Dyrefklinikksekretær - fortløpende opptak - nettstudieKursarrangør: FagSenteret
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: Start når du selv vil
Varighet: 2 semester
Pris: 33.600

Vi tilbyr utdanning til dyreklinikksekretær som nettstudiet. Det er mulighet til å søke studieplass hele året. Dette skyldes at forelesningene følger årshjulet vårt, som gjør at temaene kommer på nytt. I tillegg tar vi opp alle forelesninger og legger de på nettskolen, så de kan sees når du ønsker.

Utdann deg til dyreklinikksekretær ved fagsenteret
Fagsenteret tilbyr dyreklinikksekretærutdanning, også kalt klinikksekretær, dyrlegesekretær, sekretær etc. Som dyreklinikksekretær skal du bistå med salgsoppgaver og resepsjonistoppgaver i en klinikk eller i andre bedrifter. Du vil jobbe tett med veterinærer, dyrepleiere eller andre ansatte.
Dyreklinikksekretærer utdannes for å bli kvalifisert kontorpersonale og ha en god kjennskap til arbeidet i en klinikk.

Hvilken kompetanse gir studiet?
Spesialiseringen innen klinikkfag er tilpasset veterinærrelatert sekretærarbeid. Du vil kunne jobbe med alt fra mottak av kunder til kontorarbeid. Studiet retter seg mot deg som vil jobbe i veterinærklinikker og dyrehospital, men det er også mulig å bruke kunnskapene til andre roller innen relaterte yrker. Det finnes mange yrker hvor utdannede sekretærer er ettertraktede, blant annet salg- service- og økonomirelaterte yrker.

Det er mange spennende arbeidsoppgaver du kan gjøre som dyreklinikksekretær. Vi har laget en praksisplan som gir innsikt i mange av disse.
praksisplan

Mulighet for å ta fagbrev
ved dyrleklinikksekretærutdanningen er det også lagt til rette for at du skal kunne ta eksamen som praksiskandidat i salgsfaget (inkludert i prisen – verdi 16000kr). Dette inneholder opplæring i markedsføring/salg, sikkerhet og administrasjon. For å gjennomføre dette melder du deg opp til offentlig eksamen, praksiskandidat.

Studiet består av:
1. Dyreklinikksekretær. Denne tar for seg arbeidet i klinikk og vi utsteder diplom med karakter for bestått studie. Krever ikke bakgrunn fra klinikk eller annen praksis fra tidligere. Dyreklinikksekretær gir ikke rett til lån og stipend fra lånekassen.

2. Oppløring salgsfag, praksiskandidatordningen. Frivillig del og følger med som et ekstra gode/fordel. Frivillig å ta. Du må selv sørge for at du følger nødvendige praksiskrav når du tar eksamen på nærmeste vdg skole ved eksamenstidspunktet (5 års arbeidspraksis). Denne opplæringen kan også tas opptil 5 år etter at du har fullført dyreklinikksekretær delen. Dette kan senere avsluttes med en eksamen for praksiskandidater før fagprøven. Det er en egen nettskole på dette hos oss og som du får tilgang til når du gir oss beskjed. Eksamen i salgsfaget vg3 utløser mulighet for å søke lån og stipend i lånekassen.

Jobb ved siden av studiene!
Det er ikke noe problem å jobbe samtidig som du studerer ved fagsenteret; tvert imot. Fs har som mål at du skal kunne kombinere studiene med jobb. Vi tilbyr veiledning over nett og har oppfølging via telefon og e-post.

En yrkesrettet utdanning
Mange av elevene som utdanner seg ved fagsenteret har fått jobb eller praksisplass hvor de bruker utdanning aktivt. Elever uteksaminert fra fagsenteret tilfører ny kunnskap inn i klinikkene siden de har en komplimenterende retning hvor særlig forståelsen av salgsrollen, økonomikunnskap og forståelsen av koordineringen i klinikken er viktig.
Dyreklinikksekretærens rolle skal utfylle rollen til veterinæren og dyrepleieren, slik at de skal kunne ha ulike oppgaver i et team. Behovet for mennesker med kjennskap til klinisk utstyr, bestillingsrutiner, lagerføring, kundemottak, service og enkle behandlingsrutiner er et ønske hos veterinærklinikker. Salgsfagbrevet gir også muligheter med tanke på andre relaterte jobber eller kontorarbeid. Man har også krav på lønn etter lønnstrinn med fagbrev, som er regulert etter statens satser.

Opptakskrav/søknad
Hvordan kan jeg søke på dyreklinikksekretær ved fagsenteret?
Du må oppfylle et av de følgende kriteriene:
• Generell studiekompetanse
• Arbeidserfaring (ikke nødvendigvis i klinikk)
• Fullført 2 år vgs

Personlige egenskaper for dyreklinikksekretær
Du bør ha interesse for medisinske spørsmål, og like å møte nye
mennesker/dyr. Dyreklinikksekretærer jobber i tett samarbeid med andre
fagpersoner og bør derfor trives med det.

Studiestart
Opptaket skjer fortløpende inntil studieplassene er besatt. Du kan starte når du selv ønsker hvis du blir tatt opp som elev. Vi har 6 digitale samlinger i året og i tillegg forelesninger som er tilgjengelig på nettskolen. Her sendes også innleveringsoppgavene og studenten får tilbakemelding og karakter på dette.
Det er innleveringsoppgaver og veiledning flere ganger i løpet av året, og antallet tilpasses elevenes nivå. Det vil si at vi gir ut flere oppgaver om elevens nivå viser seg å være for lavt til at vi ser det som sannsynlig at studenten vil bestå en eksamen.

Kostnader
Studiet koster kr 33 600,- dette inkluderer undervisning, veiledning, eksamensavgift hos fs og fagstoff (nettbasert). Dette kan deles over månedsavdrag. Man kan da velge rentefri ordning over 16 mnd eller søke lån med månedlige avdrag over 3 år.

Nettstudiene koster 2 100,- pr mnd.
Et års studie vil si kostnad på 33 600, minus 10600 (forutsatt lo støtte) = 23 000,- total kostnad. Man kan søke lån i statens lånekasse hvis man tar eksamen som praksiskandidat fagbrev- salgsfag.

Du blir enig med fagsenteret om hele beløpet betales med en gang eller gjennom flere delbetalinger. Kostnaden kan også deles over betalingsordning som utgjør 1000 kr per mnd over tre år.