Dyrlegeassistent - fortløpende opptak - nettstudieKursarrangør: FagSenteret
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Undervisningstid: Start når du selv vil
Varighet: 2 semester
Pris: 33.600

Vi tilbyr utdanning til dyrlegeassistent som nettstudie. Det er mulighet til å søke studieplass hele året. Dette skyldes at forelesningene følger årshjulet vårt, som gjør at temaene kommer på nytt. I tillegg tar vi opp alle forelesninger og legger de på nettskolen, så de kan sees når du ønsker.

En dyrlegeassistent skal være med å assistere veterinæren og ha mer kunnskap om det som skjer på undersøkelsesrommene, håndtere dyrene, finne utstyr, anatomi forståelse, forstå blodprøvetaking ol.

Sentrale arbeidsoppgaver som dyrlegeassistent:
• Finne frem utstyr og rydde / vaske utstyr og rom
• Veterinærassistenten må ha kunnskap om anatomi, vaksiner, renhold, kunne bistå under f.eks tannpleie, anestesi, overvåkning, blodprøvetakning osv. Dermed må du være selvstendig og ha blikk for forefallent arbeide.
• Medhjelper ved laboratoriearbeidet som krever punktlighet og forståelse
• God på kundeservice
• Ha oversikt over utstyr
• Kunne tilrettelegge og hjelpe veterinær / ansatte
• Samarbeidsvillig og utadvendt
• Være nøye med hygiene og renhold

Mange av elevene som utdanner seg hos oss har fått seg jobb som dyrlegesekretær. Vi har utdannet dyrlegesekretærer i 12 år og har i de senere årene fått forespørsler om dyrlegeassistentutdanning. Vi ser behovet for å spesialisere i større grad. Assistentene vil antagelig være ettertraktet da det er mangel på dyrepleiere mange steder slik at man vil fylle behovet med assistenter.

Denne rollen skal utfylle rollen til veterinæren og dyrepleieren, slik at de skal kunne ha ulike oppgaver i et team. Behovet for mennesker med kjennskap til klinisk utstyr, tilrettelegging og bistand av veterinær før og etter behandling vil være assistenten sin oppgave. Salgsfagbrevet gir også muligheter med tanke på andre relaterte jobber eller kontorarbeid. Man har også krav på lønn etter lønnstrinn med fagbrev, som er regulert etter statens satser.

Målgruppe:
Alle som ønsker utdanning som dyrlegeassistent. Du bør ha interesse for medisinske spørsmål, og like å møte nye mennesker. Dyrlegesekretærer jobber i tett samarbeid med andre fagpersoner og bør derfor like å samarbeide med andre.