Arbeid med de yngste barna i barnehagen fullfinansiert - nettkurs



Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Studie / yrkesutdanning (60 studiepoeng)
Undervisningstid: Oppstart høst
Varighet: 2 år deltid
Pris: Fullfinansiert

Vi tilbyr fullfinansiert nettstudie om arbeid med de yngste barna i barnehagen - deltid. Over hele landet er det et betydelig etterutdanningsbehov blant fagarbeidere og barnehageassistenter. Det er bred politisk enighet om at barn og unge skal ha et kvalitativt godt tilbud i barnehagen.

Innhold:
Utdanningsmyndighetene har lagt fram en plan for å utvikle kvaliteten og heve personalets kompetanse i barnehagene: «Kompetanse for framtidens barnehage». Utdanning for «De yngste barna (0 - 3 år) i barnehagen» er et prioritert område. De yngste barna trenger trygghet og nærhet for å kunne utvikle seg og utforske verdenen. Det er derfor viktig med voksenpersoner som innehar kunnskapen om de yngste barnas særegenheter, samt ser betydningen av trygghet for barns læring, væremåte og trivsel. Dette studiet bygger på en nasjonal rammeplan utarbeidet av Nasjonalt utvalg for fagskoleutdanning i helse- og oppvekstfag - NUFHO. Studiet er utviklet i samarbeid med sentrale organisasjoner innen yrkesfeltet.

Hva du lærer:
Utdanningens emner bygger på hverandre og følger en naturlig progresjon. Emne 1 er utviklet som et felles grunnlagsemne for alle oppvekstfagene ved Fagskolen Kristiania, og inneholder temaer som er aktuelle for oppvekstsektoren generelt. Emne 2 til 4 gir deg didaktiske redskaper for å kunne ivareta de yngste barnas behov. Du vil få kompetanse til å jobbe med tilknytning og relasjonsbygging, samt lære hvordan du tilrettelegger for et utviklings- og læringsmiljø i barnehagen som er tilpasset de yngste barna.

I emne 5 skal du gjennomføre en praksisperiode over 10 uker, hvor du skal utøve kompetansen du har opparbeidet deg gjennom studiet. Utdanningen avsluttes med en større oppgave, hvor du skal fordype deg i et relevant tema. Arbeid med rammeplan for barnehagen og relevant lovverk er gjennomgående i studiet.

Etter endt utdanning vil du:
1) Ha forståelse for etiske prinsipper, utfordringer og dilemmaer i møte med kollegaer, de yngste barna og deres foreldre.
2) Ha utviklet en etisk grunnholdning som bygger på barnehagens verdigrunnlag og som kommer til uttrykk ved å ivareta medvirkning, åpenhet og å vise respekt overfor barn og foreldre med ulik religiøs og kulturell bakgrunn.
3) Kunne utføre hverdagsrutiner, leke- og læringsaktiviteter og annet arbeid med de yngste barna - tilpasset individuelle og grupperelaterte behov.
4) Kunne samarbeide med kollegaer, foreldre og andre voksne om å utvikle trygge og nære relasjoner med barn som fremmer barnets læring og helhetlige utvikling.
5) Kunne utvikle hverdagsrutiner, lek og læringssituasjoner i samarbeid med den pedagogiske ansvarlige i barnehagen, for å skape trygghet og tilhørighet hos de yngste barna.

Program:
1. semester:
• Felles grunnlag for oppvekstfag (YYB-01)
• Pedagogikk og didaktikk (YYB-02)

2. semester:
• Pedagogikk og didaktikk (YYB-02)
• Tilknytning og relasjon (YYB-03)

3. semester:
• Praksisperiode (YYB-06)
• Utviklings- og læringsmiljø for de yngste barna (YYB-04)

4. semester:
• Fordypningsoppgave (YYB-05)

Undervisningsformer:
Studiet er nettbasert og hele klassen starter samtidig. Utdanningen er organisert som en kombinasjon av selvstudier og ukentlige nettbaserte samlinger. En kveld i uken har du nettsamling med lærer. Her kan du stille spørsmål til læreren via chat, eller på e-post når du måtte ønske. Du kan se opptak av alle nettsamlingene når du vil - også om du ikke fikk deltatt på nettsamling. Læringsplattformen fungerer som studentenes klasserom og gir oversikt over studiet. Her finnes planer som viser hva som skal gås gjennom hver uke med læringsutbyttebeskrivelser, lærestoff og læringsaktiviteter. Plattformen gir også tilgang til studieplan, læremidler, bakgrunnsstoff, oppgaver og diskusjonsforum.

Selv om du ikke møter dine medstudenter fysisk på skolen, vil du være del av et klassemiljø og vil bli kjent med lærer og medstudenter gjennom nettsamlinger, digitale diskusjonsforum og gruppeoppgaver. Du leverer obligatoriske arbeidskrav i løpet av studietiden. Arbeidskravene vil være både individuelle og gruppeoppgaver. Arbeidskravene må være fullført og godkjent for å kunne ta eksamen. Studiet avsluttes med en fordypningsoppgave som vurderes med karakter. Alle arbeidskrav, avsluttende emneoppgaver, praksisrapport og fordypningsoppgave må være godkjent/bestått for å få vitnemål.

Målgruppe for kurset:
Dette studietilbudet er for deg som er fast ansatt i barnehage

Kursmateriell:
I utgangspunktet fritt valg av maskin, men tilgang på Windows operativsystem påkrevd grunnet enkelte programvarepakker (dette kan være i form av en egen Windows-partisjon på Mac).

Vi anbefaler likevel at maskinen bør ha:
• Windows 10
• Minimum 4GB internminne (RAM)
• Mikrofon og kamera for å delta i virtuelt klasserom
• Lydkort og høyttalere / headset. Vi anbefaler å bruke et Skype for Business UC-kompatibelt headset. Vi har god erfaring med Jabra og Logitec modellene.
• Ledig diskplass, etter at all programvare er på plass, bør ikke være mindre enn 50GB