Matematikk 2P - Nettstudier



Kursarrangør: Akademiet
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: Ta kontakt for mer informasjon
Varighet: 1 semester
Pris: 6.600

Vi tilbyr nettundervisning i matematikk 2P. Matematikk 1P + 2P gir deg generell studiekompetanse og er praktisk rettet. Matematikk 2P er teoretisk kurs, men inneholder praktiske problemstillinger som kan løses ved hjelp av matematikk.

Om fagene:
Bruk av regneark i Excel og programmet Geogebra til å løse oppgaver inngår som en viktig del i faget. 2P består av 4 hovedområder: Tall og algebra i praksis, Statistikk, Funksjoner i praksis og til sist Modellering.

1. Tall og algebra i praksis er regning med hele tall, desimaltall, brøk og prosent og gir i 2P en økt tallforståelse. Introduksjon og forståelse av begrepet vekstfaktor er sentralt i faget. Regning med bokstaver eller symboler i stedet for tall kalles algebra. I 2P blir algebra benyttet til å beskrive problemstillinger og løse disse. Algebra kan hjelpe til med å analysere en problemstilling, og finne mønstre og sammenhenger som bidrar til å finne løsninger.
2. Statistikk blir data samlet og analysert, og Excel kommer inn som et nyttig verktøy. 2P tar for seg begreper som frekvens, relativ og kumulativ frekvens, gjennomsnitt, median, kvartiler, standardavvik og mer.
3. Funksjoner i praksis handler om å finne sammenheng mellom 2 ulike størrelser. For funksjoner er den ene størrelsen avhengig av hva den andre størrelsen er. Denne sammenhengen kan vises i tabeller, som grafer i et koordinatsystem, eller som formler vi kaller funksjonsuttrykk. Det finnes flere ulike funksjoner, og i 2P blir en kjent med disse. Bruk av Geogebra er viktig i denne delen av 2P.
4. Modellering er å finne den funksjonen som passer best til de datapunktene som en kjenner. Bruk av Geogebra er nødvendig, for her benyttes en metode som kalles regresjon til å regne ut og finne den funksjonen som passer best til datapunktene.

Målgruppe:
Du kan melde deg opp i faget dersom du ønsker å forbedre karakteren din fra Vg2. Du trenger både Matematikk 1P og 2P for å få generell studiekompetanse.

Forkunnskaper:
Sammen med 1P (eller 1T) gir 2P generell studiekompetanse i matematikk. Du bør derfor ha tatt 1P (eller 1T) før du tar dette faget. Du skal tidligere ha lært å bruke regneark i Excel og det digitale verktøyet Geogebra, men dette ikke et krav. Har du ingen, eller dårlig kunnskap i disse verktøyene, så må du selv ta ansvar og sette av tid til å lære deg disse. Akademiet kan gi kurs i bruk av Geogebra, og i Excel hvis det er behov.

Utstyr:
Når du tar matematiske fag som privatist anbefaler vi at du har en Windows PC eller Mac tilgjengelig. Andre enheter som for eksempel iPad og Chromebook er ikke å anbefale til arbeide med Excel eller GeoGebra. Du er selv ansvarlig for å ha nødvendig utstyr tilgjengelig.

Eksamen:
Du må selv melde deg opp til skriftlig eksamen i 2P. MAT1015 er fagkoden du skal bruke når du melder deg opp via nettsiden Privatistweb. Skriftlig eksamen i 2P er sentralgitt, som betyr at eksamensdatoen bestemmes av Utdanningsdirektoratet. Eksamenstid i 2P er 5 timer og består av 2 deler. Del 1 er 2 timer og uten hjelpemidler. Del 2 er 3 timer og det er lov å benytte hjelpemidler som kalkulator, Excel, Geogebra, notater og bøker. Men hjelpemidler som kan benyttes til kommunikasjon er ikke lov. Se under Privatistweb eller Utdanningsdirektoratet for mer informasjon.

Fagkoder:
Matematikk 2P: MAT1015