Hvordan kan du gi barn best mulig utgangspunktet for å lære å lese, skrive og regne? Hanne S. Finstad, forfatter av bestselgeren Ditt smarte barn og grunnlegger av Forskerfabrikken, tar deg gjennom en spennende kurskveld. Du vil få konkrete råd og tips til hvordan du kan hjelpe ditt barn å lære.
Her er nettkurspakken for lærere eller foreldre som vil arrangere en fantastisk forskerdag for elevene! Dette er også en fin aktivitetspakke til SFO/AKS. Sammen med utstyret følger et detaljert veiledningshefte og en øvepakke du kan bruke for å bli kjent med eksperimentene.
Sommerlab er et populært fem-dagers forskerkurs for elever på 4.–6. trinn. På kurset lærer barna om naturvitenskapens spennende verden. De får utføre eksperimenter med ekte forskerutstyr og bruke kreativiteten til å løse morsomme oppgaver.
Vi tilbyr forskerhagen for barn 3-6 år - digitalt etterutdanningsprogram. Forskerhagen gjør det meningsfylt å jobbe med realfag i barnehagen. Vi viser aktiviteter dere kan gjøre sammen med barna og forklarer hva barna kan lære.
Vi tilbyr forskerklubb for voksne - nettkurs. Innholdet i dette kurset er perfekt for å invitere barna til en forskerklubb hvor dere eksperimenterer hver uke.
Kurset består av fire faste kurskvelder hvor deltakerne møter sin kursleder på Zoom for å utforske sammen. Før kursstart får dere tilsendt en forskerpakke med mesteparten av utstyret dere trenger for å gjennomføre aktivitetene.
Vi tilbyr forskerklubb på SFO/AKS . Innholdet i dette kurset er perfekt for å invitere barna til en forskerklubb hvor dere eksperimenterer hver uke.
Vi tilbyr forskerklubb på SFO/AKS - nettkurs. Innholdet i dette kurset er perfekt for å invitere barna til en forskerklubb hvor dere eksperimenterer hver uke.
Vi tilbyr sommerklubb på SFO/AKS. Aktivitetene dere lærer i dette kurset passer perfekt om sommeren på SFO/AKS. Lek dere ute med gigantiske såpebobler, «vulkaner» og steinjakt.
Vi tilbyr sommerklubb på SFO/AKS - nettkurs. Aktivitetene dere lærer i dette kurset passer perfekt om sommeren på SFO/AKS. Lek dere ute med gigantiske såpebobler, «vulkaner» og steinjakt.
Vil du ha en av Norges morsomste og mest lærerike sommerskoler til ditt nærområde? Inngå et samarbeid med oss i Forskerfabrikken og gi barna i ditt nærmiljø et unikt sommertilbud. Vi tilbyr ulike løsninger til samarbeid, hvorav Sommerlab settes opp etter ditt ønske og behov.
Kurset “Vi forsker om sommeren” har barns naturlige forskerglede som utgangspunkt og passer godt for vår og sommer. Forskerfabrikken kommer og kurser de ansatte i din barnehage.
Kurset “Vi forsker om vinteren” har barns naturlige forskerglede som utgangspunkt og passer godt for høst og vinter. Forskerfabrikken kommer og kurser de ansatte i din barnehage.
Vi tilbyr nettkurs om 2070: Veien forbi klimaendringene. Hvordan skal vi sammen komme oss forbi klimakrisen? Aldri har vi mennesker påvirket klimaet og planeten vår mer enn vi gjør i dag.
Vi tilbyr kurs om BHG, SFO/AKS, 1 - 7 klasse: Barna som utfordrer oss. Kurset handler om barna som utfordrer oss med sin væremåte. De som strever med temperament, følelser og reaksjoner, og som ofte kommer i konflikt med sine omgivelser.
Vi tilbyr kurs om BHG, SFO/AKS, 1 - 7 klasse: Barna som utfordrer oss via streaming. Kurset handler om barna som utfordrer oss med sin væremåte. De som strever med temperament, følelser og reaksjoner, og som ofte kommer i konflikt med sine omgivelser.
Vi tilbyr nettkurs om barns medvirkning i SFO/AKS. SFO skal bidra til at barn møter og ser verdien av et likestilt samfunn der alle har mulighet til å bli sett og hørt. Gjennom å delta i fellesskap får barna øve på å tilpasse seg andre, men også sette egne grenser og uttrykke egne behov.
Vi tilbyr nettkurs om barns seksualitet. Noen kaller det doktorleker, andre kaller det mor-og-far-leker, men hvordan reagerer vi når barn leker seksuelle leker? Og hvordan reagerer vi hvis vi ser at et barn tar på seg selv i tide og u-tide?
Vi tilbyr nettkurs om barns vennskap og relasjoner. Vennskap mellom barn er noe vi ofte tar for gitt, og de fleste barn vil i løpet av tiden i barnehagen finne og holde på venner. Noen vennskap kan til og med vare livet ut.
Vi tilbyr nettkurs om BHG, SFO, 1 - 4 klasse: når følelser blir atferd - hvordan møter vi vanskelige følelser hos barn på en klok måte? Barn har sterke følelser som ofte vises i utfordrende atferd.
Vi tilbyr kurs om BHG, SFO/AKS, 1 - 7 klasse: når følelser blir atferd - hvordan møter vi vanskelige følelser hos barn på en klok måte? Barn har sterke følelser som ofte vises i utfordrende atferd.
Vi tilbyr nettkurs om BHG, SFO/AKS, 1 - 7 klasse: når følelser blir atferd - hvordan møter vi vanskelige følelser hos barn på en klok måte? Barn har sterke følelser som ofte vises i utfordrende atferd.
Vi tilbyr kurs i cooperative learning - et steg videre. Innhold i kursene vil tilpasses og tilrettelegges, både i innhold og omfang, til de enhver tid aktuelle behov i grunnskole, videregående skole og i voksenopplæringen og beskrives detaljert i hvert kurs sin kursbeskrivelse / kursinvitasjon.
Dette nettkurset inneholder teoriene bak arbeidsmåten. Vi går kort innpå forskning. Kursholder gir en rekke konkrete eksempler på strukturene brukt i praksis. I løpet av kurset vil du få kunnskap om hvordan du som pedagog kan sette i gang med CL på barnetrinnet på en enkel måte.
Vi tilbyr nettkurs om Cooperative Learning for førsteklasselærere. Læring gjennom lek og utforskning blir mer vektlagt i de nye læreplanene. Hvordan kan vi tilrettelegge for lekpreget læring og et aktivt klasserom.
Vi tilbyr kurs i cooperative Learning for lærere på barnetrinnet. Hva er egentlig cooperative learning - hvordan bruker man cooperative learning metoden, og hvorfor? I et Cooperative Learning klasserom tar læreren vare på den enkelte gjennom at man blir sett og hørt.
Vi tilbyr nettkurs om Cooperative Learning i ungdomsskole, videregående skole og voksenopplæringen over to kursdager. Ny overordnet del og nye læreplaner stiller større krav til at læring skal skje gjennom samarbeid.
Vi tilbyr nettkurs om den dyktige assistenten over 2 kvelder. Assistenter / pedagogiske medarbeidere, er en stor og viktig ressurs i barnehage og SFO/AKS. De er alltid til stede i barnegruppen, også når pedagogisk personale jobber med planlegging, har samtaler og møter.
Vi tilbyr nettkurs om elever med høyt læringspotensial. Hva kjennetegner elever med høyt læringspotensial. Hvordan kan vi identifisere dem og hva sier forskningen om hvordan vi bør tilrettelegge for denne elevgruppen. Hvordan kan lærere gjenkjenne elever med stort læringspotensial i klasserommet.
Vi tilbyr kurs i en liten åpen økonomi og EØS-avtalen som nettkurs. Det er uro i den internasjonale økonomien. Storbritannia har forlatt EU. Kina vokser fram som en ledende verdensøkonomi i geopolitisk rivalisering med USA. Frihandelen fortsetter, men betingelsene endres både i Europa og globalt.
Vi tilbyr nettkurs i engelsk på småskoletrinnet over 2 kursdager. Hva er det nye i engelskfaget, og hva betyr det for undervisningen? Hva skal vi ha fokus på i engelsktimene? Kurset vil gi innsikt i endringene, praktiske eksempler, tips og undervisningsideer.
Vi tilbyr kurs om entreprenørskap. Å la være å lete etter «det rette svaret» er en utfordring for mange elever. I en tid med stadig raskere og større endringer er kompetanse om innovasjon og entreprenørskap viktig for utdanningen.
Vi tilbyr fagdag om hvordan vi kan forstå og hjelpe barn som har det vanskelig og / eller har opplevd traumer. Mange barn som er utsatt for seksuelle overgrep, vold og omsorgssvikt viser ikke alltid tydelige tegn eller symptomer. Ofte forteller de heller ikke om dette til de voksne.
Vi tilbyr kurs om fagfornyelsen i kunst og håndverk - for lærere i barneskolen. Dette kurset gir deg konkrete undervisningseksempler, som du lett tilpasser til egen kontekst på egen skole, med vekt på dybdelæring, fagovergripende kompetanser og tema på tvers av fag.
Vi tilbyr nettkurs om fagfornyelsen og den nye elevrollen. Dette nettkurset er en oppfølging av kurset Fagfornyelsen og den nye lærerrollen, og legger til rette for hvordan man i større grad kan involvere elevene, gjøre dem til medbestemmende og aktive deltakere i egen læring.
Vi tilbyr nettkurs om fagfornyelsen og den nye lærerrollen. Elevenes motivasjon for skolen er synkende, og den faller tidligere enn før. Elevene etterspør bedre relasjoner til læreren og ønsker mer personlig tilrettelagt læring, noe som har fått forsterket aktualitet i den koronakrisen vi er inne i.
Vi tilbyr nettkurs om flerkulturell kommunikasjon. Hvordan kan vi møte nye familier med ulike kulturelle bakgrunner på en god måte? Hva kan vi gjøre for å skape en felles plattform og forståelse, slik at vi sammen kan jobbe for barnets beste?
Vi tilbyr nettkurs om flerkulturell kompetanse. Mange barnehager og skoler har familier fra ulike kulturelle og religiøse bakgrunner. Hvordan møter vi dette i hverdagen? Hvordan kan vi utvikle oss til å bli en flerkulturell virksomhet bygd på likeverd og gjensidig respekt?
Vi tilbyr nettkurs om BHG, SFO/AKS: Forstå hvordan det er inni meg når jeg er ute av meg. Barn som har det vanskelig kan ha en svært voldsom og uforutsigbar atferd. De kan streve med store reguleringsvansker, utagerende atferd, konsentrasjon og uro.
Vi tilbyr nettkurs om fra skriving til lesing - om utforskende skriving og helhetlig språkfokus i begynneropplæringen. Den viktigste endringen i norskfaget er at eleven i større grad skal eksperimentere og bruke sin nysgjerrighet, særlig på de lavere trinnene.
Vi tilbyr nettkurs om framtidas skole for bærekraftig utvikling, sett i lys av medborgerskap og livsmestring. I dette kurset får du en innføring i fagfornyelsens integrering av de tverrfaglige temaene med spesiell vekt på bærekraftig utvikling.
Vi tilbyr nettkurs om førsteklasselæreren - en førsteklasses lærer. I løpet av kurset vil du få masse praktiske eksempler, tips om organisering, lister med tips og noen enkle undervisningsopplegg som du kan ta i bruk de første skoleukene.
Vi tilbyr nettkurs om gode relasjoner - nøkkel til all god læring. For å klare å prestere, er vi avhengige av gode relasjoner rundt oss. En god relasjon mellom lærer og elev, er den viktigste enkeltfaktoren i skolen.
Vi tilbyr nettkurs om Grej of the Day. Innhold i kursene vil tilpasses og tilrettelegges, både i innhold og omfang, til de enhver tid aktuelle behov i grunnskole, videregående skole og i voksenopplæringen og beskrives detaljert i hvert kurs sin kursbeskrivelse / kursinvitasjon.
Hverdagen i barnehagen og på SFO / AKS består ofte av små og store konflikter, mellom barn og mellom barn og voksne. Hvorfor kan det noen ganger virke så vanskelig å skape balanse og legge til rette for den gode arenaen for lek, omsorg, læring og danning?
Vi tilbyr nettkurs om grenser og mestring. Hverdagen i barnehagen og på SFO / AKS består ofte av små og store konflikter, mellom barn og mellom barn og voksne. Hvorfor kan det noen ganger virke så vanskelig å skape balanse og legge til rette for den gode arenaen for lek, omsorg, læring og danning?
Vi tilbyr todelt nettkurs i GRS: Vurderingspraksis med lave skuldre, og læring i fokus. Nye læreplaner, nye metoder, dybde og bredde og helt menneske. Hvordan i huleste takle den såkalte «Fremtidens skole», og ikke henge igjen i gamle mønstre.
Vi tilbyr kurs i GRS: Fra skriving til lesing - en tilpasset lese og skrivestart. Ifølge LK20, skal elevene i større grad eksperimentere og bruke sin nysgjerrighet. Det skal legges vekt på bruk av utforskende metoder på barnetrinnet for å sikre bedre progresjon og forståelse i norskfaget.
Vi tilbyr kurs om GRS: førstklasselæreren - en førsteklasses lærer. I løpet av kurset vil du få mange praktiske eksempler, tips om organisering, lister med tips og noen enkle undervisningsopplegg som du kan ta i bruk de første skoleukene.
Vi tilbyr nettkurs i GRS: Hva venter elevene i matematikk fremover, og hva vet vi om eksamen i 2023? Kjerneelementene i matematikk i LK20 legger vekt på utforsking, problemløsing, modellering, anvendelse, argumentasjon, representasjon, kommunikasjon, abstraksjon og generalisering.
Vi tilbyr kurs i GRS: Hvorfor fikk jeg denne karakteren - vurdering av kompetanse sammen med eleven. I dette kurset ser vi på ulike måter å jobbe på for at elevene i større grad skal forstå hvor de er i sin læring, hvor de skal og hvordan de kan komme seg dit.
Vi tilbyr GRS: klasselesekurs for lærere på 1. - 7. trinn. Formålet vil være å styrke sikker og kontrollert lesing (ordavkoding), sammen med fordypning, kritisk tenkning og argumentasjon (forståelse).
Vi tilbyr nettbasert GRS: klasselesekurs for lærere på 1. - 7. trinn. Formålet vil være å styrke sikker og kontrollert lesing (ordavkoding), sammen med fordypning, kritisk tenkning og argumentasjon (forståelse).
Vi tilbyr nettkurs i GRS: Å se på underveisvurdering i barneskolen med nye briller. I underveisvurderingen i fag skal elever delta i vurderingen av eget arbeid og reflektere over egen læring og faglige utvikling.
Vi tilbyr kurs om gutter og lesing. Hvorfor leser ikke gutter like mye som jenter? Vi vet at gutter leser mindre enn før, og at de leser lite skjønnlitteratur.
Vi tilbyr kurs om hva er sjansen for det å kjempe mot intuisjon og skape forståelse. Er det dobbelt så stor sjanse for å få en 5-er når du kaster to i stedet for én terning? Tar nå-utgaven av deg selv mer funderte avgjørelser innen sannsynlighet enn deg selv som 10-åring?
Vi tilbyr nettkurs i GRS: Hvordan bruke Minecraft til å lære elevene programmering på barnetrinnet. Allerede på 5. trinn skal elevene programmere med variabler, vilkår og løkker. Det kan være vrient å introdusere disse konseptene for elevene.
Vi tilbyr kurs om hvordan hjelpe elever å få flere gode venner. En del barn og ungdom strever med å opprette og opprettholde vennskap og relasjoner til jevnalderingene. Ofte sier vi voksne ting som dette: Gå å bli venner med noen andre eller kan ikke du gå å leke med noen andre?
Hvordan kan vi best møte elever med bekymringsfullt skolefravær, både på individ- og systemnivå? I dette kurset ser vi på hvordan du kan gi skolen din et løft når det gjelder elever med denne type fravær.
Vi tilbyr kurs om hvordan lage pedagogiske, digitale escape rooms. Som kursdeltager kan du delta fysisk tilstede eller via streaming. Escape room er en metode som kan brukes i undervisningen i alle fag på alle nivåer!
Vi tilbyr nettkurs om hvordan lage pedagogiske, digitale escape rooms via streaming. Escape room er en metode som kan brukes i undervisningen i alle fag på alle nivåer! I dette kurset viser vi hvordan du kan bygge opp pedagogiske escape rooms, som gjennomføres digitalt.
Vi tilbyr nettkurs om hvordan lede gode læringsprosesser i matematikk. De fleste matematikklærere på mellomtrinnet og ungdomstrinnet opplever at det er vanskelig å møte elevens behov i klasserommet.
Vi tilbyr nettkurs om hvordan lærer hjernen best. Dette kurset handler om hva som skjer i hjernen når vi lærer og om undervisningsmetoder som bedrer samspillet mellom langtidshukommelsen og arbeidsminnet i læringsprosessen.
Vi tilbyr nettkurs om hvordan omsette fagfornyelsens ideer i praksis i fremmedspråkene. I dette kurset presenteres noen metoder for hvordan man kan jobbe med dybdelæring, kommunikasjon, metakognisjon og tydelig progresjon.
Vi tilbyr kurs i hvordan omsette fagfornyelsens ideer til praksis. Hva er dybdelæring og hvordan skal vi få til det i spanskundervisningen? Hvordan får vi kommunikasjon til å bli den viktigste delen av språkundervisningen samtidig som vi skal legge opp til tydelig progresjon?
Vi tilbyr kurs om lærer uten rettebunker. På skolen jobber vi med læring. Det er selvsagt. Likevel ramler vi så alt for ofte i vurderingsgrøfta, og ordet vurdering er tidvis mer høyfrekvent hos elevene enn ordet læring.
Vi tilbyr nettkurs om lærer uten rettebunker via streaming. På skolen jobber vi med læring. Det er selvsagt. Likevel ramler vi så alt for ofte i vurderingsgrøfta, og ordet vurdering er tidvis mer høyfrekvent hos elevene enn ordet læring.
Vi tilbyr nettkurs om inkluderende læringsmiljø og mestring i skolehverdagen. Inkluderende læringsmiljø og elevenes muligheter for mestring er sentrale prinsipper og grunnleggende verdier i norsk skole. Hva innebærer egentlig disse begrepene? Hvordan kan vi lykkes med å inkludere alle elever?
Vi tilbyr kurs om inkluderende språkopplæring i praksis. Skolen skal være en inkluderende skole for alle. En forutsetning for å lykkes med det, er at alle skolens ansatte ser på forskjellighet og mangfold som en verdi, styrke og ressurs.
Vi tilbyr nettkurs om inkluderende språkopplæring i praksis via streaming. Skolen skal være en inkluderende skole for alle. En forutsetning for å lykkes med det, er at alle skolens ansatte ser på forskjellighet og mangfold som en verdi, styrke og ressurs.
Vi tilbyr nettkurs om inspirasjon til arbeid med tverrfaglige tema i kunst og håndverk. I dette nettkurset får du konkrete eksempler på undervisningsopplegg, med vekt på skaperglede, dybdelæring, fagovergripende kompetanser og tema på tvers av fag.
Vi tilbyr kurs om inspirerende naturfag for lærere 1 - 4. Kurset viser ulike tilnærmingsmetoder til naturfaglige temaer og hvordan man kan jobbe tverrfaglig med dette. Sammen skal vi gjøre konkrete, morsomme og enkle forsøk og arbeidsoppgaver.
Vi tilbyr klasselesekurs 8. - 13. trinn, voksenopplæring som nettkurs. Kurset vil gi et grunnlag for at lærere i ungdomsskolen, videregående skoler og voksenopplæringen skal kunne samarbeide om å gjennomføre en felles leseperiode eller et klasselesekurs.
Vi tilbyr kurs om hvordan utnytte skolens kollektive kapasitet for å bedre elevenes læring? Utvikling av profesjonelle læringsfellesskap er alle skolers mål. I Meld. St. 21 (2016 - 2017) leser vi at dette også er en forutsetning for implementering av fagfornyelsen.
Vi tilbyr nettkurs om konsentrasjon og oppmerksomhet hos barn. På kurset får du kunnskaper og innsikt i hvordan de voksne kan legge til rette for bedre konsentrasjon, og betydningen av tidlig innsats. Kursdeltakernes spørsmål og innspill vil være av stor betydning, og vil bli drøftet og besvart.
Hvordan vi mennesker opplever vår egen kropp er en av de viktigste faktorene for vår selvfølelse og livskvalitet. I dag er det en svært høy andel unge gutter og jenter som opplever å være misfornøyd med kroppen sin, og mange rapporterer å oppleve et høyt press om å presentere seg selv som perfekte.
Vi tilbyr nettkurs om lek som vekker bekymring. Alle barn leker, og stort sett leker de fint. Så slår vi oss til ro, og barna får holde på med sitt. Da kan vi observere på avstand, og gjøre andre ting som står på vent. Mange som har jobbet i barnehage en stund kan kjenne seg igjen i dette.
Vi tilbyr nettkurs om lekelyst! - rom for lek i SFO/AKS. Leken skal ha stor plass i SFO, og barna skal hver dag ha tid og rom til lek. SFO skal tilrettelegge for, og støtte opp om, at leken kan stimulere til vennskap, relasjonsbygging, språkutvikling, undring og kreativitet.
Vi tilbyr nettkurs om lesekondis og leseglede - hvordan kan vi få leseglade elever. Leseengasjement og leselyst er avgjørende for å øve opp lesekondisen: og lesekondis er avgjørende for både mengde- og dybdelesing: som igjen er avgjørende for leseferdigheten.
Vi tilbyr nettkurs om lesing hos dagens unge. Vi vet at det leses mindre enn før, og at barn og ungdom leser lite skjønnlitteratur og lesning i fritid har falt dramatisk. I konkurranse med andre medier og plattformer taper lesing stadig terreng.
Vi tilbyr nettbasert kurs om livsmestring i praksis. Sosial og emosjonell kompetanse er sentral for livsmestring og helse. Å håndtere følelser, tanker og atferd er ferskvare.
Vi tilbyr kurs om livsmestring og robusthet. Hvordan kan vi som arbeider i skolen bidra til å styrke og utvikle robuste barn, som tåler hverdagens opp- og nedturer. Det kreves en robusthet for å finne fotfeste i hverdagens stress og mange utfordringer.
Vi tilbyr kurs om livsmestring og robusthet via streaming. Hvordan kan vi som arbeider i skolen bidra til å styrke og utvikle robuste barn, som tåler hverdagens opp- og nedturer. Det kreves en robusthet for å finne fotfeste i hverdagens stress og mange utfordringer.
Vi tilbyr kurs i lærer uten rettebunker - om relasjonsbygging, fremtidens skole, engasjement og vurdering. Nye læreplaner, nye metoder, dybde og bredde og helt menneske. Hvordan i huleste takle den såkalte «Fremtidens skole», og ikke henge igjen i gamle mønstre?
Personalet i barnehage / SFO og på småskoletrinnet skal ha et bevisst forhold til at barn kan være utsatt for omsorgssvikt og overgrep - og ha kunnskap om hvordan de kan oppdage og forebygge dette. Hvordan kan arbeid med vurdering gjøre personale i stand til å oppdage barn i risiko?
Vi vet at sensitive barn profitterer enda mer enn andre barn på et positivt oppvekstmiljø, derfor er din rolle så viktig. Det sensitive barnet er avhengig av at du er en god og kompetent voksen når barnet møter deg med både den beste og den verste utgaven av seg selv.
Vi tilbyr kurs om når barn ikke passer inn - voksenrollen i møte med høysensitive barn. Vi vet at sensitive barn profitterer enda mer enn andre barn på et positivt oppvekstmiljø, derfor er din rolle så viktig.
Vi tilbyr kurs om oppstart og bruk av cooperative learning. Innhold i kursene vil tilpasses og tilrettelegges, både i innhold og omfang, til de enhver tid aktuelle behov i grunnskole, videregående skole og i voksenopplæringen og beskrives detaljert i hvert kurs sin kursbeskrivelse / kursinvitasjon.
Vi tilbyr nettkurs i programmering for lærere i 1. - 7. trinn over 2 økter à 3 timer. Hvorfor og hvordan skal vi lære bort programmering? Hva legger vi i analog programmering og algoritmisk tenkning for 1. - 7. trinn? Hva kan programmering gjøre som verktøy i de ulike fagene?
Vi tilbyr kurs om rammeplanen i praksis. Hva innebærer kravene i rammeplanen for barnehagens daglige praksis? Kurset inneholder en gjennomgang av samfunnsmandatet i ny rammeplan med hensyn til hvilke krav som stilles til personalet.
Vi tilbyr 5-delt nettbasert kursrekke om relasjonskompetanse i skolen. Relasjonskompetanse er kunnskaper, ferdigheter, evner og holdninger som etablerer, utvikler, vedlikeholder og reparerer relasjoner mellom mennesker, og må sies å være kjernen i god klasseledelse (Spurkeland, 2012).
Vi tilbyr nettkurs om seksuelle overgrep og bekymringsfull seksuell atferd hos barn. Hva er seksuelle overgrep og hvilke konsekvenser har det? Hvordan forebygge og avdekke overgrep? Hvordan kan vi gjenkjenne tegn, og hvordan skal vi handle? Hva er vår lovpålagte plikt i arbeid med barn?
Vi tilbyr kurs i Singaporematematikk lærere på barneskole og ungdomsskole - med problemløsning i fokus. Helt siden Singapore konsekvent har blitt rangert som nummer én i matematikk i TIMSS (1995, 1999, 2003, 2015) og PISA (2015), har det vært stor interesse for Singaporematematikk.
Vi tilbyr kurs om skaperverksted i skolen - hvordan komme igang. Det satses mye på digitalisering, også i skolen, dette ses tydelig i det pågående arbeidet med fagfornyelsen, der flere fag får et spesielt ansvar for utvikling av elevers digitale ferdigheter.
Vi tilbyr nettkurset "Slepp oss til!" - vegen til djup læring. Korleis gje elevane ei aktiv rolle i eiga læring og utvikling? Fagfornyinga legg opp til så stor grad av elevmedverknad at me kan snakka om ei ny elevrolle.
Vi tilbyr kurs om BHG, SFO/AKS: Språkvansker hos barn. Mange barn strever med tilegnelse av språk i tidlig alder, og utviklingsmessige språkvansker rammer 5 - 7 % av alle barn. Tidlige tegn på varige språkvansker kan være at barnet er stille allerede som baby og har lite babling.
Vi tilbyr nettkurs om BHG, SFO/AKS: Språkvansker hos barn. Mange barn strever med tilegnelse av språk i tidlig alder, og utviklingsmessige språkvansker rammer 5 - 7 % av alle barn. Tidlige tegn på varige språkvansker kan være at barnet er stille allerede som baby og har lite babling.
Vi tilbyr nettkurs om systematisk arbeid med mestring, medvirkning og motivasjon i skolen. Hvordan kan lærere i norsk skole legge til rette for elevenes opplevelse av mestring, medvirkning og motivasjon? I hvor stor grad kan det forventes at elevene selv bidrar i denne prosessen?
Vi tilbyr nettkurs om tekstskaping i det inkluderende klasserommet. Eleven på mellomtrinnet synes ikke lenger det er stas med lesekurs på grupperommet. Hun ønsker ikke å skille seg ut, hun vil være som de andre og jobbe med det samme som klassen.
Vi tilbyr kurs on tidlig innsats i leseopplæringen. På 1. til 4. årstrinn skal skolen sørge for at elever som står i fare for å bli hengende etter i lesing, skriving eller regning, raskt får egen intensiv opplæring slik at forventa progresjon blir nådd.
Vi tilbyr kurs om tidlig tilpasset leseopplæring. Skal du drive leseopplæring på 1. og 2. trinn? Er du forberedt på en klasse hvor ingen heldigvis er like - men det samtidig gjør at elevene trenger ulik opplæring fra deg? Trenger du tips om hva du kan gjøre?
Vi tilbyr kurs om traumebevisst omsorg. I hverdagen møter vi barn som er redde, sinte, utagerende og unnvikende - hva kan være grunnen til at noen barn har en mer utfordrende atferd enn andre?