Matematikk 1PY - nettskursKursarrangør: Sonans Utdanning
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Undervisningstid: Start når du selv vil
Varighet: 84 timer - 14 mnd tilgang
Pris: 5.000

Vi tilbyr nettkurs i matematikk 1PY. 1PY er praktisk matematikk og et obligatorisk fellesfag på Vg1 yrkesfaglig retning. Her vil du lære hvordan du skal bruke formler, ulike måleenheter for lengde, areal og volum og du lærer å regne mellom disse.

Innhold:
I matematikk 1PY lærer du praktisk matematikk du får bruk for i hverdagen og i ditt fremtidige yrke. For eksempel: hvordan blande gul og rød maling i et bestemt blandingsforhold for å få den rette fargen og hvor stor mengde trenger du av hver farge? Eller: du skal lage et svømmebasseng. Hva vil det koste å sette opp bassenget og hvor mange liter vann rommer det? Du starter i ny jobb og får oppgitt at du betaler 36 % skatt. Hva sitter du igjen med hver måned? Og hvordan kan du sette opp et budsjett for å ha kontroll på økonomien din?

Eksamen:
Det er skriftlig eksamen

Lånekassestøtte:
Faget tilsvarer 10% studiebelastning hvis du velger helårskurs. Velger du halvårskurs vil dette faget beregnes som 20% studiebelastning.

Målgruppe:
For å kunne ta yrkesfag og fagbrev trenger du Matematikk 1PY. For å få generell studiekompetanse trenger du Matematikk 1PY + 2PY. Kurset passer for deg som skal ta 2PY og som vil forbedre karakteren, eller hvis du har gått et yrkesfaglig løp og mangler karakter i faget.