Oppstart og bruk av cooperative learning



Kursarrangør: BRO AOF
Sted: AOF Nord
          Troms, Tromsø
Kursadresse: Skippergata 41, 9008 Tromsø (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 6 timer
Pris: 2.190

Vi tilbyr kurs om oppstart og bruk av cooperative learning. Innhold i kursene vil tilpasses og tilrettelegges, både i innhold og omfang, til de enhver tid aktuelle behov i grunnskole, videregående skole og i voksenopplæringen og beskrives detaljert i hvert kurs sin kursbeskrivelse / kursinvitasjon.

Innhold:
Cooperative Learning er en metode som bidrar til å utvikle elevenes faglige og sosiale kompetanse i tråd med LK20. Cooperative Learning er en lærerstrukturert undervisningsmetode, der elever lærer gjennom samarbeid og på samme tid lærer å samarbeide. Ved å bruke Cooperative Learning i undervisningen skaper læreren elevaktiv undervisning, der elevene blir ressurser i hverandres læringsarbeid, slik at alle i gruppen lærer mest mulig.

Oppstart og bruk av Cooperative Learning er en workshop der du vil få førstehåndskjennskap til Cooperative Learning som verdi, teori og metode. Dette kurset vil lære deg å strukturere for effektivt samarbeid i undervisningen, og gi deg et verktøy som støtter både faglig og sosial læring. Du vil få førstehåndskjennskap til metoden ved utprøving og innføring i samarbeidsstrukturer som kan tas i bruk i egen undervisning umiddelbart etter kurset.

Cooperative Learning som metode har vært gjenstand for omfattende forskning som viser til positive resultater for elevers faglige og sosiale læring. Det er et økende fokus på utvikling av elevenes samarbeidsferdigheter for å forberede dem på fremtidig arbeids- og samfunnsliv. Samarbeidslæring som metode i undervisningen kan være et godt redskap for å utvikle elevenes samarbeidsferdigheter i trygge omgivelser.

Agenda:
• Hva er Cooperative Learning
• Cooperative Learning fem prinsipp: Positiv gjensidig avhengighet, individuell ansvarlighet, sosialt samspill, sosiale ferdigheter og prosessvurdering.
• Få førstehåndskjennskap til tre typer Cooperative Learning i undervisningen: Basisgrupper, Samarbeidsrutiner og Formell Cooperative Learning.
• Hvordan Cooperative Learning støtter realiseringen av LK20
• Hvordan starte opp med samarbeidslæring i undervisningen

Kursholder: Beathe Liebech-Lien

Beathe Liebech-Lien har 15 års erfaring fra ungdomsskolen som lærer, spesialpedagog og med skoleutvikling. Hun brenner for å bygge samarbeidskultur på alle nivå i skolen for å støtte lærere og elevers læring. Hun har en doktorgrad i hvordan å støtte læreres samarbeid og læring, med samarbeidslæring som redskap, for å utvikle praksis og støtte elevers læring.

Målgruppe for kurset:
Passer for lærere i ungdomsskolen, videregående skole og voksenopplæringen

Opptakskrav:
• Ingen krav til forkunnskaper