Her finner du matkurs fra forkjellige land i verden. Vi gjør oppmerksom på at du finner matkurs sortert etter type ved å følge denne linken. Der finner du kurs hvor du lærer å lage hverdagsmat, gourmetmat, grillmat, sushi, tapas, desserter og mye mer.
Vi holder kurset Brødbakst - surdeig og urkorn på på Karin & Lizas Småbruk. Langtidsheving, elting, bretting, gamle kornsorter og surdeig. Vil du lære å bake smakfulle og næringsrike brød med spelt, emmer, rug og andre gamle kornsorter?
Knekk koden til glutenfri bakst og lær å lage alt fra surdeigsbrød, pizza, paier til søte kaker! På dette kurset kombinerer vi teori og praksis. Du baker alt selv med veiledning fra kokken vår, Karin. I løpet av dagen lager vi glutenfritt surdeigsbrød, pizza, pai og saftige muffins.
Mestre lam og sau – fra praktiske metoder til utnyttelse av innvoller! Lam og sau har vært en del av det norske kjøkkenet i generasjoner – men det finnes så mye mer enn bare fårikål og lammestek!
Drømmer du om egne høner i hagen – eller vil du lære mer om fjærkrehold? Når man begynner med høner, ender, kalkuner, vaktler eller andre fjærkre, dukker det raskt opp mange spørsmål – og etter hvert enda flere.
Vi tilbyr kurs om Høns i magen – Slakt & hold på Karin & Lizas Småbruk. På dette kurset lærer du både om hønsehold og hvordan du slakter fjærkre på en human måte. Vi viser deg hvordan hele dyret kan brukes – fra hjerte og lever til krås og lunger.
Bli med på kurs om konservering & hermetisering - Fyll kjelleren med egenprodusert mat på Karin & Lizas Småbruk. Du får tips og triks gjennom hele dagen, og du vil føle deg både inspirert og trygg nok til å sette i gang hjemme!
Smaken av høst .Bli med på en inspirerende dag hvor vi utforsker hemmelighetene bak god kraft, smakfulle sauser og fyldige gryteretter. Mange tror at det å lage kraft bare handler om å legge noen bein i en gryte med vann – men det ligger mer bak enn man skulle tro.
Det er noe helt eget med hjemmelaget pasta – den fyldige smaken, den myke konsistensen, og ikke minst gleden av å lage mat fra bunnen av. På dette kurset lærer du å lage fersk pasta og ravioli på tradisjonelt vis, med norske meltyper og råvarer i sesong.
Vi tilbyr kurs i grillpølser & spekepølser i Pølsemakeriet på Karin & Lizas Småbruk.Har du lyst til å lære kunsten å lage dine egne pølser? Enten du drømmer om saftige grillpølser, krydderet chorizo eller ekte spekepølser, er dette kurset for deg.
Har du lyst til å lære kunsten å lage dine egne pølser? Enten du drømmer om saftige grillpølser, krydrede chorizo eller ekte spekepølser, er dette kurset for deg.
Bli med på kurs om selvberging på våren på Karin & Lizas Småbruk. Gjør deg klar for sesongen, konservering & hermetisering! Vårens første skritt mot et selvforsynt liv!
Vi tilbyr kurs om spekemat, kjøttpålegg & konservering på Karin & Lizas Småbruk. Lær gamle teknikker for å lage holdbare og smakfulle produkter – fra bacon og spekepølse til lammerull og leverpostei.
Vi holder kurset Ysting - gouda og camembert på Karin & Lizas Småbruk. Bli med på en lærerik dag der vi forvandler fersk melk til camembert og gouda. Sammen med Liza – erfaren yster og kursholder – blir du trygt guidet gjennom hele prosessen.
Vi tilbyr kurs om feta og ferskost på Karin & Lizas Småbruk. Fra fersk melk til hjemmelagde oster og syrnede melkeprodukter. På dette kurset du lærer å lage ferskost, fetaost, ricotta, tjukkmjølk og yoghurt – sammen med Liza, erfaren yster som guider deg trygt gjennom hele prosessen.
Vi tilbyr nettkurs til fagbrev i industriell matproduksjon. Har du erfaring innen matproduksjon og ønsker å formalisere kompetansen din? Fagbrev i industriell matproduksjon åpner dørene til en verden av muligheter innen mat- og drikkevareindustrien.