppens styrker, til det beste for utviklingen av det profesjonelle fellesskapet på skolen.
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om veiledning for skoleledere, for lærere i alle klassetrinn. Kjenner du som skoleleder behov for ha en nøytral samtalepartner og en arena der du trygt kan diskutere tema du synes det er vanskelig å snakke med andre om?
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om vurdering i fagfornyelsens tid - i fremmedspråk for lærere i alle klassetrinn. Hvordan vurdere i fremmedspråk i tråd med læreplanens intensjoner, og med økt elevmedvirkning?
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om vurdering i fremmedspråkene for lærere i alle klassetrinn. Hvordan kan vi få til elevmedvirkning i vurderingssituasjonene, og hvordan kan vurdering bli en naturlig del av undervisningen?
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om økt deltakelse i egen læringsprosess i norskfaget for lærere i den videregående skole.
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om økt leseforståelse og bedre skrivekompetanse for lærere i den videregående skole og i voksenopplæringen. Kurset gir gode tips og ideer til lese- og skriveundervisning for minoritetsspråklige elever i videregående skole og voksenopplæringen.
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om å lese og skrive i fremmedspråk for lærere i den videregående skole. Hvordan jobber vi for å sikre elevenes læring og progresjon, mestring og glede i fremmedspråkene?
Vi tilbyr nettkurs om 2070: Veien forbi klimaendringene. Hvordan skal vi sammen komme oss forbi klimakrisen? Aldri har vi mennesker påvirket klimaet og planeten vår mer enn vi gjør i dag.
Vi tilbyr hybridkurs om astronomiske observasjoner i klasserommet i 2 deler som nettkurs. I dette nettkurset lærer du hvordan du kan bruke fjernstyrte astronomiske teleskoper og du gis innføring i sentrale begreper man bør kjenne til for å bedrive observasjonell astronomi.
Vi tilbyr en kursrekke om astronomiske observasjoner i klasserommet i 3 deler som nettkurs. Kurset arrangeres i delingsplattformen Teams, som er en del av Microsoft 365.
Vi tilbyr nettkurs om barns vennskap og relasjoner. Vennskap mellom barn er noe vi ofte tar for gitt, og de fleste barn vil i løpet av tiden i barnehagen finne og holde på venner. Noen vennskap kan til og med vare livet ut.
Vi tilbyr nettkurs om bærekraftig utvikling i læreplanen og i klasserommet. I dette kurset får du en innføring i fagfornyelsens integrering av de tverrfaglige temaene med spesiell vekt på bærekraftig utvikling.
Vi tilbyr nettkurs i cooperative learning, trinn 1 - 4 . Dette nettkurset inneholder teoriene bak arbeidsmåten, forskning og noen konkrete eksempler på strukturene brukt i praksis. I løpet av kurset vil du få kunnskap om hvordan du som pedagog kan sette i gang med CL for de minste på en enkel måte.
Dette nettkurset inneholder teoriene bak arbeidsmåten. Vi går kort innpå forskning. Kursholder gir en rekke konkrete eksempler på strukturene brukt i praksis. I løpet av kurset vil du få kunnskap om hvordan du som pedagog kan sette i gang med CL på barnetrinnet på en enkel måte.
Vi tilbyr nettkurs om Cooperative Learning for førsteklasselærere. Læring gjennom lek og utforskning blir mer vektlagt i de nye læreplanene. Hvordan kan vi tilrettelegge for lekpreget læring og et aktivt klasserom.
Vi tilbyr nettkurs om Cooperative Learning i ungdomsskole, videregående skole og voksenopplæringen over to kursdager. Ny overordnet del og nye læreplaner stiller større krav til at læring skal skje gjennom samarbeid.
Vi tilbyr nettkurs om cooperative learning: classbuilding + teambuilding. Cooperative Learning er både en metodikk og en pedagogisk tilnærming som leder til inkludering, elevaktivitet, engasjement, læring og sosial utvikling.
Vi tilbyr nettkurs om demokrati og medborgerskap med kursholder Mathilde Fasting. Etter påmelding får du en kursbekreftelse på e-post. Noen dager før kursstart mottar du en møteinnkalling i plattformen Teams, der nettkurset finner sted.
Vi tilbyr nettkurs om den dyktige assistenten over 2 kvelder. Assistenter / pedagogiske medarbeidere, er en stor og viktig ressurs i barnehage og SFO/AKS. De er alltid til stede i barnegruppen, også når pedagogisk personale jobber med planlegging, har samtaler og møter.
Vi tilbyr kurs i dybdelæring og relevans i historiefaget via streaming. Alle lærere er opptatt av læringslyst, av å skape en indre motivasjon hos elevene til å henge med på det som skal skje i en skoletime.
Vi tilbyr nettkurs om elever med høyt læringspotensial. Hva kjennetegner elever med høyt læringspotensial. Hvordan kan vi identifisere dem og hva sier forskningen om hvordan vi bør tilrettelegge for denne elevgruppen. Hvordan kan lærere gjenkjenne elever med stort læringspotensial i klasserommet.
Vi tilbyr kurs i en liten åpen økonomi og EØS-avtalen som nettkurs. Det er uro i den internasjonale økonomien. Storbritannia har forlatt EU. Kina vokser fram som en ledende verdensøkonomi i geopolitisk rivalisering med USA. Frihandelen fortsetter, men betingelsene endres både i Europa og globalt.
Vi tilbyr nettkurs om fagfornyelsen og den nye elevrollen. Dette nettkurset er en oppfølging av kurset Fagfornyelsen og den nye lærerrollen, og legger til rette for hvordan man i større grad kan involvere elevene, gjøre dem til medbestemmende og aktive deltakere i egen læring.
Vi tilbyr nettkurs om fagfornyelsen og den nye lærerrollen. Elevenes motivasjon for skolen er synkende, og den faller tidligere enn før. Elevene etterspør bedre relasjoner til læreren og ønsker mer personlig tilrettelagt læring, noe som har fått forsterket aktualitet i den koronakrisen vi er inne i.
Vi tilbyr nettkurs om fra skriving til lesing - om utforskende skriving og helhetlig språkfokus i begynneropplæringen. Den viktigste endringen i norskfaget er at eleven i større grad skal eksperimentere og bruke sin nysgjerrighet, særlig på de lavere trinnene.
Vi tilbyr nettkurs om framtidas skole for bærekraftig utvikling, sett i lys av medborgerskap og livsmestring. I dette kurset får du en innføring i fagfornyelsens integrering av de tverrfaglige temaene med spesiell vekt på bærekraftig utvikling.
Vi tilbyr nettkurs over 2 kvelder om førsteklasselæreren - en førsteklasses lærer. I løpet av kurset vil du få mange praktiske eksempler, tips om organisering, lister med tips og noen enkle undervisningsopplegg som du kan ta i bruk de første skoleukene.
Vi tilbyr nettkurs om gode relasjoner - nøkkel til all god læring. For å klare å prestere, er vi avhengige av gode relasjoner rundt oss. En god relasjon mellom lærer og elev, er den viktigste enkeltfaktoren i skolen.
Vi tilbyr nettkurs om Grej of the Day. Innhold i kursene vil tilpasses og tilrettelegges, både i innhold og omfang, til de enhver tid aktuelle behov i grunnskole, videregående skole og i voksenopplæringen og beskrives detaljert i hvert kurs sin kursbeskrivelse / kursinvitasjon.
Vi tilbyr todelt nettkurs i GRS: Vurderingspraksis med lave skuldre, og læring i fokus. Nye læreplaner, nye metoder, dybde og bredde og helt menneske. Hvordan i huleste takle den såkalte «Fremtidens skole», og ikke henge igjen i gamle mønstre.
Vi tilbyr nettkurs om GRS/VGS: Livsmestring og robusthet som tema i skolen og for samarbeid med foreldre. Barn som gruer og vegrer seg, føler seg utestengt eller som ikke finner seg til rette i fellesskapet, og voksne som ofte kan bli stående i dilemmaer når de skal hjelpe barn til å mestre hverdag.
Vi tilbyr nettkurs i GRS: Hva venter elevene i matematikk fremover, og hva vet vi om eksamen i 2023? Kjerneelementene i matematikk i LK20 legger vekt på utforsking, problemløsing, modellering, anvendelse, argumentasjon, representasjon, kommunikasjon, abstraksjon og generalisering.
Vi tilbyr nettbasert GRS: klasselesekurs for lærere på 1. - 7. trinn. Formålet vil være å styrke sikker og kontrollert lesing (ordavkoding), sammen med fordypning, kritisk tenkning og argumentasjon (forståelse).
Vi tilbyr nettkurs i GRS: Å se på underveisvurdering i barneskolen med nye briller. I underveisvurderingen i fag skal elever delta i vurderingen av eget arbeid og reflektere over egen læring og faglige utvikling.
Vi tilbyr nettkurs om GRS: gutter og lesing - en tapt kamp, eller finnes gutteleseren. Hvorfor leser ikke gutter like mye som jenter? Eller stemmer det? Vi vet at lesing er viktig for dem som skal ta høyere utdanning.
Vi tilbyr nettkurs i hvordan kan programmering bidra til økt forståelse. Dette nettkurset egner seg for lærere i videregående skole. Hvordan kan programmering bidra til økt forståelse og kompetanse i sannsynlighet? Sannsynlighet er det temaet der programmering egner seg aller best.
Vi tilbyr nettkurs om hvordan lage pedagogiske, digitale escape rooms via streaming. Escape room er en metode som kan brukes i undervisningen i alle fag på alle nivåer! I dette kurset viser vi hvordan du kan bygge opp pedagogiske escape rooms, som gjennomføres digitalt.
Vi tilbyr nettkurs om hvordan lede gode læringsprosesser i matematikk. De fleste matematikklærere på mellomtrinnet og ungdomstrinnet opplever at det er vanskelig å møte elevens behov i klasserommet.
Vi tilbyr nettkurs om hvordan lærer hjernen best. Dette kurset handler om hva som skjer i hjernen når vi lærer og om undervisningsmetoder som bedrer samspillet mellom langtidshukommelsen og arbeidsminnet i læringsprosessen.
Vi tilbyr nettkurs om hvordan omsette fagfornyelsens ideer i praksis i fremmedspråkene. I dette kurset presenteres noen metoder for hvordan man kan jobbe med dybdelæring, kommunikasjon, metakognisjon og tydelig progresjon.
Vi tilbyr nettkurs om lærer uten rettebunker via streaming. På skolen jobber vi med læring. Det er selvsagt. Likevel ramler vi så alt for ofte i vurderingsgrøfta, og ordet vurdering er tidvis mer høyfrekvent hos elevene enn ordet læring.
Vi tilbyr nettkurs om inkluderende læringsmiljø og mestring i skolehverdagen. Inkluderende læringsmiljø og elevenes muligheter for mestring er sentrale prinsipper og grunnleggende verdier i norsk skole. Hva innebærer egentlig disse begrepene? Hvordan kan vi lykkes med å inkludere alle elever?
Vi tilbyr nettkurs om inkluderende språkopplæring i praksis via streaming. Skolen skal være en inkluderende skole for alle. En forutsetning for å lykkes med det, er at alle skolens ansatte ser på forskjellighet og mangfold som en verdi, styrke og ressurs.
Vi tilbyr klasselesekurs 8. - 13. trinn, voksenopplæring som nettkurs. Kurset vil gi et grunnlag for at lærere i ungdomsskolen, videregående skoler og voksenopplæringen skal kunne samarbeide om å gjennomføre en felles leseperiode eller et klasselesekurs.
Vi tilbyr nettkurs om lese- og skrivevansker hos elever i videregående skole. Hva vil det si å ha lese- og skrivevansker, og andre språkvansker? Hvordan arter vanskene seg og hvordan kan de behjelpes? I dette nettkurset ser vi på noen muligheter for å behjelpe lese- og skriveutfordringer.
Vi tilbyr nettkurs om lesenøkler - systematisk arbeid med leseopplæring i voksenopplæringen. Dette nettkurset vil gi deg en innføring i metoden Lesenøkler. Vi skal gå gjennom fire fokusområder i leseopplæringen som kan være nøkler til økt leseforståelse for elever med norsk som andrespråk.
Vi tilbyr nettkurs om lesing hos dagens unge. Vi vet at det leses mindre enn før, og at barn og ungdom leser lite skjønnlitteratur og lesning i fritid har falt dramatisk. I konkurranse med andre medier og plattformer taper lesing stadig terreng.
Nettkurset handler om hvordan styrke faglig lesing for elever i ungdomsskolen og videregående skole. Ungdom, og voksne, som tar fag på ungdomsskolenivå og videregående nivå, kan ha ulike utfordringer med å bruke lesing for å lære skolefag og å oppnå ønskede faglige resultater.
Vi tilbyr kurs om livsmestring og robusthet via streaming. Hvordan kan vi som arbeider i skolen bidra til å styrke og utvikle robuste barn, som tåler hverdagens opp- og nedturer. Det kreves en robusthet for å finne fotfeste i hverdagens stress og mange utfordringer.
Vi tilbyr nettkurs om lærende underveisvurdering i praktisk matematikk, vg1 og vg2. Konkrete tips til vurderingssituasjoner og oppgaver som stimulerer elevens læring. Har du noen gang kommet ut fra en eksamen eller vurderingssituasjon og tenkt at du kan mer enn du gjorde da du gikk inn?
Vi tilbyr nettbasert kurs om læringsstrategier og læringslyst på elevenes premisser. Hvordan lærer elevene best, og hvordan skal vi lære dem hvordan? Gode læringsstrategier er nødvendig for å lære seg innhold raskt, skape struktur i læringsarbeidet og gjøre skolearbeidet mer motiverende.
Vi tilbyr nettkurs om nøkler til god kommunikasjon med unge i risikosonen for kriminalitet og traumer vis streaming. Hvordan kan vi bygge relasjoner som gir elevene våre overskudd og større tro på sine egne evner, til tross for eventuell motstand?
Vi tilbyr nettkurs vis streaming om når lesing er vanskelig - leseopplæring på grunnleggende nivåer for unge og voksne personer. Ungdommer og voksne personer kan ha ulike utfordringer med lesing, enten de skal lære å lese for første av gang, lære seg å lese det norske språket.
Vi tilbyr nettkurs i programmering for lærere i 1. - 7. trinn over 2 økter à 3 timer. Hvorfor og hvordan skal vi lære bort programmering? Hva legger vi i analog programmering og algoritmisk tenkning for 1. - 7. trinn? Hva kan programmering gjøre som verktøy i de ulike fagene?
Vi tilbyr nettkurs i programmering i matematikk R og S fordelt over to økter à tre timer. Dette kurset forbereder deg på programmering i matematikkfagene S1, S2, R1 og R2. Vi tar utgangspunkt i de nye læreplanene.
Vi tilbyr 5-delt nettbasert kursrekke om relasjonskompetanse i skolen. Relasjonskompetanse er kunnskaper, ferdigheter, evner og holdninger som etablerer, utvikler, vedlikeholder og reparerer relasjoner mellom mennesker, og må sies å være kjernen i god klasseledelse (Spurkeland, 2012).
Vi tilbyr nettkurs om relativt moderne fysikkundervisning, digitale muligheter. Fysikk og teknologi har fått stor betydning i dagens samfunn. Evne til nytenking og forståelse av naturfaglig teori er kompetanser som vil bli enda viktigere i framtida.
Vi tilbyr nettkurs om samfunnskunnskap og historie i videregående skole og i voksenopplæringen. Undervisning av minoritetsspråklige elever i historie og samfunnskunnskap kan by på utfordringer for læreren. Elevene kan ha svake norskkunnskaper og de kan ha annen skolebakgrunn enn den norske.
Vi tilbyr nettkurset "Slepp oss til!" - vegen til djup læring. Korleis gje elevane ei aktiv rolle i eiga læring og utvikling? Fagfornyinga legg opp til så stor grad av elevmedverknad at me kan snakka om ei ny elevrolle.
Vi tilbyr nettkurs om støttende skriveundervisning på tvers av fag. Kurset støttende skriveundervisning presenterer en helhetlig metode for arbeid med skriving i skolen, som bygger på australsk sjangerpedagogikk.
Vi tilbyr nettkurs om systematisk arbeid med mestring, medvirkning og motivasjon i skolen. Hvordan kan lærere i norsk skole legge til rette for elevenes opplevelse av mestring, medvirkning og motivasjon? I hvor stor grad kan det forventes at elevene selv bidrar i denne prosessen?
Vi tilbyr nettkurs om tekstskaping i det inkluderende klasserommet. Eleven på mellomtrinnet synes ikke lenger det er stas med lesekurs på grupperommet. Hun ønsker ikke å skille seg ut, hun vil være som de andre og jobbe med det samme som klassen.
Vi tilbyr nettkurs om tverrfaglig læring. I dette kurset utfordrer vi de erfarte rammebetingelsene og det lokale handlingsrommet som preger mange skoler. Kurset viser til praktisk tenkning og eksempler på ulike måter å jobbe tverrfaglig.
Vi tilbyr nettkurs i U-SKOLE, VGS/VO: Hvordan lage pedagogiske, digitale escape rooms. Escape room er en metode som kan brukes i undervisningen i alle fag på alle nivåer! I dette kurset viser vi hvordan du kan bygge opp pedagogiske escape rooms, som gjennomføres digitalt.
Vi tilbyr nettkurs om U-trinn, VGS, VO: Hvordan lære effektivt. Kursene tar utgangpunkt i fag og tema som er aktuelle for ansatte i grunnskoler, videregående skoler og voksenopplæringen, og i andre instanser som jobber mot skolene (PPT, BUP, barnevern etc.).
Vi tilbyr todelt nettkurs om VGS: Vurderingspraksis med lave skuldre, og læring i fokus. Nye læreplaner, nye metoder, dybde og bredde og helt menneske. Hvordan i huleste takle den såkalte «Fremtidens skole», og ikke henge igjen i gamle mønstre.
Vi tilbyr nettkurs i VGS: hvordan vurdere uten prøver. Innhold i kursene vil tilpasses og tilrettelegges, både i innhold og omfang, til de enhver tid aktuelle behov i grunnskole, videregående skole og i voksenopplæringen og beskrives detaljert i hvert kurs sin kursbeskrivelse / kursinvitasjon.
Vi tilbyr nettkurs om ny eksamensordning i matematikk - hva venter elevene. Nye læreplaner i matematikk har gitt ny eksamensordning. Den innebærer store omveltninger på eksamen, nye oppgavetyper og nye utfordringer. Men hva innebærer endringene for eleven?
Vi tilbyr nettkurs om VGS: programmering i matematikk R1 + R2 fordelt over to økter à tre timer. Dette kurset forbereder deg på programmering i matematikkfagene R1 og R2. Vi tar utgangspunkt i de nye læreplanene.
Vi tilbyr nettkurs om VGS: programmering i matematikk S1 + S2 fordelt over to økter à tre timer. Dette kurset forbereder deg på programmering i matematikkfagene S1 og S2. Vi tar utgangspunkt i de nye læreplanene.
Vi tilbyr nettkurs om VGS: skolens muligheter i sosiale medier. Kursdeltaker skal sitte igjen med kunnskap, som enten kan anvendes direkte inn i eget arbeid eller som tilpasses eget arbeid, etter endt kursdeltakelse.
Vi tilbyr nettkurs i yrkesfaglig fordypning, kursrekke over 3 deler. Yrkesfaglig fordypning skal gjøre det mulig å veksle mellom læringsarenaer og gi yrkesfagelevene mulighet til å oppleve realistiske arbeidssituasjoner i læringsarbeidet.
Vi tilbyr nettkurs om yrkesretting, relevans og mestring. Har du elever som ikke leser, unngår å skrive og viser lite engasjement i norsk- og engelskfaget på Vg1 og Vg2 yrkesfag? En løsning kan være å skape mer relevans i faginnholdet.
Vi tilbyr nettkurs om ytringsfriheten i samfunnsdebatten og i klasserommet. Hva er de viktigste debattene om ytringsfrihet i dag? Og hvordan skape et godt ytringsklima i skolen? Noe av det aller viktigste skolen gjør er å lære elever respekt for demokrati og menneskerettigheter.
Vi tilbyr nettkurs om VGS: Å arbeide med fagtekster som prosessorientert skriving. Fagtekster har i fagfornyelsen kommet inn på alle tre trinn på studieforberedende utdanningsprogram, og det inviteres til prosessorientert skriving i arbeidet med å forberede elevene til videre studier.
Skal du inn på lærerhøyskole og trenger å forbedre karakteren din i matematikk? Som du sikkert vet har Utdanningsdirektoratet bestemt at alle som søker på lærerstudier må ha snittkarakteren 4 i matematikk 1P+2P eller 1PY+2PY for å komme inn på lærerhøyskolen.
Vi tilbyr webinar om hvordan bli en nærværskole. Dette webinaret kan bestilles og ses på skolens planleggingsdager, når det passer den enkelte skole, også utenfor våre oppsatte datoer. Dropout, skolevegring og ufrivllig skolefravær er alle begreper som benyttes.
Vi tilbyr foredrag om når det stormer mellom hjem og skole som webinar. De fleste lærere møter fra tid til annen markante, og / eller krevende foreldre. Noen lærere har uheldige strategier i sitt møte med elevenes foresatte. Dette er et perfekt kurs for skolens planleggingsdag.
Vi tilbyr konferanse om praktisk bruk av KI i skolen som webinar. Kunstig intelligens (også kjent som artificial intelligence) forandrer samfunnet drastisk, og utdanningssektoren vil aldri bli den samme - enten vi vil eller ikke.
Vi tilbyr foredrag om skolenærvær som webinar. Dropout, skolevegring og ufrivillig skolefravær er alle begreper som benyttes. På dette kurset lærer du hvordan du kan ta grep for å fremme nærvær i skolen, samt forebygge skolefraværssaker.
Vi tilbyr foredrag om vold og aggresjon i skolen som webinar. Trusler og vold oppleves som et økende problem i den norske skole. Utfordrende adferd er et begrep som er godt innarbeidet i den faglige terminologien i skolen.
Vi tilbyr onlinekurs om hvordan bli en god digital lærer. Få tips til hvordan den digitale hverdagen som lærer kan bli mer optimal! På dette kurset lærer du om hvordan du planlegger og gjennomfører opplæring på digitale plattformer. Fordeler og ulemper med undervisning på nett.
Vi tilbyr webinar om lærer i hardt vær - kommunikasjon med krevende foreldre. Selv om både skolen og hjemmet ønsker et godt og tillitsfullt samarbeid, kan det likevel oppstå situasjoner som utfordrer oss.
Vi tilbyr webinar om lærer i hardt vær - møte med utagerende elever. Formålet med kurset er å lære konkrete metoder og teknikker for å kommunisere med utfordrende elever, slik at man får en god dialog og unngår konflikter.
Vi tilbyr nettkurs om lærer i hardt vær. På dette kurset lærer du konkrete metoder og teknikker for å kommunisere med utfordrende foreldre og elever, slik at man får en god dialog og unngår konflikter. Det vil også være fokus på hvordan man kan beskytte seg i møte med utagerende elever.
Vi tilbyr kurs om tvang og makt i skolen for bedrifter. Et kurs som gir økt kunnskap om lovverket og tiltak for forebygging av tvang og makt i skolen. Ta vare på deg selv og dine elever når medelever er urolige og / eller utøver vold.