Forskerfabrikkens fem kule eksperimenterKursarrangør: Forskerfabrikken
Sted: Hele landet, Ta kontakt for informasjon
          
Type:Bedriftsinternt / Større grupper
Undervisningstid: Ta kontakt for mer informasjon
Varighet: 3 timer
Pris: Ta kontakt

Her er pakken for lærere eller foreldre som vil arrangere en fantastisk forskerdag for elevene! Dette er også en fin aktivitetspakke til SFO/AKS. Sammen med utstyret følger et detaljert veiledningshefte og en øvepakke du kan bruke for å bli kjent med eksperimentene.

Forskerpakken er laget for både deg som har erfaring med naturvitenskap og undervisning, og deg som er helt fersk eller har en annen fagbakgrunn. Pakken inneholder alt du trenger for å gjennomføre en forskerdag, eksperimenter i grupper eller som et nytt innspill til undervisningen.

Pakken inneholder utstyr til fem ulike eksperimenter som kan gjøres enkeltvis, deles i to eller dere kan ha en egen forskerdag hvor dere gjør alle forsøkene:
• Slukk flammen med usynlig gass
• Stigende vann
• Svevende såpebobler
• Eksploderende såpebobler
• Sølvpuss med aluminiumsfolie

Eksperimentene i pakken kan tilpasses alle barn fra 4. til 7.-trinn. De yngste barna vil ha behov for mer voksenhjelp enn de eldre, særlig med forsøkene som bruker fyrstikker.

Målet med Forskerpakken er at elevene skal ha det gøy, få en god følelse av mestring og bli inspirert til å lære mer om naturvitenskap og da spesielt kjemi. Gjennom eksperimentene får barna opplevelser og forestillinger i hjernen som kan kobles til ny begrepsforståelse.

For at du skal kjenne deg sikrere før du møter elevene, har vi pakket en egen prøvepakke til deg. Her finner du alt du trenger for å gjøre forsøkene på forhånd.

Det følger også med et veiledningshefte som tar deg gjennom hele opplegget, blant annet hvordan du forbereder deg og hva du må tenke på, utsytyrslister, detaljerte fremgangsmåter, begrep- og ordforklaringer, tips. Det følger også med en quiz som kan brukes innledende og avsluttende.

Forskerpakken har utstyr til 30 elever.

Ettersom det benyttes fyrstikker i noen av eksperimentene følger det med brannteppe og en gjennomgang av bruk av fyrstikker som man skal gå i gjennom med barna.

Målgruppe for kurset

For lærer, foreldre og for SFO / AKS ansatte