Matematikk 1P - generell studiekompetanse - nettkurs



Kursarrangør: AOF Norge
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 100 timer
Pris: 12.400

Vi tilbyr kurs i matematikk 1P - generell studiekompetanse som nettkurs. Deltakerne skal gjennom opplæringen forberede seg og kvalifisere seg til teoretisk for å avlegge nødvendige eksamener i matematikk og / eller for å oppnå generell studiekompetanse.

Faginnhold:
1) Utforsking og problemløsing:
• Utforsking i matematikk P handler om at kursdeltakerne leter etter mønster, finner sammenhenger og diskuterer seg fram til en felles forståing. Kursdeltakerne skal legge mer vekt på strategiene og framgangsmåtene enn på løsningene. Problemløsning i matematikk P handler om at kursdeltakerne utvikler en metode for å løse et problem de ikke kjenner fra før.

Algoritmisk tenking er viktig i prosessen med å utvikle strategier og framgangsmåter for å løse problem og innebærer å bryte ned et problem i delproblem som kan løses systematisk. Videre innebærer det å vurdere om delproblemet best kan løses med eller uten digitale verktøy. Problemløsing handler òg om å analysere og forme om kjenne og ukjente problem, løse de og vurdere om løysingene er gyldige.

2) Modellering og andvendinger:
• En modell i matematikk P er en beskriving av virkeligheten i matematisk språk. Kursdeltakerne skal ha innsikt i hvordan modeller i matematikk blir brukte for å beskrive dagliglivet, arbeidslivet og samfunnet ellers. Modellering i matematikk P handler om å lage slike modeller. Det handler òg om å kritisk vurdere om modellene er gyldige, og kva avgrensinger de har, vurdere modellene i lys av de opphavlege situasjonene og vurdere om de kan brukes i andre situasjoner. Andvendinger i matematikk P handler om at kursdeltakerne skal få innsikt i hvordan de skal bruke matematikk i ulike situasjoner, både i og utenfor faget.

3) Resonnering og argumentasjon:
• Resonnering i matematikk P handler om å kunne følge, vurdere og forstå matematiske tankerekker. Det innebærer at kursdeltakerne skal forstå at matematiske regler og resultat ikke er tilfeldige, men har klare grunngivinger. Kursdeltakerne skal utforme egne resonnement både for å forstå og for å løse problem. Argumentasjon i matematikk P handler om at kursdeltakerne grunngir framgangsmåter, resonnement og løysinger og beviser at disse er gyldige.

4) Representasjon og kommunikasjon:
• Representasjoner i matematikk P er måter å uttrykke matematiske omgrep, sammenhenger og problem på. Representasjoner kan være konkrete, kontekstuelle, visuelle, verbale og symbolske. Kommunikasjon i matematikk P handler om at kursdeltakerne bruker matematisk språk i samtaler, argumentasjon og resonnement.

Kursdeltakerne må få lov til å bruke matematiske representasjoner i ulike sammenhenger gjennom eigne erfaringer og matematiske samtaler. Kursdeltakerne må få lov til å forklare og grunngi valg av representasjonsform. Kursdeltakerne må kunne omsette mellom matematiske representasjoner og dagligspråket og veksle mellom ulike representasjoner.

5) Abstraksjon og generalisering:
• Abstraksjon i matematikk P handler om å bruke et formelt symbolspråk og formelle resonnement. Generalisering i matematikk P handler om at kursdeltakerne oppdager sammenhenger og strukturer og ikke blir presenterte for en ferdig løsning. Kursdeltakerne må få tid til å utforske omgrep og symbol for å kunne uttrykke resultat og sammenhenger ved bruk av algebra og formåls-enlige representasjoner.

6) Matematiske kunnskapsområde:
• Kunnskapsområda i matematikk P er knytte til hverdagen til kursdeltakerne, arbeidslivet og samfunnet. Kunnskapsområda danner grunnlaget som kursdeltakerne treng for å utvikle matematisk forståing ved å utforske sammenhenger innenfor og mellom de matematiske kunnskapsområda.

Gjennomføring:
Opplæringen gis ved at du legges til vår læringsplattform; Acampus. Her finner du studieenheter som du jobber med individuelt. Hver studieenhet avsluttes med en innlevering som blir vurdert av lærer.

Finansiering:
Du kan søke støtte fra Lånekassen, forutsatt at din totale studiebelastning er tilstrekkelig. Søknaden gjennomfører du selv ved bruk av MinID eller BankID. På Lånekassen sine nettsider finner du god veiledning og svar på de mest stilte spørsmålene. Pris kr 8.600,- (ekskl. materiell og eksamen).

Målgruppe for kurset:
Voksne som ønsker generell studiekompetanse eller voksne / ungdom som ønsker å forbedre karakterer fra videregående skole.

Opptakskrav:
• Kursdeltaker bør ha matematikkompetanse tilsvarende grunnskolepensumet i matematikk

Eksamen / sertifisering:
Privatisteksamen er skriftlig