Flyball introkursKursarrangør: Oslo Hundeskole
Sted: Hele landet, Vi holder kurs i hele Norge. Ta kontakt for et kurs nær deg
          
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon

Vi tilbyr introkurs i flyball med hastighet, spenst og apportering i hele landet. Introkurset er laget for å gi deg som deltaker en innføring i flyball, innlæring og begreper.

Innhold:
Flyball er en hundestafett hvor 4 hunder raskest mulig skal komme seg gjennom 4 hoppehinder, hente en tennisball og så hoppe over de 4 hoppehindrene igjen. For en ball-gal hund må dette være selveste drømmen av en hundesport!

Lagarbeid:
Flyball er en hundestaffet hvor fire hunder konkurrerer sammen som et lag. Hundene skal hoppe over fire hindre, før de vender på en flyballboks der de plukker med seg en tennisball, for så å hoppe tilbake over de samme hindrene. Når en hund har passert det siste hindret, kan neste starte. Konkurranser kjøres i heat og går på tid.

For alle:
Sporten passer for alle hunder, store som små, unge som gamle. I dag har de alt fra Jack Russel terrier, til doodler og blandingshunder som er med og trener, og har man en spenstig hund som liker å løpe og som liker baller har man en god forutsetning for å gjøre det bra. Mange tror at man for eksempel må ha en border collie for å gjøre det bra i en sånn sport, men det er helt feil. Her kan alle hunder være med og hindrene på banen blir stilt etter den minste hunden på laget. En forutsetning er imidlertid at hunden går fint med andre hunder, da det er en lagsport, forteller flyballentusiastene. Som i mange andre hundesporter er det forøvrig viktig at hunden er ferdig utvokst før man starter å trene, da hindrene kan være en belastning for hunden.

Målgruppe for kurset:
Har du en hund som er glad i å løpe og leke med ball, er dette kurset perfekt for dere! Kurset er for alle raser over 1 år.

Vis flere tilsvarende kurs: