Flerspråklig utvikling i barnehagealder - nettkurs



Kursarrangør: BRO AOF
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 2 timer
Pris: 990

Vi tilbyr nettkurs om flerspråklig utvikling i barnehagealder. Hvordan skal vi forholde oss til flerspråklighet i barnehagen? Hvordan kan vi jobbe for å anerkjenne barnas språkkompetanse og bruke den i barnehagen, når vi ikke har felles språk?

Innhold:
Dette kurset handler om å bli kjent med ulike begreper knyttet til flerspråklighet, og ulike former for utvikling av flerspråklighet. Vi ser på forskjellige måter å løse utfordringene knyttet til det å ikke ha et felles språk med barn. Du får ny kunnskap som vil gjøre deg i stand til å forstå andrespråklæring på ulike måter.

Agenda:
• Ulike former for flerspråklig utvikling og mangfold
• Handler det om språkvansker eller flerspråklig utvikling
• Betydningen av å anerkjenne, og skape plass til barns helhetlige språkkompetanse
• Forstå andre språk gjennom sammenligning av det norske språket
• Hvordan kan vi jobbe med norsklæring

Kursholder: Linn Evy Iversen

Linn Evy Iversen jobber som lærer i den videregående skolen og for AOF Fagskole. Hun er utdannet innen pedagogikk, og har en bachelor i sosial antropologi. Hun har også studert norsk som andrespråk, og har videreutdanning i flerspråklighet og andrespråkspedagogikk, samt PPU.

Linn Evy begynte å jobbe i barnehage i 1993, og har erfaring som pedagogisk leder, rådgiver, prosjektleder for språkløftet og gratis kjernetid, og som språkpedagog. Linn Evy er meget interessert og engasjert i det flerkulturelle området. Hennes fokus er at alle barn blir møtt med anerkjennelse og likeverdighet, for å skape trivsel, kunnskap, forståelse og et godt grunnlag for læring.

Målgruppe for kurset:
Kurset er kun for barnehage

Opptakskrav:
• Ingen krav til forkunnskaper