Vi tilbyr nettkurs om 2070: Veien forbi klimaendringene. Hvordan skal vi sammen komme oss forbi klimakrisen? Aldri har vi mennesker påvirket klimaet og planeten vår mer enn vi gjør i dag.
Alle barn som går i barnehagen skal ha like muligheter for trivsel, lek, omsorg og læring uavhengig av kompetanse og ferdigheter. Hva sier forskning på barnehagefeltet om situasjonen i norske barnehager i forhold til dette?
Vi tilbyr en kursrekke om astronomiske observasjoner i klasserommet i 3 deler som nettkurs. Kurset arrangeres i delingsplattformen Teams, som er en del av Microsoft 365.
Vi tilbyr nettkurs om barns vennskap og relasjoner. Vennskap mellom barn er noe vi ofte tar for gitt, og de fleste barn vil i løpet av tiden i barnehagen finne og holde på venner. Noen vennskap kan til og med vare livet ut.
Vi tilbyr nettkurs om bærekraftig utvikling i læreplanen og i klasserommet. I dette kurset får du en innføring i fagfornyelsens integrering av de tverrfaglige temaene med spesiell vekt på bærekraftig utvikling.
Vi tilbyr nettkurs i cooperative learning, trinn 1 - 4 . Dette nettkurset inneholder teoriene bak arbeidsmåten, forskning og noen konkrete eksempler på strukturene brukt i praksis. I løpet av kurset vil du få kunnskap om hvordan du som pedagog kan sette i gang med CL for de minste på en enkel måte.
Dette nettkurset inneholder teoriene bak arbeidsmåten. Vi går kort innpå forskning. Kursholder gir en rekke konkrete eksempler på strukturene brukt i praksis. I løpet av kurset vil du få kunnskap om hvordan du som pedagog kan sette i gang med CL på barnetrinnet på en enkel måte.
Vi tilbyr nettkurs om Cooperative Learning for førsteklasselærere. Læring gjennom lek og utforskning blir mer vektlagt i de nye læreplanene. Hvordan kan vi tilrettelegge for lekpreget læring og et aktivt klasserom.
Vi tilbyr nettkurs om Cooperative Learning i ungdomsskole, videregående skole og voksenopplæringen over to kursdager. Ny overordnet del og nye læreplaner stiller større krav til at læring skal skje gjennom samarbeid.
Vi tilbyr nettkurs om cooperative learning: classbuilding + teambuilding. Cooperative Learning er både en metodikk og en pedagogisk tilnærming som leder til inkludering, elevaktivitet, engasjement, læring og sosial utvikling.
Vi tilbyr nettkurs om demokrati og medborgerskap med kursholder Mathilde Fasting. Etter påmelding får du en kursbekreftelse på e-post. Noen dager før kursstart mottar du en møteinnkalling i plattformen Teams, der nettkurset finner sted.
Vi tilbyr nettkurs om den dyktige assistenten. Assistentene er en stor og viktig ressurs i barnehage og SFO/AKS. De er der når pedagogisk personale jobber med planlegging, har samtaler og møter. Assistentene er limet som får dagene sammen med barna til å gå rundt.
Vi tilbyr nettkurs om eksperimenterende skriving og utforskende språkfokus i begynneropplæringen. Den viktigste endringen i norskfaget er at eleven i større grad skal eksperimentere og bruke sin nysgjerrighet, særlig på de lavere trinnene.
Vi tilbyr nettkurs om elever med høyt læringspotensial. Hva kjennetegner elever med høyt læringspotensial. Hvordan kan vi identifisere dem og hva sier forskningen om hvordan vi bør tilrettelegge for denne elevgruppen. Hvordan kan lærere gjenkjenne elever med stort læringspotensial i klasserommet.
Vi tilbyr kurs i en liten åpen økonomi og EØS-avtalen som nettkurs. Det er uro i den internasjonale økonomien. Storbritannia har forlatt EU. Kina vokser fram som en ledende verdensøkonomi i geopolitisk rivalisering med USA. Frihandelen fortsetter, men betingelsene endres både i Europa og globalt.
Vi tilbyr nettkurs om fagfornyelsen og den nye elevrollen. Dette nettkurset er en oppfølging av kurset Fagfornyelsen og den nye lærerrollen, og legger til rette for hvordan man i større grad kan involvere elevene, gjøre dem til medbestemmende og aktive deltakere i egen læring.
Vi tilbyr nettkurs om fagfornyelsen og den nye lærerrollen. Elevenes motivasjon for skolen er synkende, og den faller tidligere enn før. Elevene etterspør bedre relasjoner til læreren og ønsker mer personlig tilrettelagt læring, noe som har fått forsterket aktualitet i den koronakrisen vi er inne i.
Vi tilbyr nettkurs om flerkulturell kommunikasjon. Hvordan kan vi møte nye familier med ulike kulturelle bakgrunner på en god måte? Hva kan vi gjøre for å skape en felles plattform og forståelse, slik at vi sammen kan jobbe for barnets beste?
Vi tilbyr nettkurs om flerkulturell kompetanse. Mange barnehager og skoler har familier fra ulike kulturelle og religiøse bakgrunner. Hvordan møter vi dette i hverdagen? Hvordan kan vi utvikle oss til å bli en flerkulturell virksomhet bygd på likeverd og gjensidig respekt?
Vi tilbyr nettkurs om framtidas skole for bærekraftig utvikling, sett i lys av medborgerskap og livsmestring. I dette kurset får du en innføring i fagfornyelsens integrering av de tverrfaglige temaene med spesiell vekt på bærekraftig utvikling.
Vi tilbyr nettkurs om når følelsene løper løpsk - hvordan forstå hva som ligger bak uforståelig atferd. Barneskole, livsmestring, utfordrende atferd, diagnoser, selvregulering, reguleringsstøtte, psykososiale lærevansker.
Vi tilbyr nettkurs over 2 kurskvelder om førsteklasselæreren - en førsteklasses lærer. I løpet av kurset vil du få masse praktiske eksempler, tips om organisering, lister med tips og noen enkle undervisningsopplegg som du kan ta i bruk de første skoleukene.
Vi tilbyr nettkurs om gode relasjoner - nøkkel til all god læring. For å klare å prestere, er vi avhengige av gode relasjoner rundt oss. En god relasjon mellom lærer og elev, er den viktigste enkeltfaktoren i skolen.
Vi tilbyr nettkurs om Grej of the Day. Grej of the Day (GOTD) er et innlæringskonsept som kretser omkring mikroleksjoner. GOTD startet i 2009 i Nord-Sverige og har deretter spredt seg videre, først til Finland og deretter til Nederland og Belgia. I dag "grejes" det over hele verden.
Vi tilbyr nettkurs om hvordan lage pedagogiske, digitale escape rooms. Escape room er en metode som kan brukes i undervisningen i alle fag på alle nivåer! I dette kurset viser vi hvordan du kan bygge opp pedagogiske escape rooms, som gjennomføres digitalt.
Vi tilbyr nettkurs om hvordan lede gode læringsprosesser i matematikk. De fleste matematikklærere på mellomtrinnet og ungdomstrinnet opplever at det er vanskelig å møte elevens behov i klasserommet.
Vi tilbyr nettkurs om hvordan lære effektivt - for lærere i ungdomsskolen, videregående skole og i voksenopplæringen. Hjernen er det mest kompliserte vi vet om i hele universet og nesten 100 milliarder nerveceller gjør hjernen kraftigere enn den mest avanserte datamaskinen som finnes.
Vi tilbyr nettkurs om hvordan lærer hjernen best. Dette kurset handler om hva som skjer i hjernen når vi lærer og om undervisningsmetoder som bedrer samspillet mellom langtidshukommelsen og arbeidsminnet i læringsprosessen.
Vi tilbyr nettkurs om hvordan omsette fagfornyelsens ideer i praksis i fremmedspråkene. I dette kurset presenteres noen metoder for hvordan man kan jobbe med dybdelæring, kommunikasjon, metakognisjon og tydelig progresjon.
Vi tilbyr nettkurs om hvordan vurdere uten prøver i det hel-digitale klasserommet. Prøver fungerer dårlig i vår nye heldigitale virkelighet. I dette kurset tar vi for oss hvordan man kan vurdere elevene like bra og bedre uten de tradisjonelle prøvesituasjonene.
Vi tilbyr nettkurs om inkluderende læringsmiljø og mestring i skolehverdagen. Inkluderende læringsmiljø og elevenes muligheter for mestring er sentrale prinsipper og grunnleggende verdier i norsk skole. Hva innebærer egentlig disse begrepene? Hvordan kan vi lykkes med å inkludere alle elever?
Vi tilbyr nettkurs om inkluderende språkopplæring i praksis. Skolen skal være en inkluderende skole for alle. En forutsetning for å lykkes med det, er at alle skolens ansatte ser på forskjellighet og mangfold som en verdi, styrke og ressurs.
Vi tilbyr nettkurs i klasselesekurs 1. - 7. trinn, en intensivert leseperiode i fellesundervisningen. Kurset vil gi et grunnlag for at lærere i barneskolen skal kunne samarbeide om å styrke elevenes leseferdigheter.
Vi tilbyr klasselesekurs 8. - 13. trinn, voksenopplæring som nettkurs. Kurset vil gi et grunnlag for at lærere i ungdomsskolen, videregående skoler og voksenopplæringen skal kunne samarbeide om å gjennomføre en felles leseperiode eller et klasselesekurs.
Vi tilbyr nettkurs om konsentrasjon og oppmerksomhet hos barn. På kurset får du kunnskaper og innsikt i hvordan de voksne kan legge til rette for bedre konsentrasjon, og betydningen av tidlig innsats. Kursdeltakernes spørsmål og innspill vil være av stor betydning, og vil bli drøftet og besvart.
Vi tilbyr nettkurs om lek som vekker bekymring. Alle barn leker, og stort sett leker de fint. Så slår vi oss til ro, og barna får holde på med sitt. Da kan vi observere på avstand, og gjøre andre ting som står på vent. Mange som har jobbet i barnehage en stund kan kjenne seg igjen i dette.
Vi tilbyr nettkurs om lese- og skrivevansker hos elever i videregående skole. Hva vil det si å ha lese- og skrivevansker, og andre språkvansker? Hvordan arter vanskene seg og hvordan kan de behjelpes? I dette nettkurset ser vi på noen muligheter for å behjelpe lese- og skriveutfordringer.
Vi tilbyr nettkurs om lesenøkler - systematisk arbeid med leseopplæring i voksenopplæringen. Dette nettkurset vil gi deg en innføring i metoden Lesenøkler. Vi skal gå gjennom fire fokusområder i leseopplæringen som kan være nøkler til økt leseforståelse for elever med norsk som andrespråk.
Vi tilbyr nettkurs om lesing hos dagens unge. Vi vet at det leses mindre enn før, og at barn og ungdom leser lite skjønnlitteratur og lesning i fritid har falt dramatisk. I konkurranse med andre medier og plattformer taper lesing stadig terreng.
Vi tilbyr nettkurs i lærende underveisvurdering i praktisk matematikk, vg1 og vg2. Konkrete tips til vurderingssituasjoner og oppgaver som stimulerer elevens læring. Har du noen gang kommet ut fra en eksamen eller vurderingssituasjon og tenkt at du kan mer enn du gjorde da du gikk inn?
Vi tilbyr nettkurs om læringsstrategier og læringslyst på elevenes premisser. Hvordan lærer elevene best, og hvordan skal vi lære dem hvordan? Gode læringsstrategier er nødvendig for å lære seg innhold raskt, skape struktur i læringsarbeidet og gjøre skolearbeidet mer motiverende.
Vi tilbyr nettkurs over 2 kvelder om ny pedagognorm. Dette todelte kurset handler om å styrke og bevisstgjøre pedagogiske ledere i arbeidet med å utvikle den pedagogiske praksisen, gjennom systematisk sammenheng mellom planlegging og dokumentasjon.
Vi tilbyr nettkurs om nyansatt i barnehagen - barnehage, rammeplan i praksis. Å være nyansatt i barnehagen kan være utfordrende på mange måter. Dette kurset har til hensikt å gi grunnleggende opplæring i tråd med sentrale krav som stilles i rammeplanen, barnehagens viktigste styringsdokument.
Vi tilbyr nettkurs om nøkler til god kommunikasjon med unge i risikosonen for kriminalitet og traumer. Hvordan kan vi bygge relasjoner som gir elevene våre overskudd og større tro på sine egne evner, til tross for eventuell motstand?
Vi tilbyr nettkurs om praktisk verktøykasse for lærere anno 2021. Hvordan skape et trygt læringsmiljø med elever som er aktive i egen læringsprosess? Et miljø der elevene føler seg sett og ivaretatt og som gir dem veiledningen de trenger for å finne veien i sitt eget læringsarbeid.
Vi tilbyr nettkurs i programmering for lærere i 1. - 7. trinn over 2 økter à 3 timer. Hvorfor og hvordan skal vi lære bort programmering? Hva legger vi i analog programmering og algoritmisk tenkning for 1. - 7. trinn? Hva kan programmering gjøre som verktøy i de ulike fagene?
Vi tilbyr nettkurs i programmering for lærere i ungdomsskolen over 2 kvelder. Kurset vil forberede deg på bruk av programmering som en del av didaktikken i naturfag og matematikk. Kurset gir deg en myk innføring i programmering og vi ser på hvilken plass programmering har fått i de nye læreplanene.
Vi tilbyr nettkurs i programmering i matematikk R og S fordelt over to økter à tre timer. Dette kurset forbereder deg på programmering i matematikkfagene S1, S2, R1 og R2. Vi tar utgangspunkt i de nye læreplanene.
Vi tilbyr 5-delt nettbasert kursrekke om relasjonskompetanse i skolen. Relasjonskompetanse er kunnskaper, ferdigheter, evner og holdninger som etablerer, utvikler, vedlikeholder og reparerer relasjoner mellom mennesker, og må sies å være kjernen i god klasseledelse (Spurkeland, 2012).
Vi tilbyr nettkurs om relativt moderne fysikkundervisning, digitale muligheter. Fysikk og teknologi har fått stor betydning i dagens samfunn. Evne til nytenking og forståelse av naturfaglig teori er kompetanser som vil bli enda viktigere i framtida.
Vi tilbyr nettkurs om samfunnskunnskap og historie i videregående skole og i voksenopplæringen. Undervisning av minoritetsspråklige elever i historie og samfunnskunnskap kan by på utfordringer for læreren. Elevene kan ha svake norskkunnskaper og de kan ha annen skolebakgrunn enn den norske.
Vi tilbyr nettkurset "Slepp oss til!" - vegen til djup læring. Korleis gje elevane ei aktiv rolle i eiga læring og utvikling? Fagfornyinga legg opp til så stor grad av elevmedverknad at me kan snakka om ei ny elevrolle.
Vi tilbyr nettkurs i støttende skriveundervisning på tvers av fag. Kurset støttende skriveundervisning presenterer en helhetlig metode for arbeid med skriving i skolen, som bygger på australsk sjangerpedagogikk.
Vi tilbyr nettkurs om systematisk arbeid med mestring, medvirkning og motivasjon i skolen. Hvordan kan lærere i norsk skole legge til rette for elevenes opplevelse av mestring, medvirkning og motivasjon? I hvor stor grad kan det forventes at elevene selv bidrar i denne prosessen?
Vi tilbyr nettkurs om veiledning er mer enn ord. I en hektisk hverdag er det ikke lett å sette av nok tid til veiledning, og kommunikasjonen dreier seg ofte om praktiske ting og det som «brenner» her og nå.
Vi tilbyr todelt nettkurs om vurderingspraksis med lave skuldre, og læring i fokus. Nye læreplaner, nye metoder, dybde og bredde og helt menneske. Hvordan i huleste takle den såkalte «Fremtidens skole», og ikke henge igjen i gamle mønstre?
Vi tilbyr nettkurs i yrkesfaglig fordypning, kursrekke over 3 deler. Yrkesfaglig fordypning skal gjøre det mulig å veksle mellom læringsarenaer og gi yrkesfagelevene mulighet til å oppleve realistiske arbeidssituasjoner i læringsarbeidet.
Vi tilbyr nettkurs om yrkesretting, relevans og mestring. Har du elever som ikke leser, unngår å skrive og viser lite engasjement i norsk- og engelskfaget på Vg1 og Vg2 yrkesfag? En løsning kan være å skape mer relevans i faginnholdet.
Vi tilbyr nettkurs om ytringsfriheten i samfunnsdebatten og i klasserommet. Hva er de viktigste debattene om ytringsfrihet i dag? Og hvordan skape et godt ytringsklima i skolen? Noe av det aller viktigste skolen gjør er å lære elever respekt for demokrati og menneskerettigheter.
Vi tilbyr nettkurs om arbeide med fagtekster som prosessorientert skriving. Fagtekster har i LK20 kommet inn på alle tre trinn på studieforberedende utdanningsprogram, og det inviteres til prosessorientert skriving i arbeidet med å forberede elevene til videre studier.
Vi tilbyr webinar om lærer i hardt vær - kommunikasjon med krevende foreldre. Selv om både skolen og hjemmet ønsker et godt og tillitsfullt samarbeid, kan det likevel oppstå situasjoner som utfordrer oss.
Vi tilbyr webinar om lærer i hardt vær - møte med utagerende elever. Formålet med kurset er å lære konkrete metoder og teknikker for å kommunisere med utfordrende elever, slik at man får en god dialog og unngår konflikter.
Vi tilbyr nettkurs om lærer i hardt vær. På dette kurset lærer du konkrete metoder og teknikker for å kommunisere med utfordrende foreldre og elever, slik at man får en god dialog og unngår konflikter. Det vil også være fokus på hvordan man kan beskytte seg i møte med utagerende elever.
Vi tilbyr fagdag om tiltak mot vold og aggresjon i skolen som webinar. Trusler og vold oppleves som et økende problem i den norske skole. Utfordrende adferd er et begrep som er godt innarbeidet i den faglige terminologien i skolen.
Vi tilbyr kurs om tvang og makt i skolen for bedrifter. Et kurs som gir økt kunnskap om lovverket og tiltak for forebygging av tvang og makt i skolen. Ta vare på deg selv og dine elever når medelever er urolige og / eller utøver vold.
Skal du inn på lærerhøyskole og trenger å forbedre karakteren din i matematikk? Som du sikkert vet har Utdanningsdirektoratet bestemt at alle som søker på lærerstudier må ha snittkarakteren 4 i matematikk 1P+2P eller 1PY+2PY for å komme inn på lærerhøyskolen.