Mindfulness



Kursarrangør: Norsk Meditasjonsskole
Sted: Akershus, Asker
Akershus
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for mer informasjon

Vi tilbyr kurs i mindfulness. Mindfulness er både en meditasjonsteknikk og en levemåte. Det handler om å komme i flyt og være tilstede i nuet. Øve på å være oppmerksom her og nå, på det som skjer rundt oss og på våre følelser og tanker. Mange av oss har ofte tankene i fortid eller fremtid.

Det handler om å finne en indre ro selv når vi opplever ytre stress og kaos. Indre ro kommer først når du slutter å jakte på den. Å leve mindfult er å ha en ikke-dømmende innstilling til verden rundt deg, ikke vurdere og sette ting i bås, kun observere og la det være som det er.

Mindfulness handler også om å ikke strebe. Det handler om å ikke gjøre for å oppnå, men å være I øyeblikkets tidløshet. Mindfulness handler om tilstedeværelse, å være tilstede i det du gjør, være tilstede når du vasker hendene og når du lager deg en kopp te. Mindfulness handler også om å ikke flykte fra ubehag, men kjenne på ubehaget og være nysgjerrig på det. Først når du aksepterer smerte og utrygghet, vil du også kunne oppleve skjønnheten i livet.

Ved å observere tanker og sanseinntrykk, som et vitne, slipper de vante tankemønstrene sakte men sikkert taket. Et perspektivskifte som fører til indre fred. Ved å ta et steg tilbake og observere oss selv og verden rundt deg vil du lære å skille mellom dine erfaringer og dine vurderinger. Du vil begynne å se verden mer med et barns øyne, med en nybegynners sinn, med åpenhet og nysgjerrighet.

Aksept er et annet stikkord. Mange lar seg stresse av ting de ikke kan gjøre noe med. Mindfulness handler om å slippe taket og la ting være som de er. Det vil også hjelpe oss til å få øye på våre fordommer og vår frykt. Først når man får øye på det, kan man slippe det ved å akseptere det. Når du aksepterer at noe er som det er så slipper frykten taket. Hvis det er noe du ikke klarer å godta så kan du istedet akseptere at det ikke kan aksepteres. Det bringer inn ro. I mindfulnessmeditasjon bruker vi pusteankeret til å hjelpe oss med å gi slipp på tankene. Slippe vurdering og tolkning og bare observere tanken uten å tillegge meninger og fordømmelser.

Kroppsscanning er en annen metode, hvor man retter oppmerksomheten mot ulike deler av kroppen. Ved kroppsscanning registreres følelser og fornemmelser i kroppen, deretter lar man alt være som det er.

Målgruppe for kurset:
Alle som ønsker kurs i mindfulness

Nivå: nybegynner