Aksjeinvestering - nettkursKursarrangør: StockHelp
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Undervisningstid: Start når du selv vil
Pris: 349

Vi tilbyr komplett nettkurs innen aksjeinvestering (kjøp av aksjer). Kurset tilbyr deg en steg for steg plan, som hjelper deg med å øke din kunnskap rundt aksjehandel. Om du ønsker å starte med aksjeinvesteringer, er dette kurset utviklet for å hjelpe deg på en enkel og forståelig måte.

Kursinnhold:
Steg for steg planen inneholder praktiske eksempler fra børsnoterte selskaper, hvor du får innsikt i ulike metoder for å analysere et selskap. Det å kunne vurdere potensialet og risikoen til et selskap er essensielt når du skal begynne med aksjehandel. Kurset gir deg bedre innsikt om aksjemarkedet, noe som er svært viktig om du vil ta gode beslutninger. Dette kurset hjelper deg med å ta gode valg gjennom hele prosessen med å kjøpe aksjer. Til kurset følger det med en liste over relevante fagbegreper. Begrepene gir en større forståelse av finansverden, og begrepene kommer godt med når du gjennomfører kurset.

Agenda:
Investeringer:
• Innføring i hvor og hvordan du kan kjøpe aksjer
• Innføring i hva en aksje er, og hvordan en aksjekurs styres
• Steg for steg plan for hvordan du velger en aksje
• Analysemetoder for å vurdere et selskap
• Når skal du kjøpe aksjer, og når bør du selge
• Hvordan vurdere og forstå tallene i selskapsregnskapet
• Fagbegreper
• Gjennomgang av utvalgte selskaper fra Oslo Børs, vurdere deres potensiale og risiko

Målgruppe for kurset:
Kurset tilbyr en helhetlig og praktisk forståelse av hvordan du investerer i aksjer. Som gjør at det passer godt for deg som er ny innen aksjehandel, men også aksjeinvestorer med mer erfaring vil også kunne dra nytte av kurset ved å oppdage nye strategier og markedsobservasjoner.

Hvordan komme i gang:
Start med å opprette en VPS-konto (verdipapirkonto) og ASK-konto (aksjesparekonto) hos en nettmegler som f.eks. Nordnet Bank eller DNB.
• VPS-konto: Verdipapirkonto er en konto hvor du kan handle verdipapirer, som f.eks. aksjer med
• ASK konto: Aksjesparekonto er en konto hvor du kan kjøpe og selge aksjer skattefritt

Du betaler kun skatt på gevinst når du tar penger ut av konto. Med ASK kan du kun handle selskaper som er notert på en børs i Europa, og som har sitt hovedkontor i Europa. Gevinst kan brukes til å reinvestere i aksjer skattefritt. Når du tar penger ut av ASK-kontoen, eller får en gevinst med VPS, betaler du skatt. Aksjeskatten i Norge er på 22% av gevinsten.

Når du har opprettet en konto hos en nettmegler, eller i banken din, så er du klar til å begynne å handle aksjer. Det første du gjør når du skal kjøpe en aksje, er å søke opp navnet på selskapet i søkefeltet. I dette eksempelet er det brukt illustrasjoner fra Nordnet bank for å forklare de forskjellige informasjonsmodulene. (bildene er hentet fra pc, og kan se annerledes ut fra mobil).