Glutenfri bakst– Sunt & næringsrikt på Karin & Lizas Småbruk



Kursarrangør: Karin & Lizas Småbruk
Sted: Finnerud gård - Karin & Lizas Småbruk
          Oppland, Jevnaker
Kursadresse: Prestensrudveien 30, 3520 Jevnaker (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: kl 09:30 - 16:00
Varighet: 1 dag
Pris: 2.790
Neste kurs: 05.12.2025 | Vis alle kursdatoer

Knekk koden til glutenfri bakst og lær å lage alt fra surdeigsbrød, pizza, paier til søte kaker! På dette kurset kombinerer vi teori og praksis. Du baker alt selv med veiledning fra kokken vår, Karin. I løpet av dagen lager vi glutenfritt surdeigsbrød, pizza, pai og saftige muffins.

Mange tror glutenfri baking er vanskelig og krever mange spesialingredienser som ikke alltid gir så gode resultater. Men slik trenger det ikke være! Med gode råvarer, litt kunnskap og noen smarte teknikker kan du bake både sunt og godt, helt uten gluten.

Du får også en grundig innføring i ulike glutenfrie meltyper, bindemidler og stivelser – og lærer hvordan du kan gjøre glutenfri bakst både enklere og mer næringsrik i hverdagen, helt uten usunne ingredienser.

DAGENS PROGRAMM

Kl. 09:30 – VELKOMST

Vi starter dagen med en kopp kaffe og hjemmelaget appelsing & mandel glutenfri kake, og blir litt kjent før vi går i gang.

Kl. 10:00 –SURDEIGSBRØD

Lær kunsten å lage glutenfritt surdeigsbrød med ulike meltyper og frø for ekstra smak og næring. Deigene er hevet over natten og klare til å bakes. Du lærer hvordan du lager din egen glutenfrie surdeigsstarter og hvordan du holder liv i den. Både surdeigsstarteren og brødet får du med deg hjem.

Kl. 10:45 –PIZZADEIG
Vi lager glutenfri pizzadeig fra bunnen av – uten unødvendige tilsetningsstoffer. Du får tips til hvordan du får en jevn og smidig deig, lærer om hvilke meltyper som egner seg best til pizza, og hvordan naturlige bindemidler og stivelser fungerer. En skikkelig god, hjemmelaget glutenfri pizza!

Kl. 11:30 – PIZZA-FORBEREDELSER
Deigen har nå hevet litt og vi gjør klar pizzaene til lunsj. Vi finner fram deilige pålegg, alt fra hjemmeprodusert grønnsaker til lokale oster og spekepølser.

Kl. 12:00 – LUNSJ
Vi tar en lunsjpause og koser oss med pizza og råkostsalat. Etter lunsj er det mulighet for en liten tur rundt på gården, bli med og se kjøkkenhagen og hilse på dyrene.

Kl. 13:00 – PAI & QUICHE
Vi lager en glutenfri pai eller quiche med blant annet maismel og havremel, fylt med egg og ferske grønnsaker fra småbruket. Dette er en allsidig oppskrift du enkelt kan variere hjemme, perfekt som middag, lunsj eller til matpakken.

Kl. 14:00 – MUFFINS
Vi baker saftige muffins med kastanjemel og mandelmel, fylt med frukt i sesong, kanskje epler eller rabarbra? Du lærer en god grunnoppskrift og får tips til hvordan du enkelt kan tilpasse den med ulike frukter, nøtter og meltyper. Her knekker vi koden til glutenfri kakebaking!

Kl. 14:45 – TIPS & TRIKS

Vi runder av med en teoridel full av tips og triks. Du lærer mer om meltyper, stivelser og bindemidler og hvordan de påvirker smak og konsistens i baksten. Du vil bli tryggere på å eksperimentere hjemme.

Kl. 15:30 – KAFFEPAUSE
Vi tar en pause med kaffe og nystekte kjeks laget med kastanje- og bokhvetemel. Her er det også rom for spørsmål og tips til videre lesing og fordypning for deg som vil lære mer.

Kl. 16:00 – AVSLUTNING
Kurset avsluttes, og du får med deg et kurshefte med informasjon om ulike glutenfrie meltyper, teknikker og oppskrifter – samt brød, paien og muffinsene du har laget.

Passer kurset for meg ?
Dette kurset passer for deg med cøliaki eller glutenintoleranse – og for alle som ønsker å lære mer om glutenfri mat.

Merk: Kurset er ikke egnet for veganere eller personer med eggallergi.

Maks 12 deltagere.

Hjertelig velkommen på kurs !