Dyreklinikkassistent - fortløpende opptak - nettstudieKursarrangør: FagSenteret
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Undervisningstid: Start når du selv vil
Varighet: 2 semester
Pris: 33.600

Vi tilbyr utdanning til dyreyreklinikkassistent - nettstudie. Det er mulighet til å søke studieplass hele året. Dette skyldes at forelesningene følger årshjulet vårt, som gjør at temaene kommer på nytt. I tillegg tar vi opp alle forelesninger og legger de på nettskolen, så de kan sees når du ønsker.

Utdann deg til dyreklinikkassistent ved fagsenteret
En dyreklinikkassistent (også kalt dyrlegeassistent) skal være med å bistå veterinær og personell i veterinærklinikk. Under utdanningen får man kunnskap om det som skjer i undersøkelsesrommene, kunne håndtere/forstå dyrene, finne frem riktig utstyr, ha anatomi forståelse, forstå blodprøvetaking og liknende.

Studer mens du er i jobb eller tilpass dine muligheter
Vi har tilpasset studiet til at du enkelt skal kunne være i jobb mens du studerer. Dermed er samlinger, webinarer og nettskolen lagt opp til at du skal kunne studere på helg/ettermiddag, samt med tilpasset tidshorisont. Det vil si at studietiden kan forlenges uten ekstra kostnad. Det er ikke noe problem å jobbe samtidig som du studerer ved fagsenteret; tvert imot.

Man kan eventuelt bygge på med klinikkledelse, dyreklikksekretærutdannelsen eller dyreadferd og kommunikasjon, om man ønsker det.

Sentrale arbeidsoppgaver
• Finne frem utstyr og bistå ved behandling/mottak av pasienter
• Dyreklinikkassistenten må ha kunnskap om anatomi, vaksiner, kunne bistå under f.eks tannpleie, anestesi, overvåkning, blodprøvetakning osv. Dermed må du være selvstendig og ha blikk for forefallende arbeide
• Punktlighet og forståelse ved laboratoriearbeidet
• God på kundeservice og behandling av dyrene
• Ha oversikt over rutiner og arbeidsoppgaver i klinikken
• Kunne tilrettelegge og hjelpe veterinær/ansatte
• Samarbeide og koordinere arbeide sammen med ansatte i klinikken
• Være nøye med hygiene, smittevern og renhold

Studiestart
Opptaket skjer fortløpende inntil studieplassene er besatt. Du kan starte når du selv ønsker når du er tatt opp som elev. Vi har 6 digitale samlinger i året og i tillegg til forelesninger som er tilgjengelig på nettskolen. Her sendes også innleveringsoppgavene som studenten får tilbakemelding og karakter på. Det gis også veiledning og oppfølging over mail og telefon.
Du kan ta salgfaget(praksiskandidat) når du studerer hos oss. Opplæringen er inkludert om du tar et av våre studier.

Opptakskrav/søknad
Du må oppfylle et av de følgende kriteriene eller ha en kombinasjon av disse:
• Generell studiekompetanse
• Arbeidserfaring (ikke nødvendigvis fra klinikk)
• Fullført 2 år vgs (yrkesfag)

Personlige egenskaper
Du bør ha interesse for medisinske spørsmål og like å møte nye mennesker/dyr. Dyreklinikkassistenter jobber i tett samarbeid med andre fagpersoner og bør derfor trives med det.

Erfaringer knyttet til dyreklikkassistentutdanningen
Vi har målinger hvor vi ser at elevene som utdanner seg hos oss har fått seg jobb som dyreklinikkassistent eller i tilsvarende yrker. Fagsenteret har utdannet dyreklinikksekretærer og dyreklinikkassistenter i 15 år. Vi ser behovet for å spesialisere i større grad. Assistentene vil være ettertraktet i arbeidsmarkedet, da det er mangel på dyrefaglig personell mange steder.
Assistentrollen skal utfylle veterinærer og dyrepleiere, slik at de skal kunne ha ulike oppgaver i et team. Arbeid med å finne frem/renholde klinisk utstyr og bistand til veterinær, før og etter behandling, vil være en del av assistenten sine oppgaver.

Evaluering fra et utvalg av noen av våre tidligere elever:
Sandra uthagen:
«alt er veldig oversiktlig på nettskolen og det er lett å forstå. Jeg ser sammenhengene i fagstoffet lett og følte meg godt forberedt til praksis. Har lært mye i løpet av året og det har vært fint å kombinere med jobb. Jeg er veldig fornøyd.»

Emilie holter:
«det har vært veldig godt og praktisk å kombinere studier og jobb. Det har passet meg godt. Liker veldig godt å studere på denne måten. Veldig fornøyd med at det er så bra innhold.»

Caroline v pedersen:
«dette studiet har vært kjempebra for meg. Jeg har klart å studere fordi det er så gode muligheter for å tilpasse mengde og lengde. I tillegg var det skikkelig lærerikt og bra. Veldig fornøyd».

Emma l tofthagen:
Jeg har lært mye nytt. Det har vært veldig bra. Jeg liker godt nettskolen og måten den er bygget opp på. Det har gjort at jeg har jobbet godt med fagstoffet.