Fagbrev mat og drikkeindustrien - teori til fagprøven - virtuelt



Kursarrangør: AOF Norge
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: kl 17:00 - 21:00
Varighet: 100 timer

Vi tilbyr fagbrev i mat og drikkeindustrien - teori til fagprøven som virtuelt klasserom. Kurset settes opp i virtuelt klasserom, det vil si at forelesningene foregår via opprettede klasserom i Teams, hvor hver enkelt deltaker logger seg på fra sin egen PC for å følge undervisningen.

Informasjon:
Opplæringen skal forberede og kvalifisere deltagerne teoretisk for å avlegge nødvendige eksamener innen industrimekanikerfaget. Kurset er en komprimert utdanning spesielt tilpasset voksne. Opplæringen bygger på læreplanene for Vg1 Teknikk og industriell produksjon, Vg2 Industriteknologi og Vg3 Industrimekanikerfaget (hovedområde).

De som selv ønsker det, kan melde seg opp til offentlig tverrfaglig eksamen i Vg3 Industrimekanikerfaget og deretter til fagprøven. Praksis må godkjennes av den fylkeskommunale Fagopplæringen. Fullført opplæring med bestått resultat fører frem til fagbrev. Yrkestittel er Industrimekaniker.

Faginnhold:
1) Tilvirking og montering:
• Hovedområdet omfatter planlegging av arbeidsoppgaver, valg av materialer og tilvirking, montering og igangkjøring av mekaniske komponenter knyttet til industritekniske maskiner og utstyr. Videre dekker det industriell montering og overflatebehandling. Hovedområdet omfatter også planlegging og montering av automatiserte pneumatiske og hydrauliske styresystemer tilknyttet maskiner og utstyr. Sikker utførelse av løfteoperasjoner inngår i hovedområdet.

2) Vedlikehold og reparasjon:
• Hovedområdet omfatter feilsøking, feilretting og tilstandskontroll på maskiner og utstyr. Videre er sammenføying, vedlikehold, testing og måling av komponenter er en del av hovedområdet. Hovedområdet omfatter også elektrisk til- og frakobling av maskiner og utstyr, rengjøring, smøring og justering.

3) Dokumentasjon og kvalitet:
• Hovedområdet omfatter bruk av arbeidstegninger, skjemaer, prosedyrer, standarder og styringssystemer til planlegging, gjennomføring og dokumentasjon. Registrering og avviksbehandling etter bedriftens krav til helse, miljø og sikkerhet og kvalitet er sentralt i hovedområdet.

4) Gjennomføring og eksamen:
• Kurset gjennomføres som med undervisning via Teams med 8 undervisningstimer hver uke. Eksamen må hver enkelt melde seg opp til. Nærmere Informasjon om oppmelding blir gitt på kurset.

Målgruppe for kurset:
Disse kursene er gratis for deg som jobber som mekaniker innen mat- og drikkeindustrien og har minimum 4 års praksis innen faget. Dette gjelder også for deg som er helt eller delvis permittert eller arbeidsledig.

Kursmateriell:
Du må ha tilgang til PC med kamera og mikrofon og kunne forstå, snakke og skrive norsk

Vis flere tilsvarende kurs: