Finnes det en app for alt - nettkurs



Kursarrangør: BRO AOF
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 2 timer
Pris: 1.190

Vi tilbyr nettkurset om finnes det en app for alt. Vil du lære mer om morsom og kreativ buk av nettbrett i det pedagogiske arbeidet med barn? Nettbrett er et nyttig hjelpemiddel i barnehage og SFO/AKS.

Innhold:
Bevisst bruk av nettbrett er like viktig som all annen bruk av pedagogisk materiell. Vi må kjenne det vi tilbyr barna, og vite hva vi ønsker å oppnå med det. Hvilke apper skal vi bruke og til hva? På dette kurset får du råd og tips om bruk av apper som gir ideer til nye aktiviteter, og som vil bidra til utforsking og utvikling hos barna! Kursholder vil også presentere verktøy for hvordan å bruke IKT i arbeidet med pedagogisk dokumentasjon og refleksjon rundt det som skjer i hverdagen.

Språkstimulering:
Nettbrettet gir barna en unik mulighet og verktøy til å skape sitt eget innhold og vise frem resultatet til andre, ikke bare ta imot fra de voksne.
• Lag animasjonsfilm sammen med barna
• La barna lage egne bøker og eventyr
• Hva er GeoCaching

Antall, rom og form / realfag:
• Eksempler på hvordan ulike apper dekker et vidt spekter innenfor temaet matematikk
• Hvordan kan nettbrett få en naturlig plass i en helhetlig plan for lek og aktiviteter med matematikk
• Hvorfor er det viktig at barna møter nettopp matematikk på flere forskjellige måter
• Nyttig bruk av nettbrett sammen med konkretiseringsmateriell

Kursholder: Filip Witzell

Filip Witzell er utdannet barne- og ungdomsarbeider. Han har mange års erfaring fra arbeid i barnehage og skole, og har vært opptatt av målrettet bruk av IKT gjennom alle disse årene. Spesielt når berøringsteknologi og nettbrett ble utbredt, og det er enda enklere for barn å ta i bruk digitale verktøy. Filip har også vært tilknyttet Matematikksenteret i Trondheim, der han samarbeidet med fagansvarlige på senteret for å utvikle opplegg knyttet til matematiske app`er i barnehage og skole.

Filip er opptatt av at de voksnes kompetanse bør være så høy at de kan veilede barna og undre seg sammen med dem når digitale verktøy brukes. Han er en dyktig kurs- og foredragsholder på temaet IKT i barnehage og SFO, har bøttevis med erfaring og deler raust og lettfattelig med andre som jobber med barn!

Målgruppe for kurset:
Alle som jobber i barnehage, SFO/AKS

Opptakskrav:
• Ingen krav til forkunnskaper