Venture capital i Norge



Kursarrangør: JUC
Sted: JUC
          Oslo, sentrum
Kursadresse: Rosenkrantz’ gate 22, 0160 Oslo (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Kl. 09:30-16:30
Varighet: 1 dag
Pris: 6.995

Vi tilbyr kurs i Venture capital i Norge. Sentrale problemsstillinger i forbindelse med venture capital-investeringer i Norge. Formålet med kurset er å gi kjennskap til sentrale forhold og problemsstillinger i forbindelse med venture capital-investeringer i Norge.

Utbytte:
Kurset omhandler bl.a.:
• Vanlige begreper og konsepter innen venture capital
• Investeringsmetoder
• Partenes interesser og praktiske tips og triks for hvordan disse ivaretas i transaksjonsavtalene
• Typiske avtalereguleringer
• Incentivprogrammer med særlig fokus på skatt

Innhold
I Norge har vi i de siste årene sett en eventyrlig økning i økosystemet vi kaller venture capital og en langt mer profesjonell tilnærming til området.

Sitat fra Forbes.com* den 4. april 2022:
Norway now boasts multiple homegrown startups that have reached billion-dollar valuations.

Kurset gir deg en generell innføring venture capital, herunder forskjellige aktører og tendensen

Emner er bl.a.:
• Venture capital – introduksjon og begreper
• Ulike investeringsmetoder
• Investeringsprosessen
• Partenes interesser
• Sentrale bestemmelser i investerings- og aksjonæravtaler
• Incentivprogrammer
Det legges opp til en interaktiv prosess, men mulighet for spørsmål, kommentarer og erfaringsdeling gjennom hele kurset.

* https://www.forbes.com/sites/kjartanrist/2022/04/05/from-unicorn-to-assembly-line-norways-tech-gains-could-herald-a-golden-new-industrial-chapter/?sh=35e2dcce1e84

Underviser:
Kristoffer Birkeland, Assosiert partner, Simonsen Vogt Wiig har ti års erfaring som advokat med fokus på Private Equity, Venture Capital og industriell M&A. Han bistår jevnlig både oppstart-/vekstselskaper og investorer i forbindelse med venture capital-investeringer og er dessuten engasjert som mentor og foredragsholder for ledende akseleratorprogram og start-up miljøer i Norge.

Thom Erik Borgen, Partner, Advokatfirmaet Simonsen Vogt Wiig har mer enn 20 års erfaring innen kontraktsrett, forhandlinger, M&A, Venture Capital, selskapsrett. Han har i denne perioden løpende bistått ifm. forhandlinger og transaksjoner. Thom Erik er spesielt erfaren med forhandlingsprosesser og bistår ofte i de kommersielle forhandlingene og med strategisk rådgivning inn mot ledergruppen hos sin klient.

Thom Erik Borgen har også erfaring fra private equity og venture-markeder både nasjonalt og internasjonalt, og har tidligere vært partner i et Oslo-basert investeringsselskap. Thom Erik har operativ erfaring med å utvikle oppstartsselskaper til børsnoterte selskaper, både innen TMT-sektoren, Olje Service og E&P oljeselskaper. Han jobber også inn mot bransjen for Automasjon og Mobilitet (Mobility-as-a-Service).

Thom Erik Borgen jobber typisk med teknologiselskaper, som spenner fra tidligfase og opp til børsnotering eller annen type exit og brukes hyppig som foredragsholder.

Thom Erik jobber dessuten løpende på vegne av internasjonale forsikringsselskaper som utsteder Warranty & Indemnity poliser i det norske markedet knyttet til M&A-transaksjoner.

Målgruppe
Kurset henvender seg til kommende og eksisterende gründere, advokater, revisorer, investorer og andre som ønsker en praktisk innføring i venture capital-investeringer.

Materiale
Du får adgang til kurspresentasjonen og annet relevant materiale gjennom JUCs online materialeportal.

Eksamen / sertifisering:
Kursbevis vil i etterkant av kurset bli utstedt til deltakerne til bruk for dokumentasjon av etterutdanning.