Her finner du en oversikt over sikkerhetskurs for industri og offshore. Se valg i venstremenyen for mer detaljerte kategorier. Her finner du Sikkerhetskurs for kran, truck og anleggsmaskiner.
Vi tilbyr fallsikringskurs. Riktig bruk av fallsikringsutstyr har stor betydning for sikkerheten til personer og annet personell som arbeider i høyden. Feilvurderinger kan få store konsekvenser og føre til alvorlige skader på personell, skade omdømme til bedriften, samt materielle verdier.
Vi tilbyr kurs i overordnet elektrorelatert regelverk. Kurset er tilpasset ledere i elektrobedrifter og tar for seg sentrale forskrifter som man bør ha kjennskap til som leder i foretak som utfører arbeid på elektriske anlegg.
Vi tilbyr NEK 400. Kurset tar for seg samspillet med Forskrift om elektriske lav spenningsanlegg og NEK 400, og skal gi deltakerne bedre forutsetning for å forstå oppbygningen og hvordan man anvender normen
Vi tilbyr fallsikringskurs med evakuering for bedrifter. Målsettingen med opplæringen ved fallsikringskurs er at den som gis opplæring tilegner seg grunnleggende teoretiske og praktiske kunnskaper om fallsikring og sikker bruk av fallsikringsutstyr, slik at ulykker ved bruk unngås.
Vi tilbyr fallsikringskurs med evakuering i hele landet. Målsettingen med opplæringen ved fallsikringskurs er at den som gis opplæring tilegner seg grunnleggende teoretiske og praktiske kunnskaper om fallsikring og sikker bruk av fallsikringsutstyr, slik at ulykker ved bruk unngås.
Vi tilbyr kontrollørkurs i fallsikring for bedrifter. Kurset går over 2 dager inkludert praksisdel med gjennomføring av kontroll og prøve. 16 timer. Kursavgiften inkluderer kursmateriell, teoretisk og praktisk prøve.
Vi tilbyr grunnleggende sikkerhetsopplæring for vinsj og personalvinsj operatører. Målsettingen med opplæringen er at den som gis opplæring tilegner seg tilstrekkelige kunnskaper om sikker bruk av vinsjer og personell vinsjer med tilhørende utstyr slik at ulykker ved bruk unngås.
Vi tilbyr nettkurs om adgang til elektriske anlegg. Målsettingen er å øke sikkerheten for ansatte som har adgang til elektriske anlegg, slik at du ikke utsetter deg selv eller andre for fare ved opphold i lav- og høyspenningsanlegg.
Vi tilbyr nettkurs om aktiviteter nær kraftledninger. Målet er at deltagerne skal tilegne seg nødvendig kunnskap og ferdigheter for å sikre aktiviteter nær kraftledninger, for å redusere ulykker som medfører personskader eller tap av menneskeliv, og for å unngå skader på strømnett og utstyr.
Vi tilbyr nettkurs om aktiviteter nær kraftledninger og kabler i bakken. Lær hvordan å jobbe trygt nær elektriske anlegg - Lær å ta riktige avgjørelser og risikovurderinger. Kurs for anleggsarbeidere, bønder, skogsarbeidere m.fl. Nettkurset finner du på engelsk med kroatisk teksting og på norsk.
Vi tilbyr webinar om ATEX-direktivene Målsettingen med dette kurset er å få en forståelse av forskriftene som gjennomfører ATEX-direktivene og de tilhørende krav.
Vi tilbyr elektroinstallatørprøven - forberedende kurs - webinar. På vårt forberedende kurs får du teoretisk gjennomgang og tett, faglig oppfølging slik at du stiller best mulig forberedt!
Vi tilbyr elektroinstallatørprøven - forberedende kurs - webinar. Still best mulig forberedt! På kurset får du en kort oppfrisking av viktige punkter til installatørprøven, og faglig dialog med instruktør og andre kandidater som skal opp til eksamen.
Vi tilbyr kurs i elektrotermograf - NEK 405-1 - webiar. Grunnleggende kunnskap om bruk av infrarøde kameraer uansett bruksområde. Deltakere kan gå opp til sertifiserings-eksamen siste kursdag.
Vi tilbyr webinarkurs i elektrotermografi NEK 405-1 - resertifisering. Forberedende kurs for deg som skal fornye sertifikatet innen elektrotermografi i henhold til kravene i NEK 405- 1. Siste dag av kurset kan du gå opp til eksamen via Nemko eller DNV GL.
Vi tilbyr webinarkurs i el-kontroll bolig. Kurset gir deg kunnskapen du trenger for å kunne utføre el-kontroll av bolig i henhold til gjeldende lover, forskrifter og normer.
Vi tilbyr webinarkurs i Elkontroll Landbruk ihht LBKs regler for sertifisering. Elkontroll landbruk er et forberedende kurs før eksamen i forbindelse med NEK 405-3 Tillegg B, og gir deg informasjon om obligatoriske kontroll- og informasjonspunkter normen krever.
Vi tilbyr webinarkurs i el-kontroll næring. El-kontroll næring er et forberedende kurs før eksamen i forbindelse med NEK 405-3, og er bygget opp rundt kvalifikasjonskravene i denne norm.
Vi tilbyr nettkurs om el-sikkerhet på bygg og anleggsplassen. Bygg- og anleggsplasser har mange farer. Er du klar over de elektriske farene? Kurset gir deg nødvendig kunnskap om elsikkerhet slik at du kan arbeide trygt og unngå ulykker.
Vi tilbyr kurs i EMC - grunnleggende kurs om støykilder, jording og regelverk for elektrikere, automatikere, prosjekt- og driftssingeniører på norsk eller engelsk. EMC er et krav som vi må forholde oss til ved design, bygging, drift og vedlikehold av en elektrisk installasjon.
Vi tilbyr nettkurs i Ex Basic (BR) - Electrical Installations in Explosive Atmospheres - course på engelsk eller portugisisk brasiliansk.
Vi tilbyr Ex grunnleggende kurs som nettkurs på norsk eller engelsk. Lær å jobbe sikkert i eksplosjonsfarlige områder. Kurs for elektro-, automasjons- og annet personell.
Vi tilbyr webinarkurs, Ex grunnleggende oppdatering. Du som jobber med elektriske anlegg i eksplosjonsfarlige områder må jevnlig oppdatere kunnskapen din. I dette kurset får du påfyllet du trenger.
Vi tilbyr webinarkurs, Ex vedlikehold oppdatering. Du som jobber med vedlikehold av elektriske anlegg i eksplosjonsfarlige områder må jevnlig oppdatere kunnskapen din. I dette kurset får du påfyllet du trenger.
Vi tilbyr Exi grunnleggende oppdateringskurs - webinar. Målsettingen er at etter gjennomført opplæring skal deltakeren ha fått oppdatert sine teoretiske kunnskaper om krav til egensikkert utstyr og installasjoner med egensikre kretser i eksplosjonsfarlige områder.
Vi tilbyr nettkurs om fallende gjenstander - introduksjon / repetisjon på norsk eller engelsk. Hensikten med kurset er å redusere antall fallende gjenstander gjennom en systematisk tilnærming.
Vi tilbyr nettkurs om fallende gjenstander (BLH-DOM) på norsk eller engelsk. Et interaktivt kurs for deg som jobber i industrien med risiko for fallende gjenstander.
Dette kurset er et repetisjonskurs for de som vil få en innføring i, eller friske opp sin, kompetanse knyttet til valg av og riktig bruk av fallsikringsutstyr. Målsettingen er å øke forståelsen for riktig bruk av fallsikringsutstyr.
Vi tilbyr nettkurs i HMS på arbeidsplassen ved bruk av farlig arbeidsutstyr på norsk ogengelsk som nettkurs. Kurset gir deg grunnleggende kunnskaper om HMS og regelverk om opplæring og bruk av farlig verktøy og arbeidsutstyr.
Vi tilbyr nettkurs om forlegging av kabelrør. Kjenner du til hvordan kraftkabler i bakken skal legges for å opprettholde en varig infrastruktur for senere inn- og uttrekking av kabler som ligger i rørene?
Vi tilbyr webinarkurs om forskrift om maskiner og NEK EN 60204-1:2018. Lær å bruke FOM - Forskrift om maskiner og NEK EN 60204-1:2018 i ditt daglige arbeid med hensyn til risikovurderinger, dokumentasjon og prosjektering av elektriske maskiner.
Vi tilbyr nettkurs i FSE Everk, høyspenning med førstehjelp på norsk, engelsk eller polsk. Målsettingen er å øke sikkerheten for ansatte som jobber med elektriske anlegg, slik at du og dine kolleger får en trygg arbeidsplass uten personskader.
Vi tilbyr kurs i FSE Instruert personell som nettkurs. Kurset skal sette instruert personell i stand til å oppfatte risiko og unngå elektriske farer. Dette skal bidra til å øke sikkerheten for deg og dine kollegaer slik at dere har en trygg arbeidsplass uten personskader.
Vi tilbyr nettkurs i FSE Instruert personell med førstehjelp på norsk eller engelsk. Kurset skal sette instruert personell i stand til å oppfatte risiko og unngå elektriske farer. Dette skal bidra til å øke sikkerheten for deg og dine kollegaer slik at dere har en trygg arbeidsplass uten personskade
Vi tilbyr nettkurs i FSE Lav- og høyspenning på engelsk med kroatisk teksting. Målsettingen er å øke sikkerheten for ansatte som jobber med elektriske anlegg, slik at du og dine kolleger får en trygg arbeidsplass uten personskader.
Har du tatt ditt årlige FSE-kurs? Opplæringen er lovpålagt og øker sikkerheten for deg som jobber med elektriske anlegg på eller i bransjene industri, installasjon, offshore og skip. På norsk, engelsk eller polsk
Vi tilbyr nettkurs i førstehjelp ved strømulykker på norsk, engelsk eller polsk. Skaff deg kunnskapen du trenger slik at du vet hvordan du skal opptre i en ulykkessituasjon. Kurset tilfredsstiller myndighetskrav.
Vi tilbyr nettkurs HMS - Arbeidsmiljø, ansvar og konsekvenser - Modul 1. Målsetning: Kurset vil gi deg grunnleggende teoretiske kunnskaper om HMS og regelverk om bruk av farlig arbeidsutstyr. (Forskrift om utførelse av arbeid § 10-1, §10-2 og § 10-3).
Vi tilbyr kurs i IEC/ISO- og ATEX-merking av mekanisk utstyr. Et godkjent Ex-utstyr har et merkeskilt som blant annet beskriver eksplosjonsbeskyttelsen og området utstyret kan brukes i. Kan du?tyde?disse kodene?
Vi tilbyr nett kurs i IEC/ISO-merking av mekanisk utstyr. Et godkjent Ex-utstyr har et merkeskilt som blant annet beskriver eksplosjonsbeskyttelsen og området utstyret kan brukes i. Kan du?tyde?disse kodene?
Vi tilbyr kurs i IECEx-merking av elektrisk utstyr som nettkurs. Et Ex-utstyr har et skilt med en merking, hvor du kan lese av de påkjenningene utstyret er godkjent for. Kan du tyde hvilke påkjenninger det er?
Kurset tar for seg de fleste momenter om jording av elektriske installasjoner på offshoreinstallasjoner, slik som de forskjellige jordingssystemene og hvilke tiltak som må gjøres for å få et godt jordingsanlegg med hensyn til sikkerhet og sameksistens.
Vi tilbyr lading av elektriske kjøretøy iht NEK 400:2018 - webinar. Lær hvilke krav som gjelder for lading av elektriske kjøretøy i næringsbygg og private anlegg, slik at du kan installere ladeanlegg trygt og forskriftsmessig.
Er du klar over hvilket ansvar og myndighet du har som leder for sikkerhet? Hold deg oppdatert med vårt e-læringskurs. Målsettingen er å forebygge ulykker og uønskede hendelser ved å gi LFS gode verktøy og holdninger for å mestre rollen som leder for sikkerhet.
Vi tilbyr nettkurs i lysbuefarer - en innføring på norsk eller engelsk. Kurset gir deg kunnskap om hvordan lysbuer oppstår og oppfører seg. Vi ser på hvordan man må tenke for å få ned hendelsesenergien i en lysbue.
Vi tilbyr nettkurs i lysbuefarer - en innføring på svensk. Kurset gir deg kunnskap om hvordan lysbuer oppstår og oppfører seg. Vi ser på hvordan man må tenke for å få ned hendelsesenergien i en lysbue.
Vi tilbyr kurs i NEK 400:2018 - webinar. Bli kjent med NEK 400 og bli i stand til å bruke normen i ditt daglige arbeid med hensyn til installasjon og vedlikehold av elektriske lavspenningsanlegg.
Vi tilbyr webinarkurs i NORSOK Z-015 rev. 6:2020. å nødvendig kunnskap om de tekniske krav som foreligger for midlertidig utstyr. På denne måten vil du kunne foreta montasje, utforming, installasjon og vedlikehold av midlertidig utstyr.
Vi tilbyr kurs i Ptil/IEC 61892-serien (Offshore) rev. 2019 som webinar. Kurs for elektrikere, automatikere, ingeniører og annet personell som arbeider med eller prosjekterer elektriske anlegg offshore.
Vi tilbyr nettkurs om sikker adferd i eksplosjonsfarlige områder på norsk eller engelsk. Lær deg om trygt arbeid og opphold i Ex-områder. Med Ex-områder menes områder hvor det finnes gasser og støv som kan eksplodere ved gnist eller flamme.
Vi tilbyr nettkurs i arbeid i høyden. Dette kurset sikrer at folk som utfører arbeider i høyden har dokumentert opplæring innenfor dette området, og gjør at de med ansvar kan følge de forskrifter og bestemmelser som kreves. Kurset er spesielt tilpasset for industrien med bilder og innhold.
Vi tilbyr fallsikringskurs. Forskrift om bruk av personlig verneutstyr på arbeidsplassen setter krav til arbeidsgiver. Hvordan jobbe sikkert i høyden og unngå fallskader? Kurset gir deltakerne økt kunnskap og forståelse i bruk av fallsikringsutstyr for å minimere risiko, skader og ulykker.
Vi tilbyr i bruk av farlig håndverktøy. Riktig bruk av håndverktøy er viktig for sikkerheten på arbeidsplassen. Feilvurderinger kan få store konsekvenser og føre til alvorlige skader.
Vi tilbyr ISPS/havnesikringkurs. Dette kurset gir deg som skal ha adgang til en ISPS-havn, nødvendig generell informasjon om det havnesikringssystemet du blir en del av. Du som utfører arbeid på havneområdet skal gjøre deg kjent med sikkerhetsreglementet som gjelder for området der du skal jobbe.
Vi tilbyr kurs i kjemikaliehåndtering. Kjemikalier kan utgjøre en fare for arbeidstakers sikkerhet og helse. Arbeidsgiveren har ansvar for å foreta risikovurderinger og sørge for at arbeidsmiljøet er fullt forsvarlig på alle måter.
Vi tilbyr Sikkerhetskurs i bruk av kjemikalier. Arbeidsmiljøloven stiller krav til at alle arbeidstakere skal ha opplæring i arbeid med farlige kjemikalier.
Vi tilbyr digital undervisning gjennom Teams i fallsikring og enkle løfteinnretninger modul P-2.4. Målsettingen er at den som gis opplæring tilegner seg tilstrekkelige kunnskaper om sikker bruk av fallsikringsutstyr og enkle løfteinnretninger slik at ulykker ved bruk underriggeroperasjoner unngås.
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs i kjemikaliehåndtering. Det er viktig å se på kjemikaliehåndtering som en prosess som starter allerede på øverste leders hold.
Vi tilbyr repetisjonskurs i drikkevannsproduksjon og kontroll som nettkurs. Føler du at du har vedlikeholdt kompetansen som skal sikre ditt bidrag til sikker drikkevannsproduksjon på installasjonen? Dette e-læringskurset hjelper deg til en systematisk gjennomgang av lærestoffet.
Delta på kurs uansett hvor du er! Dette er kurset er en del av en pakke på 3 kurs for deg som omgås eller bruker kjemikalier og ønsker en grunnleggende forståelse, økt kunnskap og praktisk opplæring i kjemikaliehåndtering.
Vårt e-læringskurs, introduksjon til plikter og krav, tar deg gjennom alle de viktigste lovene og forskriftene på kjemikalieområdet. Du kan selv velge når og hvor du vil gjennomføre kurset, og du kan selvfølgelig repetere kurset ved behov.
Vi tilbyr kurs i kjemisk helsefare og kjemikaliehåndtering (V130) online. Du lærer hvordan forsvarlig kjemikaliehåndtering kan sikres i virksomheter. Kurset er en av modulene på HMS Verneingeniørskolen.
Vi tilbyr kurs om lykkes med kjemikalieansvaret online. Som ansvarlig for kjemikalier vet du at det kreves kompetanse og kontinuerlig arbeid for å oppfylle de lovpålagte kravene. Dette er kurset for deg som vil ha en helhetlig og grundig opplæring i ansvarsområdene som følger med kjemikalier.
Vi tilbyr kurs om risikovurdering av kjemikalier online. Arbeidsgivere skal kartlegge faren for eksponering og risikovurdere bruk av kjemikalier på arbeidsplassen. Dette er kurset for deg som ønsker å bli trygg på hva som ligger bak en god risikovurdering og hvordan du kan gjøre det i praksis.
Delta på kurs uansett hvor du er! Dette er kurspakken for deg som omgås eller bruker kjemikalier og ønsker en grunnleggende forståelse, økt kunnskap og praktisk opplæring i kjemikaliehåndtering.
Vi tilbyr digitalt gassmålingskurs. Nettkurset skal gi deltakerne praktisk opplæring i gassmåling og kunnskap om farer ved arbeid i utsatte miljøer. Kurset er holdningsskapende og skal gi økt bevissthet rundt viktigheten av gassdeteksjon og riktig bruk av verneutstyr.
Vi tilbyr nettkurs om drikkevann på offshoreinnretninger. Målsettingen med kurset er å gi personer som har ansvar for, eller oppgaver i forbindelser med drikkevann offshore, kompetanse og forståelse for de vanligste prinsippene innenfor vannproduksjon og vannbehandling i Norge.
Vi tilbyr videregående opplæring i håndtering av brann i et Litium-ion batteri på et skip med e-læring. Kravet om opplæring gitt i ASH-forskriften §2 - 6 krever at de har sitt arbeid om bord skal få nødvendig opplæring for å kunne utføre sitt arbeid på en sikkerhetsmessig forsvarlig måte.
Vi tilbyr kurs i STCW familariseringsprogram passasjerhåndtering som e-læringskurs. Dette familiariseringsprogrammet skal ivareta den siste gruppens behov for opplæring og trening i å kunne bistå i håndtering av passasjerer på en god måte i nødsituasjoner.
Vi tilbyr kurs i STCW grunnleggende sikkerhetsopplæring for sjøfolk oppdatering (A-VI/1-1, 1-2, 1-3) som e-læringskurs.
Vi tilbyr e-læringskurs i STCW medisinsk førstehjelp oppdatering (VI/4-1). Målsettingen er at etter gjennomført e-læringskurs skal deltakerne ha tilegnet seg holdninger, kunnskaper og ferdigheter i å gi førstehjelp omgående i tilfelle av ulykke eller sykdom om bord.
Vi tilbyr kurs i STCW passasjer- og krisehåndtering oppdatering som e-læring. Oppdateringskurset gjennomføres i henhold til Sjøfartsdirektoratets revidert emneplan datert 22.05.2018. Etter endt kurs, er deltagerne kvalifisert for å seile både på «vanlige» passasjerfartøy og på RORO passasjerfartøy.
Vi tilbyr oppdatering i redningsfarkost livbåtfører (A-VI/2-1) som e-læringskurs. Kurset dekker kravene til oppdatering av fører og mannskap i redningsfarkost (livbåt og mann-overbord-båt utenom hurtiggående mann-over-bord-båt) i henhold til STCW A-VI/2-1.
Vi tilbyr kurs i STCW security awareness (A-VI / 6-1) som nettkurs. Kurset gjennomføres i sin helhet som E-læringskurs med en avsluttende on-line eksamen. Beregnet tidsforbruk på e-læringen er ca. 3,5 timer. Ved fullført e-læring, ta kontakt med oss for å få gjennomført eksamen.
Vi tilbyr e-læringskurs i STCW Security Duties (A-VI/6-2). Kurset gjennomføres i sin helhet som e-læringskurs med en avsluttende on-line eksamen. Heve kompetansenivået og bidra til økt årvåkenhet hos sjøfolk med særskilte plikter innen maritim security.
Vi tilbyr STCW sikkerhetsopplæring for mindre skip oppdatering som e-læringskurs.
Vi tilbyr STCW videregående sikkerhetsopplæring oppdatering for dekksoffiserer inkl. med. behandling (VI/2-1,3,4-1, 4-2) som e-læringskurs.
Vi tilbyr kurs i STCW videregående sikkerhetsopplæring oppdatering for maskinoffiserer (A-VI/2-1, 3, 4-1) som e-læringskurs.