Sertifisert hesteterapeut



Sted: Hedemarken Hestesenter
          Hedmark, Ringsaker
Kursadresse: Dælivegen 150, 2380 Brumunddal (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Nettkurs og nettstudie
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 3 år

Vi tilbyr utdannelse som sertifisert hesteterapeut. Dette er en omfattende utdanning som går over 3 år (tilsvarer 2 års fulltids utdanning), som dekker inn flere behandlingsområder, i tillegg til å inneholde enda mer praktisk trening.

Innhold:
Utdanningen retter seg imot deg som ønsker å lære en rekke utprøvde metoder, som i tillegg er anerkjent hos de fleste andre fagfolk. Utdanningen inneholder første året en grundig utdanning i undersøkelse og forskjellige former for fysikalsk behandling og massasje. Du lærer å bli dyktig med hendene dine og lærer hvordan man finner roten til problemet, ikke bare å behandle symptomer. Etter første året kvalifiserer du som sertifisert medlem i IEBWA. På slutten av første år lærer du om laserbehandling, og fortsetter med år nummer to eller tre som alternerer (bytter på), avhengig av hvilket år du starter opp.

Program:
• Første år - Hestemassør og laserterapi
• Andre år - Akupressur og elektroterapi, eller rehabilitering og mobilisering / justering av ledd
• Tredje år - Rehabilitering og mobilisering/justering av ledd, eller akupressur og elektroterapi

Påmelding:
Når du skal melde deg på terapeututdanningen melder du deg først på den første utdanningen, som er hestemassør. Du må hvert år melde deg på til neste års utdanning, som år nr. 2 enten vil være akupressur og elektroterapi, eller rehabilitering og mobilisering / justering av ledd. Samme for år nummer 3. De som skal gå terapeututdanningen er garantert plass på neste års kull, og vi spør alle som går i vært skoleår om de skal gå videre på terapeututdanningen. Så vi vil minne deg på å melde deg opp til neste år.

Her er hva du får:

3 års studium:
Hesteterapeut er en 3-årig utdanning på deltid som tilsvarer to års fulltids studie. Deler av studiet består av nettbaserte studier med teoretisk basiskunnskap og egentrening, mens noe av utdanningen består av oppmøte, samt praksisbehandlinger du utfører hjemme. Dette betyr for deg færre reiser og oppholdsutgifter, og studiene kan tas i helt eget tempo slik som det passer for deg!

All undervisning er / blir filmet, også alt det praktiske, slik at du i tillegg til å se forelesninger online, kan se videoer av f.eks. praktiske behandlingsmetoder igjen og igjen mens du øver hjemme! Studier viser faktisk at studenter med tilgang på online materiale gjør det BEDRE enn studenter som kun studerer PÅ en skole. Vi ser frem til at du blir med!

Del 1 - onlinestudier:
En rekke moduler hvor du får tilgang til alt materiale for den utdanningsdelen du driver på. Onlinedelene har oppfølging med lærer regelmessig. Du begynner med hestemassør som går hvert år.

Hjelp underveis i nettstudiene:
• Vi bruker programmet itslearning. Her kan du og lærer kommunisere via private meldinger og i tillegg har du tilgang til et klasseforum hvor du kan kommunisere med de andre i klassen.

Første år tas hestemassør og laserkurs online og tilstedeværende.

De to siste årene alternerer og består av:
• Rehabilitering og mobilisering / justering av ledd
• Akupressur og elektroterapi (alt online)

Oppmøte på skolen i løpet av hesteterapeututdannelsen:
På hestemassør er det KUN obligatorisk oppmøte på den avsluttende eksamen. Rehabiliteringsterapeut er et rent onlinestudiet, ingen oppmøter. Mobilisering og justering av ledd har noe online, men også noe oppmøte. Oppmøte er på 3 samlinger, hvor hver samling er på 3 dager hver. Akupressur er et rent onlinestudiet, ingen oppmøter.

Del 2 - praktisk undervisning:
Under samlingene med praktisk undervisning er du sammen med lærer. Du skal underveis i utdanningen utføre en rekke dokumenterte praksisbehandlinger, skrive særoppgaver og gjennomføre skriftlige eksamener + avsluttende eksamener (praktisk-teoretisk).

DET ER KUN MOBILISERING / JUSTERING AV LEDD SOM HAR PRAKTISKE SAMLINGER (3 samlinger på 3 dager) SOM ER OBLIGATORISKE, MEN VI TILBYR I TILLEGG TIL UTDANNINGEN SAMLINGER HVOR DU KAN ØVE PÅ DET PRAKTISKE SAMMEN MED LÆRER.

NB: Det tas forbehold om endringer. Husk å ALLTID bestille mulighet for ombooking av fly og hoteller.

1. år - Hestemassør + laserterapi:
Alt er mulig å ta online, kun avsluttende eksamen tas på skolen. Vi tilbyr imidlertid at du kan kjøpe undervisning med lærer i praktisk trening. I tillegg er det ved kjøp av utdanningen inkludert tre samlinger med praktisk øving med lærer. Disse er ikke obligatoriske.

Studiemateriellet består av en rekke materiale som du får av oss, men vi bruker også tilleggslitteratur:
• ABC of the horse Atlas
• Veterinary Anatomy of Domestic Animals
• Hano Journalprogram, eventuelt annet godkjent Journalprogram

I tillegg har vi noe litteratur som anbefales. Mer detaljert info om pensum får du når du melder deg på studiet. De eksterne pensumbøkene og Hano Journalprogram må kjøpes utenom studieavgiften. Beregnet kostnad for studiemateriell: ca 6 - 7.000 kroner. Dersom du har et godkjent journalprogram fra før, trenger du ikke kjøpe dette.

Rehabiliteringsterapeut:
Tas samme år som mobilisering og justering av ledd. Rehabilitering er et rent onlinestudie. Studiemateriellet består av en rekke materiale som du får av oss, men vi bruker også tilleggslitteratur:
• ABC of the horse Atlas
• Veterinary Anatomy of Domestic Animals
• Equine back pathology
• Hano journalprogram, eventuelt annet godkjent journalprogram

I tillegg har vi noe litteratur som anbefales. Mer detaljert info om pensum får du når du melder deg på studiet. De eksterne pensumbøkene må kjøpes utenom studieavgiften. På andre året er det per nå EN ekstra bok i tillegg til det du har fra første året. Dersom du har et godkjent journalprogram fra før, trenger du ikke kjøpe dette.

Mobilisering og justering av ledd:
Tas samme år som rehabilitering. 3 samlinger med 3 dager med praktiske samlinger. Studiemateriellet består av en rekke materiale som du får av oss, men vi bruker også tilleggslitteratur:
• ABC of the horse Atlas
• Veterinary Anatomy of Domestic Animals
• Equine back pathology

I tillegg har vi noe litteratur som anbefales. Mer detaljert info om pensum får du når du melder deg på studiet. De eksterne pensumbøkene må kjøpes utenom studieavgiften. På andre året er det per nå EN ekstra bok i tillegg til det du har fra første året. Dersom du har et godkjent journalprogram fra før, trenger du ikke kjøpe dette.

Akupressur + elektroterapi:
Alt er online. Studiemateriellet består av en rekke materiale som du får av oss, men vi bruker også tilleggslitteratur:
• ABC of the horse Atlas
• Veterinary Anatomy of Domestic Animals
• Xie veterinary acupuncture
• Maciocia: The Foundations of chinese medicine
• Hano journalprogram, eventuelt annet godkjent journalprogram

I tillegg har vi noe litteratur som anbefales. Mer detaljert info om pensum får du når du melder deg på studiet. De eksterne pensumbøkene må kjøpes utenom studieavgiften. På tredje året er det per nå TO ekstra bøker i tillegg til det du har fra første og andre året. Dersom du har et godkjent journalprogram fra før, trenger du ikke kjøpe dette.

Målgruppe for kurset:
Alle som ønsker utdannelse som sertifisert hesteterapeut

Ulykkesforsikring:
• Alle elever må inneha egen ulykkesforsikring under utdanning ved skolen
• Bekreftelse fra forsikringsselskap leveres til skolen ved studie oppstart

Priser:
• Påmelding til 1.året hestemassør kr 49.900,-
• Påmelding til 2/3.året Rehabiliteringsterapeut på hest og mobilisering og justering av ledd på hest kr 65.800,-
• Påmelding til 2/3.året Akupressur kr 49.900,-
• Påmelding til alle 3 år hesteterapeut kr 165.600,-

Eksamen / sertifisering:
Du blir sertifisert hesteterapeut av NHT, og i tillegg vil du etter hestemassør og rehabilitering, kvalifiserer du til å søke om medlemskap i NFRFD - Norsk Fysio- og Rehabforbund for dyr.