Hvordan handle aksjer - nettkursKursarrangør: StockHelp
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Undervisningstid: Start når du selv vil
Pris: Gratis

Vi tilbyr gratis nettkurs om hvordan handle aksjer. Før du begynner med kurset, får du nå en enkel fremgangsmåte på hvordan man handleraksjer rent teknisk. I denne fremgangsmåten er det brukt eksempler fra Nordnet Bank og DNB.

Målgruppe for kurset:
Alle som ønsker gratis nettkurs om hvordan handle aksjer

Hvordan komme i gang:
Man starter med å opprette en VPS konto (verdipapirkonto) eller ASK konto (aksjesparekonto) hos en nettmegler som f.eks Nordnet Bank, eller hos banken din som f.eks DNB.

VPS konto:
• Verdipapirkonto som man kan handle verdipapirer, som f.eks aksjer med

ASK konto:
• Aksjesparekonto er en konto hvor man kan kjøpe og selge aksjer skattefritt, man betaler kun skatt på gevinst når man tar penger ut av konto. Med ASK kan man kun handle selskaper som er notert på en børs i Europa, og som har sitt hovedkontor i Europa.

Når man tar penger ut av ASK eller får en gevinst med VPS, betaler man en skatt. Aksjeskatten i Norge er på 22% av gevinst. Når man har opprettet en konto hos en nettmegler eller i banken din, så er man klar til å begynne å handle aksjer. Det første man gjør når du skal kjøpe en aksje, er å søke opp navnet på selskapet i søkefeltet. I dette eksempelet er det brukt illustrasjoner fra Nordnet bank, for å forklare de forskjellige informasjons modulene.