Kurs i klostell - nettkurs



Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: Start når du selv vil
Varighet: Tilgang til kurset i 1. år
Pris: 997

Vi tilbyr nettbasert kurs om klostell. Poter og klør er viktig for alle hunder, og dette kurset er unikt av sitt slag, da det tar får seg både treningsaspektene mht. å lære å bli berørt og håndtert i tillegg til selve kloklippinga / trimminga - og det er nyttig for alle hunder og eiere.

Innhold:
Har du noen gang opplevd at det er vanskelig å klippe klørne på hunden din - at den ikke vil - eller at du rett og slett ikke vet hvordan det skal gjøres, eller hvorfor det er så viktig. I dette kurset har Line T. Østerhagen (hundeterapeut og ekspert på kroppen) og Hilde Ulvatne Marthinsen (ekspert på hundetrening) satt sammen et kurs for å hjelpe å hjelpe deg med alle disse temaene. Ved å følge kurset vil du mest sannsynlig lære noe nytt og i tillegg kanskje finne enkle metoder for å få trimmet eller klipt hundens klør.

Du vil gjennom kurset få lære blant annet hvorfor kloklipp er så viktig, hvor ofte du bør klippe, grunnleggende læring og ferdigheter, plager og skader i klør og tær og mye mye mer! Selv om man kan veldig mye om et tema, så kan det likevel være mange gullkorn å lære. Om noen lurer på om man vil ha utbytte av dette kurset selv om man føler seg trygg på å klippe eller file klørne på hunden sin så er svaret at det tror jeg definitivt! Kurset er nemlig ikke kun et kurs i hvordan klippe klør, men dreier seg også om potestell, potesokker, sykdommer og plager i tær og klør og mye mye mer.

Jeg vil absolutt si at alle som er interessert i bedre potehelse og klohelse og forståelse av hundens biomekanikk i tærne definitivt vil få noe ut av dette kurset. Dette er jo noe alle som jobber i dyrebutikk, på hundeklinikker, rehabpersonell, hundepensjonater, hundeinstruktører osv. også burde ha, da det er kunnskap som kan være viktig i den sammenheng. Selv om akkurat din hund er trygg på kloklipp, kan det jo komme situasjoner hvor dette er greit å kunne. Hva bør du passe på dersom hunden din får ømme tær, for eksempel.

Du har tilgang i ett helt år, og inne i kurset ligger det et kompendie fra kurset som du kan skrive ut til odel og eie. I tillegg er det video under de fleste av temaene slik at du kan se hvordan det skal gjøres.

Dette vil du lære om:
• Kompendie til nedlasting
• Hvorfor kloklipp er så viktig
• Hvor ofte og hvordan du klipper klørne
• Grunnleggende læring og ferdigheter
• Berøring og håndtering
• Potepleie og tåpleie
• Kloklippe og klotrimmeutstyr
• Posisjoner å klippe hundens klør i
• Plager og skader i klør og tær
• Fotens / tærnes biomekanikk (bevegelseslære)
• Kursprøve med mulighet for kursbevis

Støtte og hjelp fra lærer:
Du får tilgang på spørretimer hver 2. måned med lærer i hele din kursperiode på 1 år. Vi sender ut epostpåminnelser om spørretimene slik at du ikke skal glemme å legge inn spørsmål.

Facebook-gruppe med andre kursdeltakere:
Du får tilgang til en lukket Facebook-gruppe hvor du også kan samhandle med andre som går kurset. Her kan du dele erfaringer, samt stille spørsmål til både Line og Hilde i spørretimer som arrangeres gjennom året.

Målgruppe for kurset:
Alle som ønsker å lære om klostell

Kursmateriell:
Du får kurset levert på en super læreportal som kan benyttes på tlf, nettbrett og pc / mac. Du får tilgang til kursmaterialet med en gang.

Eksamen / sertifisering:
Etter at du har tatt kurset, kan du ta en online prøve. Hvis denne gjennomføres med minst 63% riktig svar, vil du få opp et digitalt kursbevis som du kan laste ned til din pc.

Uttalelse fra fornøyd kursdeltager:
Klostellkurset er kjempebra med masse nyttig kunnskap og tips fra dyktige lærere. Dette kurset vil jeg virkelig anbefale alle som har hund, uansett om hunden er ung eller gammel, om den er redd klostell eller ikke. Her har jeg lært fryktfri håndtering, og min hund på 12 år har på kort tid blitt mye mer komfortabel med håndtering av kloklipp.
- Monika Frigård