Chr. Thams fagskole tilbyr en 3-årig, høyere utdanning i anlegg på deltid med 120 studiepoeng. Deltidsstudiet er organisert med faste samlinger på skolen i kombinasjon med webinar, der studenten i tillegg kan delta som nettstudent.
Chr. Thams fagskole tilbyr en 3-årig, høyere utdanning i bygg på deltid med 120 studiepoeng. Deltidsstudiet er organisert med faste samlinger på skolen i kombinasjon med webinar, der studenten i tillegg kan delta som nettstudent.
Chr. Thams fagskole tilbyr en 3-årig, høyere utdanning i maskinteknisk drift på deltid med 120 studiepoeng. Deltidsstudiet er organisert med faste samlinger på skolen i kombinasjon med webinar, der studenten i tillegg kan delta som nettstudent.
Chr. Thams fagskole tilbyr en 3-årig, høyere utdanning i prosessteknikk på deltid med 120 studiepoeng. Undervisningstid og organisering er tilpasset slik at det skal være mulig å ta utdanningen som et deltidsstudium i tillegg til annet arbeid.
2- årig Tekniskfagskole gjennomføres hos oss som et deltidsstudier fordelt over 3 år og gir deg muligheter til å være i fullt arbeid mens du studerer. Som fagskole tar vi i bruk og videreutvikler kompetansen våre studenter tar med seg inn i studiet (fagbrev og erfaring).
Er du praktisk anlagt og har godt handelag kan dette vere faget for deg. Du går 1-2 år på skule før du begynner som lærling i ei bedrift. Du kan i tillegg ta påbygg til generell studiekompetanse før eller etter læretida.
Teknologi- og industrifag er ei yrkesfagleg utdanning. Her kan du mellom anna lære meir om maskinar, produksjonsprosessar, automatisering og programmering av robotar. Etter 2 år i skule kan du søkje om læreplass for å ta fagbrev.
Dersom du er over 25 år og ikkje har fullført vidaregåande utdanning før, kan vi tilby gratis vidaregåande opplæring. Vidaregåande opplæring spesielt tilrettelagt for vaksne på Sogndal vidaregåande skule.
Treteknisk tilbyr kurs for fagbrev i trelast- og limtreproduksjonsfaget. Kurset baserer seg på læreplanen og er et eksamensforberedende kurs mot en 5-timers teorieksamen for lærlinger og praksiskandidater.
Treteknisk tilbyr kurs i brannforebyggende arbeid. Kurset passer for brannvernledere, bedriftseiere, ledelse og ansatte ved trebearbeidende industri. Målet med kurset er å øke forståelsen for viktigheten av brannvernarbeid.
Vi avholder kurs i sortering av konstruksjonstrevirke på forespørsel. Kurset går normalt over fire dager og legges opp som korte gjennomganger av regelverket med påfølgende praktiske sorteringsøvelser.
Vi tilbyr kurs i Grunnleggende materialkunnskap, prosjektering og bygging i tre. Hvorfor bygge i tre? Hvilket tre er det beste å bruke i utvendig kledning? Hva ligger til grunn for branndimensjonering av fleretasjes trebygg – og hvordan kan man sikre at krav til trinnlyd overholdes ved dekke i tre?
Vi tilbyr kurs i utvikling av Miljødokumentasjon EPD (Environmental Product Declaration) avholdes jevnlig og på forespørsel. Økt fokus på miljø og miljødokumentasjon fra markedet og blant politikere gjør at treindustrien i stadig større grad må dokumentere miljøpåvirkningen til sine produkter.
Vi avholder kurs i skurlastsortering på forespørsel. Kurset kan tilpasses til deltakernes behov ut fra erfaring og bakgrunn.
Dette kurset er rettet mot ingeniører som arbeider med prosjektering og ønsker en introduksjon til Eurokode 5 og dimensjoneringsprinsippene i trekonstruksjoner.
Det finnes omtrent 30 000 treslag i verden, hvorav 3000 - 5000 er egnet for industrielle formål. Man antar at det er omtrent 1000 treslag som handles regelmessig rundt om i verden og omtrent 50 treslag i Europa. Treanatomien er mangfoldig og treslaget er ofte vanskelig å bestemme ved første øyekast.
Treindustriens Tekniske Forening har gjennom vår broderforening i Sverige, STTF, fått tilgang til 20 undervisningsfilmer for trelast-industrien. Filmene er meget relevante for nyrekrutterte og alle i bedriften.
Vi tilbyr intensivkurs til fagbrev i betongfaget. Kurset er for deg som har erfaring innen betongfaget eller bygg- og anleggsfaget, og ønsker fagbrev som voksen. På kurset lærer du om produksjon, oppføring, ombygging og vedlikehold av bygninger, konstruksjoner og anlegg.
Vi tilbyr intensivkurs til fagbrev i betongfaget som nettundervisning. Kurset er for deg som har erfaring innen betongfaget eller bygg- og anleggsfaget, og ønsker fagbrev som voksen. På kurset lærer du om produksjon, oppføring, ombygging og vedlikehold av bygninger, konstruksjoner og anlegg.
Vi tilbyr nettkurs som brannsikringsmontør passiv brannsikring - grunnkurs. Veien til dokumentert kompetanse. Brannfaglig fellesorganisasjon tilbyr montører innen passiv brannsikring faglig kompetanseheving ved å legge til rette for en personellsertifisering i faget.
Vi tilbyr nettkurs som brannsikringsmontør passiv brannsikring - spesialisering. Veien til dokumentert kompetanse. Brannfaglig fellesorganisasjon tilbyr montører innen passiv brannsikring faglig kompetanseheving ved å legge til rette for en personellsertifisering i faget.
Vi tilbyr kurs om bærekraftig ombyggingskonferanse, med fokus på verdiskaping for eiere og brukere. Klimautfordringer med tilhørende trender og fokusområder stiller nye krav til vår byggenæring. Vi kan løse mye gjennom nybygg, men det største potensial ligger i eksisterende bygningsmasse.
Vi tilbyr HMS-kurs for ledere i bygg- og anleggsbransjen som e-læring. Obligatorisk HMS-opplæring for ledere i henhold til Arbeidsmiljøloven §3-5: Arbeidsgivers plikt til å gjennomgå opplæring i helse-, miljø- og sikkerhetsarbeid.
Vi tilbyr koordinatorskolen som går over 2 samlinger. Koordinatorskolen gir en helhetlig forståelse av hva som er nødvendig kunnskap og erfaring for å ivareta koordinatorrollen på en god og hensiktsmessig måte.
Vi tilbyr nettkurs om mineralittpuss - egenskaper og reparasjon. Edelpussen kjent som mineralittpuss, var en svært vanlig sluttbehandling på murbygg i Norge i perioden 1900-1970. Mange private, offentlige, og monumentale bygg har fasader med denne vakre og holdbare pusstypen.
Vi tilbyr kurs om plan- og bygningsloven - søknad om byggetillatelse som interaktivt nettkurs. Gjennom nettkurset lærer du kravene om og til opplysninger som skal inn til kommunen med søknad om byggetillatelse. Vi setter søkelys på hva som må inkluderes for å få søknaden godkjent på først forsøk.
Vi tilbyr kurs om plan- og bygningsloven og forskriftene. I dette 2,5-dagers grunnkurset om plan- og bygningsloven vil vi dekke byggesaksdelen i full bredde og du vil få økt forståelse for plan- og bygningsloven, samt forskriftene.
Vi tilbyr kurs om praktisk bruk av analyseverktøy for driftssikkerhet og vedlikehold. I dette kurset vil du lære om oppbygging og anvendelse av analytiske verktøy, i tillegg gir vi deg flere praktiske eksempler og erfaringer fra norsk næringsliv og forvaltning.
Vi tilbyr kurs om rådgivningskontraktene NS 8401 - NS 8402. I dette 2-dagers kurset ser vi nærmere på NS 8401 Alminnelige kontraktsbestemmelser for prosjekteringsoppdrag og NS 8402 Alminnelige kontraktsbestemmelser for rådgivningsoppdrag honorert etter medgått tid.
Vi tilbyr kurs om TEK17 byggteknisk forskrift som interaktivt nettkurs. På dette nettkurset lærer du alt du bør vite om byggteknisk forskrift og foretakenes styringssystemer. Meget omfattende kurshefte er inkludert i kursavgiften!
Vi tilbyr temakurs om når pumpe- og tetningssystemet ditt betyr noe som nettbasert undervisning. Målsettingen er å gi deltakerne kunnskap og forståelse av deres pumpe og tetningssystem slik at de kan gjøre nødvendige tiltak for å redusere uventede stopp og kostnader.
Vi tilbyr temakurs om teknisk tilstandsanalyse ved omsetning av bolig NS 3600 som interaktivt nettkurs. Forskrift til Avhendingsloven (tryggere bolighandel). NS 3600 er et glimrende hjelpemiddel for utarbeidelse av rapport!
Vi tilbyr kurs om utvikling av bevaringsverdige bygg som interaktivt nettkurs. Kulturminner er verdier for både publikum og eiere, men de kan også være utfordrende å utvikle på en god måte.
VG1 Bygg og anleggsteknikk på Skogmo er skolen for deg som vil bli tømrer, murer, rørlegger, blikkenslager, betongarbeider, maler, stillasbygger, forskalingssnekker eller andre av de 20 yrkene vi kan rekruttere til.
VG1 Teknikk og industriell produksjon på Skogmo er skolen for deg som vil bli tømrer, murer, rørlegger, blikkenslager, betongarbeider, maler, stillasbygger, forskalingssnekker eller andre av de 20 yrkene vi kan rekruttere til.
Vi tilbyr VG2 Bygg og anleggsteknikk. På VG2 har du mange muligheter. VG2 er bygd opp av tre linjer som innholder en rekke yrker. På oversikten under finner du de forskjellige mulighetene du har, det er bare å klikke på de forskjellig lenkene for å lese mer om de forskjellige yrkene.
Vi tilbyr VG2 Teknikk og industriell produksjon. Du som velger teknikk og industriell produksjon bør ha praktisk sans, godt håndlag og være nøyaktig. Du bør både kunne arbeide selvstendig og samarbeide med andre. Interesse for ny teknologi er også viktig.