Er du praktisk anlagt og har godt handelag kan dette vere faget for deg. Du går 1-2 år på skule før du begynner som lærling i ei bedrift. Du kan i tillegg ta påbygg til generell studiekompetanse før eller etter læretida.
Teknologi- og industrifag er ei yrkesfagleg utdanning. Her kan du mellom anna lære meir om maskinar, produksjonsprosessar, automatisering og programmering av robotar. Etter 2 år i skule kan du søkje om læreplass for å ta fagbrev.
Dersom du er over 25 år og ikkje har fullført vidaregåande utdanning før, kan vi tilby gratis vidaregåande opplæring. Vidaregåande opplæring spesielt tilrettelagt for vaksne på Sogndal vidaregåande skule.
Treteknisk tilbyr kurs for fagbrev i trelast- og limtreproduksjonsfaget. Kurset baserer seg på læreplanen og er et eksamensforberedende kurs mot en 5-timers teorieksamen for lærlinger og praksiskandidater.
Treteknisk tilbyr kurs i brannforebyggende arbeid. Kurset passer for brannvernledere, bedriftseiere, ledelse og ansatte ved trebearbeidende industri. Målet med kurset er å øke forståelsen for viktigheten av brannvernarbeid.
Vi avholder kurs i sortering av høvellast på forespørsel. Kurset går normalt over én dag og inkluderer sortering og krav i de nye tekniske spesifikasjonene for panel (SN TS 3183) eller kledning (SN TS 3186).
Vi avholder kurs i sortering av konstruksjonstrevirke på forespørsel. Kurset går normalt over fire dager og legges opp som korte gjennomganger av regelverket med påfølgende praktiske sorteringsøvelser.
Vi tilbyr kurs i Grunnleggende materialkunnskap, prosjektering og bygging i tre. Hvorfor bygge i tre? Hvilket tre er det beste å bruke i utvendig kledning? Hva ligger til grunn for branndimensjonering av fleretasjes trebygg – og hvordan kan man sikre at krav til trinnlyd overholdes ved dekke i tre?
Vi tilbyr kurs i utvikling av Miljødokumentasjon EPD (Environmental Product Declaration) avholdes jevnlig og på forespørsel. Økt fokus på miljø og miljødokumentasjon fra markedet og blant politikere gjør at treindustrien i stadig større grad må dokumentere miljøpåvirkningen til sine produkter.
Vi avholder kurs i skurlastsortering på forespørsel. Kurset kan tilpasses til deltakernes behov ut fra erfaring og bakgrunn.
Dette kurset er rettet mot ingeniører som arbeider med prosjektering og ønsker en introduksjon til Eurokode 5 og dimensjoneringsprinsippene i trekonstruksjoner.
Det finnes omtrent 30 000 treslag i verden, hvorav 3000 - 5000 er egnet for industrielle formål. Man antar at det er omtrent 1000 treslag som handles regelmessig rundt om i verden og omtrent 50 treslag i Europa. Treanatomien er mangfoldig og treslaget er ofte vanskelig å bestemme ved første øyekast.
Treindustriens Tekniske Forening har gjennom vår broderforening i Sverige, STTF, fått tilgang til 20 undervisningsfilmer for trelast-industrien. Filmene er meget relevante for nyrekrutterte og alle i bedriften.
Lyskultur arrangerer kurs i samarbeid med Grønn Byggallianse. BREEAM-NOR-manualen stiller krav til dagslys, utsyn, blendingskontroll, måling av energiforbruket, lysforurensning, høyfrekvent belysning, interne og eksterne lysnivåer og lyssoner og -styring.
Vi tilbyr kurs i prosjektering av dagslys. Dette kurset gir deg en innføring i hva dagslys er, hvordan man tar hensyn til dagslys i bygningsdesign, og hvorfor man skal implementere dagslys i bygningsdesign.
Vi tilbyr kurs i dagslys og dagslysberegning i DIALux evo online. Dette kurset gir deg en innføring i hva dagslys er, hvordan man tar hensyn til dagslys i bygningsdesign, og hvorfor man skal implementere dagslys i bygningsdesign.
Vi tilbyr grunnkurs i lys og belysning. Dette kurset gir deg en samlet oversikt over visuelle og lystekniske begreper innen lys og belysning. Kurset er en god innføring til alle våre andre kurs. Du trenger ingen forkunnskaper for å ta dette kurset.
Vi tilbyr grunnkurs i lys og belysning online. Dette kurset gir deg en samlet oversikt over visuelle og lystekniske begreper innen lys og belysning. Kurset er en god innføring til alle våre andre kurs. Du trenger ingen forkunnskaper for å ta dette kurset.
Vi tilbyr online kurs om innføring i innendørsbelysning - online. Kurset vil gi deg som kursdeltaker en praktisk innføring i hvordan planlegge innendørsbelysning i henhold til lover, standarder og Lyskulturs veiledere
Vi tilbyr kurs om innføring i innendørsbelysning. Kurset vil gi deg som kursdeltaker en praktisk en praktisk innføring i hvordan planlegge innendørsbelysning i henhold til lover, standarder og Lyskulturs veiledere.
Dialux evo har noen utrolige gode muligheter i forhold til prosjektering, lysberegning inkl. dagslys / nødlys / energi / veilys / utendørs og innendørs. Dokumentasjon av dine beregninger. Kurset gir deg en god oversikt over brukerflaten for de ulike modulene.
Dette kurset omfatter løsninger etter tradisjonelle elektriske nødlyssystemer, samt SWGS-systemer og etterlysende. Kurset dekker både preaksepterte og alternative løsninger. Dette er ett av våre mest populære kurs!
Halvdagskurset Prosjektering i Relux passer for deg som allerede har erfaring med programmet, men som støter på utfordringer i arbeidet med programvaren. Relux er en programvare som simulerer og lysberegner med både elektrisk og naturlig lys.
Vi tilbyr kurs viderekommende i Dialux evo på Teams.
Vi tilbyr grunnkurs i korrosjon. Kurset er praktisk rettet og veksler mellom forelesninger, dialog og praktiske øvelser. Innholdet tilpasses aktuelle spørsmål og eksempler som blir stilt underveis i kurset, slik at du får mest mulig kunnskap.
Vi tilbyr HMS-kurs i bygg og anlegg for bedrifter. På kurset får du en bedre forståelse for sammenhengen mellom HMS-arbeid og SHA-planer. Dette kurset holdes på forespørsel og kan skreddersys din bedrift.
Vi tilbyr anhuker og stroppekurs for bygg og anlegg som nettkurs. Bruk av løfteredskaper er basert på en blandet undervisningsform og inngår som en del av et komplett læreløp for modul 2.3 (G11). Første delen av kurset tas som spill utviklet av FIDL etter gjeldende lover, forskrifter og standarder.
Vi tilbyr anhuker og stroppekurs for bygg og anlegg som nettkurs på engelsk. Bruk av løfteredskaper er basert på en blandet undervisningsform og inngår som en del av et komplett læreløp for modul 2.3 (G11).
Vi tilbyr anhuker og stroppekurs for bygg og anlegg som nettkurs på polsk. Bruk av løfteredskaper er basert på en blandet undervisningsform og inngår som en del av et komplett læreløp for modul 2.3 (G11).
Vi tilbyr nettkurs om førstehjelp for bygg og anlegg. Førstehjelpskurset er tilpasset bygg- og anleggsbransjen ved å samle de relevante skader for byggeplasser på en slik måte at det føles relevant og yrkesnært. Kurset er laget i samarbeid med Norsk Førstehjelpsråd.
Vi tilbyr nettkurs om førstehjelp for bygg og anlegg på engelsk. Førstehjelpskurset er tilpasset bygg- og anleggsbransjen ved å samle de relevante skader for byggeplasser på en slik måte at det føles relevant og yrkesnært. Kurset er laget i samarbeid med Norsk Førstehjelpsråd.
Vi tilbyr nettkurs om førstehjelp for bygg og anlegg på polsk. Førstehjelpskurset er tilpasset bygg- og anleggsbransjen ved å samle de relevante skader for byggeplasser på en slik måte at det føles relevant og yrkesnært. Kurset er laget i samarbeid med Norsk Førstehjelpsråd.
Vi tilbyr branntettingskurs for bygg og anleggsbransjen som nettundervisning. Kurs i branntetting gir deltakerne grunnleggende kunnskap som trengs for å gjennomføre branntetting på en sikker og forskriftsmessig måte.
Vi tilbyr nettkurs til fagbrev i produksjonsteknikkfaget. Har du erfaring fra produksjonsbedrift og ønsker å formalisere kompetansen din? Fagbrev som voksen kan være løsningen for deg! Det er aldri for sent å sikre fagbrev på det du kan - Norsk Fagutdanning er her for å hjelpe deg hele veien!
Vi tilbyr intensivkurs til fagbrev som betongfagarbeider. På kurset lærer du om produksjon, oppføring, ombygging og vedlikehold av bygninger, konstruksjoner og anlegg. Du lærer om prefabrikkerte betongelementer og plassbygde betongkonstruksjoner.
Vi tilbyr intensivkurs til fagbrev som betongfagarbeider som nettundervisning. På kurset lærer du om produksjon, oppføring, ombygging og vedlikehold av bygninger, konstruksjoner og anlegg. Du lærer om prefabrikkerte betongelementer og plassbygde betongkonstruksjoner.
Vi tilbyr nettkurs som brannsikringsmontør passiv brannsikring - grunnkurs. Veien til dokumentert kompetanse. Brannfaglig fellesorganisasjon tilbyr montører innen passiv brannsikring faglig kompetanseheving ved å legge til rette for en personellsertifisering i faget.
Vi tilbyr nettkurs som brannsikringsmontør passiv brannsikring - spesialisering. Veien til dokumentert kompetanse. Brannfaglig fellesorganisasjon tilbyr montører innen passiv brannsikring faglig kompetanseheving ved å legge til rette for en personellsertifisering i faget.
Vi tilbyr HMS-kurs for ledere i bygg- og anleggsbransjen som e-læring. Obligatorisk HMS-opplæring for ledere i henhold til Arbeidsmiljøloven §3-5: Arbeidsgivers plikt til å gjennomgå opplæring i helse-, miljø- og sikkerhetsarbeid.
Kurset gir deltakerne en forståelse for RCM-prosessen og de grunnleggende prinsippene. Deltakerne får en generell forståelse for hva RCM er, hvordan metoden implementeres og hvordan den kan hjelpe med å oppnå organisasjonens pålitelighetsmål.
Vi tilbyr koordinatorskolen som går over 2 samlinger. Koordinatorskolen gir en helhetlig forståelse av hva som er nødvendig kunnskap og erfaring for å ivareta koordinatorrollen på en god og hensiktsmessig måte.
Vi tilbyr nettkurs om mineralittpuss - egenskaper og reparasjon. Edelpussen kjent som mineralittpuss, var en svært vanlig sluttbehandling på murbygg i Norge i perioden 1900-1970. Mange private, offentlige, og monumentale bygg har fasader med denne vakre og holdbare pusstypen.
Vi er inne i en tid hvor det skjer mye som får stor betydning for den eksisterende bygningsmasse. Stikkord som klimaendring og klimaavtale, sirkulær økonomi mm. EU besluttet i 2018 at de skal oppgradere 35 millioner bygninger i perioden 2020 – 2030.
Vi tibyr koppdateringskurs for SHA-koordinatorer som nettkurs. Har du tidligere deltatt på koordinatorskolen og/eller trenger en oppdatering? Da er dette kurs for deg!
Vi tilbyr kurs om praktisk bruk av analyseverktøy for driftssikkerhet og vedlikehold. I dette kurset vil du lære om oppbygging og anvendelse av analytiske verktøy, i tillegg gir vi deg flere praktiske eksempler og erfaringer fra norsk næringsliv og forvaltning.
Vi tilbyr kurs om rådgivningskontraktene NS 8401 - NS 8402. I dette 2-dagers kurset ser vi nærmere på NS 8401 Alminnelige kontraktsbestemmelser for prosjekteringsoppdrag og NS 8402 Alminnelige kontraktsbestemmelser for rådgivningsoppdrag honorert etter medgått tid.
Vi tilbyr temakurs om når pumpe- og tetningssystemet ditt betyr noe som nettbasert undervisning. Målsettingen er å gi deltakerne kunnskap og forståelse av deres pumpe og tetningssystem slik at de kan gjøre nødvendige tiltak for å redusere uventede stopp og kostnader.
Vi tilbyr kurs Temakurs: Bevaringsverdige bygg – Innføring i vernebestemmelser og kulturminneverdier. Kulturminner er verdier for både publikum og eiere, men de kan også være utfordrende å forvalte på en god måte.
Du vil lære viktigheten av å kartlegge en systematisk tilstand på bygg og vil øke din kompetanse og forståelse, samt se nytteverdien i å bruke NS 3424 som verktøy. Dette er trinn 1 av 2 uavhengige 4-timers temakurs.
Kulturminner er verdier for både publikum og eiere, men de kan også være utfordrende å utvikle på en god måte. I dette kurset vil vi formidle hva som skal til for å sikre prosesser i prosjektteamet og mot vernemyndighetene som utløser merverdiene.