Skipsfører på lasteskip med lengde (L) under 24 meter i fartsområde liten kystfart som skal utføre løfteoperasjoner må ha gjennomført kurs etter gjeldende emneplan. Løfteoperasjoner nettkurs er et nytt opplæringsprogram i henhold til emneplanen fra Sjøfartsdirektoratet.
Vi tilbyr krankurs på G4 bro og traverskran for bedrifter. Kurset inneholder modulene 1.1, 2.3, 2.7, 2.8, 3.7, 3.8 og 4.7. Opplæringen er forskriftsmessig tilrettelagt for eventuelle lese- og skrivevansker.
Vi tilbyr krankurs på G4 traverskran og G11 anhuker som webinar. Opplæringen retter seg i første rekke mot fremtidige brukere av kran. Men alle som har befatning med lasthåndtering og kran ved risikoanalyse og arbeidsledelse kan også dra nytte av kurset.
Vi tilbyr HMS oppfriskningskurs for truckførere for bedrifter. Målsettingen med kurset er å redusere kostnader ved skader på maskiner, bygninger og gods og å redusere sykefravær som følge av skader.
Vi tilbyr truckførerkurs på lavtløftende truck - klasse T1 som webinar. Målsettingen er å utdanne førere av maskiner innenfor klasse T1 motoriserte lede- og skyvetrucker (u/ fast førerplass). Gi blivende førere av småtrucker en god teoretisk grunnopplæring i sikker bruk.
Vi tilbyr kurs i personløfter klasse A, B, C for bedrifter. God opplæring er avgjørende for sikker, effektiv og økonomisk truckkjøring. Toyota Material Handling tilbyr truckføreropplæring som utdanner trygge og ansvarsbevisste førere med god kunnskap og ferdighet.
Vi tilbyr truckførerkurs på teleskoptruck klasse C1 - C2 påbygging for bedrifter. Opplæringen retter seg i første rekke mot fremtidige brukere av Truck. Men alle som har befatning med lasthåndtering og truck ved risikoanalyse og arbeidsledelse kan også dra nytte av kurset.
Vi tilbyr komplett truckførerkurs på liten truck klasse T1 - T5 for bedrifter. Truckføreropplæringen gjennomføres på 4 dager, sammenhengende moduler: 1.1, 2.2, 3.2 og 4.2 med avsluttende prøver, teori og praksis.
Vi tilbyr truckførerkurs på stortruck klasse T6 - T8 påbygging for bedrifter. Opplæringen gir truckførerbevis, og er tilpasset den enkelte deltakers arbeidssituasjon og forkunnskaper. God opplæring er avgjørende for sikker, effektiv og økonomisk truckkjøring.
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om fallsikring HMS - arbeid i høyden for HMS-personell. Verneombud, ledere og HMS-ansvarlige forventes å ha kjennskap til mange tema. Vi ønsker å styrke kunnskapen innen vårt fagområde hos HMS-personell, og lanserer derfor dette nye kurset.
Vi tilbyr kurs i grunnleggende fallsikring NS 9610 for bedrifter. Kurset er for deg som ønsker en generell innføring i faget fallsikring. Det er et velegnet kurs for deg som skal bruke enkle metoder for forflytning i høyden. Kurset er iht. opplæringsplanen i NS 9610 Fallsikring.
Vi tilbyr instruktørkurs i fallsikring NS9610 for bedrifter. Instruktørkurs fallsikring NS 9610 er påbygningskurset for deg som ønsker å undervise i fallsikringsfaget. Kurset er ment å gi deg et godt grunnlag for at du skal føle deg trygg i instruktørrollen.
Vi tilbyr kurs om sakkyndig fallsikring for bedrifter. Sakkyndig fallsikring er kurset for deg som skal ta den årlige inspeksjonen av fallsikringsutstyret. Dette kurset gir deg kompetanse til å ivareta arbeidsgivers forpliktelser knyttet til EN 365.
Vi tilbyr stolpekurs fallsikring NS 9610 for bedrifter. Stolpekurs fallsikring NS 9610 er kurset for deg som jobber i stolper og tremaster. Det er et velegnet kurs for deg som skal bruke stolpesko for å forflytte deg i høyden.
Vi tilbyr kurs om taubasert fallredning for bedrifter. Taubasert fallredning er for deg som deltar i industrivern, brann- og beredskapslag. Kurset er i henhold til Offshore Norges retningslinje 113 (tidligere NOG 113).
Vi tilbyr kurs om årlig nedfiring mast for bedrifter. Årlig nedfiring er en øving som skjer med bakgrunn fra en tilstrekkelig dokumentert opplæring.
40 timers grunnopplæring for verneombud og AMU medlemmer i HMS
asdfasdfafd
Mange sykehus krever at elektrikerne de bruker innehar kompetanse på elektriske installasjoner i medisinske områder. Kursdeltagerne skal få en oversikt over hvilke normkrav de må forholde seg til, så de kan gi oppdragsgiver den anlegget han ønsker og forventer.
Vi tilbyr kurs i FSE for høyspentmontører - bedriftsinternt. Ikess har utviklet et FSE kurs som tilfredsstiller myndighetenes krav til sikkerhetsopplæring beskrevet i FSE forskriften og NEK EN 50110.
Kurset vil være med på å tilfredsstille myndighetenes minstekrav for den som skal betjene sikringer og motorvern, så de kan gjøre dette på en sikkerhetsmessig forsvarlig måte. Kurset vil være med på å oppfylle bedriftens ansvar om sikkerhetsopplæring for de ansatte.
Målet er å øke førstehjelpskompetansen ved strømskader, slik at du vet hvordan du skal opptre i en ulykkessituasjon og dermed gir en nødvendig førstehjelpsberedskap for personell som jobber med elektriske anlegg.
Vi tilbyr IK-Elektro kurs - Bedriftsinternt. Kurset gir el-kontrollører økt trygghet og effektivitet i en krevende hverdag, gjennom å se på faktiske avvik i elektriske anlegg, hvordan disse bør defineres i forhold til anvendt norm og forskrift og hvordan de bør klassifiseres.
Vi tilbyr kurs i jordingssystemer og feilproblematikk - Bedriftsinternt. Er det noe alle vet, så er det at jording er viktig i alle typer nettsystemer. Men det er ofte svært forskjellige oppfatning av hva som skal jordes, hvor ofte man skal utjevne og hvorfor.
Mange ønsker seg et kurs der normens definisjoner forklares på en enkel og lettfattelig måte, med praktisk tilnærming, samtidig som man ivaretar kravene til en verifikasjon. Dette kurset holdes bedriftsinternt og kan skreddersys til din bedrift.
Målet med kurset er å gi deltagerne den innsikten som er nødvendig for å forstå hva elektrofagmannen må ta høyde for, så det elektriske anlegget oppnår forskriftsmessig person, brann og driftssikkerhet, enten man til daglig bruker et dataprogram eller manuelt beregner ute på arbeidsstedet.
Vi tilbyr kurs i NEK 400:2022 for bedrifter. Bli oppdatert på de viktigste endringene som trår i kraft 1.7.2022, og få vist hvilke praktiske konsekvenser endringene får og hvordan disse kan etterleves.
Vi tilbyr dagskurs i NEK 400:2022 for bedrifter. Bli oppdatert på de viktigste endringene som trår i kraft 1.7.2022, og få vist hvilke praktiske konsekvenser endringene får og hvordan disse kan etterleves.
Årlig oppstår mange branner på grunn av uforsiktighet og slurv ved utførelse av varme arbeider. De som utfører varme arbeider må ha innsikt i hvilken brannrisiko varme arbeider innebærer, og utføre arbeidet på en slik måte at brann ikke oppstår. Sertifikatet er gyldig i 5 år.
Vi tilbyr anhukerkurs. Myndighetene stiller krav til at anhukere / signalgivere har fått dokumentert opplæring for å kunne utføre dette på en trygg og sikker måte.
Vi tilbyr nettkurs i arbeid i høyden. Dette kurset sikrer at folk som utfører arbeider i høyden har dokumentert opplæring innenfor dette området, og gjør at de med ansvar kan følge de forskrifter og bestemmelser som kreves. Kurset er spesielt tilpasset for industrien med bilder og innhold.
Vi tilbyr brannvernkurs ved utførelse av varmearbeider. Årlig oppstår mange branner på grunn av uforsiktighet og slurv ved utførelse av varme arbeider. Du som utfører varme arbeider må ha innsikt i hvilken brannrisiko varme arbeider innebærer, og utføre arbeidet på en slik måte at brann ikke oppstår
Vi tilbyr fallsikringskurs. Forskrift om bruk av personlig verneutstyr på arbeidsplassen setter krav til arbeidsgiver. Hvordan jobbe sikkert i høyden og unngå fallskader? Kurset gir deltakerne økt kunnskap og forståelse i bruk av fallsikringsutstyr for å minimere risiko, skader og ulykker.
Vi tilbyr i bruk av farlig håndverktøy. Riktig bruk av håndverktøy er viktig for sikkerheten på arbeidsplassen. Feilvurderinger kan få store konsekvenser og føre til alvorlige skader.
Vi tilbyr Førstehjelpskurs K116 - nettkurs. Om kursetI løpet av kurset vil du lære deg de grunnleggende prinsippene for å utøve livreddende førstehjelp ute, i hjemmet eller på arbeidsplassen. Kurset er basert på nasjonale retningslinjer, og gir deg nødvendig teoretisk opplæring.
Vi tilbyr gass-sikkerhetskurs. Det eksisterer krav til dokumentert kompetanse for alle som direkte eller indirekte jobber med farlig stoff, herunder alle typer gasser. Kurset gir helt nødvendig og lovpålagt kunnskap om gassfarer og gas sikkerhet. Opplæringen dekker krav i gjeldende HMS-forskrifter.
Vi tilbyr HMS kurs ved bruk av arbeidsutstyr K095. Personell som bruker farlig arbeidsutstyr, må ha grunnleggende kunnskap om HMS, regelverk, roller og ansvar. Kan tas både på Norsk og Engelsk.
Vi tilbyr HMS kurs ved bruk av arbeidsutstyr K096. Personell som bruker farlig arbeidsutstyr, må ha grunnleggende kunnskap om HMS, regelverk, roller og ansvar. Kan tas både på Norsk og Engelsk.
Vi tilbyr ISPS/havnesikringkurs. Dette kurset gir deg som skal ha adgang til en ISPS-havn, nødvendig generell informasjon om det havnesikringssystemet du blir en del av. Du som utfører arbeid på havneområdet skal gjøre deg kjent med sikkerhetsreglementet som gjelder for området der du skal jobbe.
Vi tilbyr kurs i kjemikaliehåndtering. Kjemikalier kan utgjøre en fare for arbeidstakers sikkerhet og helse. Arbeidsgiveren har ansvar for å foreta risikovurderinger og sørge for at arbeidsmiljøet er fullt forsvarlig på alle måter.
Vi tilbyr Liftkurs - Personløfter. For å kunne bruke en personløfter kreves det dokumentert opplæring i henhold til forskriftene og Arbeidsmiljøloven. Det er arbeidsgivers ansvar at alt personell som arbeider med personløftere skal ha dokumentert opplæring.
Vi tilbyr Sikkerhetskurs i bruk av kjemikalier. Arbeidsmiljøloven stiller krav til at alle arbeidstakere skal ha opplæring i arbeid med farlige kjemikalier.
Vi tilbyr Sikkerhetskurs ved bruk av løfteredskap K099. Personell som bruker løfteredskap, må ha grunnleggende kunnskaper om riktig valg, kontroll, bruk og vedlikehold av løfteredskap.
Vi tilbyr Sikkerhetskurs ved bruk av løfteredskap K100. Personell som bruker løfteredskap, må ha grunnleggende kunnskaper om riktig valg, kontroll, bruk og vedlikehold av løfteredskap.
Vi tilbyr T1-T5 Liten truckkurs. Etter fullført teorikurs må deltakeren ha praktisk opplæring på aktuell truckklasse. Denne opplæringen kan tas sammen med fadder i egen bedrift 20 timer, eller hos opplæringsbedrift med instruktør i 14 timer før oppkjøring.
Vi tilbyr Teleskoptruckkurs C1-C2. Kurset gjennom Norsk Fagutdanning vil gi sertifisert opplæring innenfor begge klassene. Etter fullført teorikurs må deltakeren ha praktisk opplæring på aktuell teleskoptruckklasse.
Vi tilbyr varme arbeiderkurs. Forsikringsselskapene i Norge kraver om at alle som utfører varme arbeider innehar et sertifikat som dokumenterer at man har gjennomgått godkjent opplæring i varme arbeider. I tillegg til norsk, kan vi også tilby polsk/engelskspråklige kurs på forespørsel.
Trenger du eller dine ansatte opplæring innen anhukning, stropping eller signalgiving? Vårt anhuker/stroppekurs dekker kravene til dokumentert opplæring for anhuking, stropping og signalgivning. Den praktiske delen tas fysisk hos en bedrift.
Vi tilbyr spill baserte nettkurset om Diisocyanater på norsk eller engelsk. Kurset foregår som blandet undervisning. Første delen av kurset tas som spill utviklet av FIDL etter gjeldende lover og forskrifter. Den andre delen gjennomføres som webinar etter krav om muntlig diskusjon.
Vi tilbyr fallsikring - spillbasert nettkurs - Norsk, engelsk og polsk. Arbeid i høyder over 2 meter skal alltid sikres med personlig fallsikringsutstyr. Alle som skal ta i bruk fallsikringsutstyr må ha gjennomgått dokumentert sikkerhetsopplæring.
Vi tilbyr spill baserte nettkurset farlig verktøy. Kurset gir en grunnleggende innføring i sikker bruk av farlige småverktøy. Når en arbeidstaker skal utføre risikofylte arbeidsoppgaver eller betjene arbeidsutstyr som ved bruk kan påføre skade, stilles det spesifikke krav til dokumentert opplæring.
Vi tilbyr spillbasertkurs i FSE instruert personell med førstehjelp. Sikkerhetsforskriften stiller krav til at det gis nødvendig årlig opplæring av personell innen FSE (Forskrift om sikkerhet ved arbeid i og drift av elektriske anlegg), og inneholder også en innføring i førstehjelp ved ulykker.
Vi tilbyr spillbasertkurs i FSE Lav- og høyspenning med førstehjelp. Sikkerhetsforskriften stiller krav til at det gis nødvendig årlig opplæring av personell innen FSE (Forskrift om sikkerhet ved arbeid i og drift av elektriske anlegg), og inneholder også en innføring i førstehjelp ved ulykker.
Vi tilbyr spillbasertkurs i FSE lavspenning med førstehjelp. Sikkerhetsforskriften stiller krav til at det gis nødvendig årlig opplæring av personell innen FSE (Forskrift om sikkerhet ved arbeid i og drift av elektriske anlegg), og inneholder også en innføring i førstehjelp ved ulykker.
Vi tilbyr spillbasert kurs i førstehjelp for bygg & anlegg -Førstehjelpskurset er tilpasset bygg- og anleggsbransjen ved å samle de relevante skader for byggeplasser på en slik måte at det føles relevant og yrkesnært.
Et førstehjelpskurs gir deg den tryggheten du trenger dersom en akuttsituasjon skulle oppstå. Kurset foregår som spill og er laget i samarbeid med Norsk Førstehjelpsråd. Norsk
Vet du hva du skal gjøre om du står oppe i en førstehjelpssituasjon med et barn? Dette kurset passer for deg som jobber med barn daglig i barnehage, på skole eller institusjon, så vel som deg som er foresatt.
Arbeidsmiljøloven krever at arbeidsgiver sørger for at verneombud og medlemmer av arbeidsmiljøutvalg (AMU) gjennomgår og kan dokumentere HMS-opplæring. Dette kurset er ment for virksomheter og bransjer hvor partene har avtalt kortere opplæringstid enn 40 timer.
Arbeidsmiljøloven krever at arbeidsgiver gjennomgår opplæring i helse-, miljø- og sikkerhetsarbeid. Dette kurset er tilpasset enhver som har et lederansvar, og tar for seg helse-, miljø-, og sikkerhetsarbeidet fra et ledelsesperspektiv i bygg- og anleggsbransjen.
Alle som ønsker å forstå helse-, miljø- og sikkerhetsarbeidet bedre, vil ha nytte av dette kurset. Få grunnleggende forståelse for helse-, miljø- og sikkerhetsprinsippene i bygg- og anleggsbransjen, og hvordan dette kan bidra til en mer helsefremmende og sikker arbeidshverdag.
Vi tilbyr Lift/personløfter spillbasert nettlurs. Alle som skal operere personløfter må ha gjennomgått dokumentert sikkerhetsopplæring. Kurset har blandet undervisning. Første delen tas som spill etter gjeldende lover, forskrifter og standarder. Den praktiske delen tas fysisk hos B7people.
Vi tilbyr analyseresultater, tolkning og trending i Mikrobiologi og/eller kjemisk. Eurofins skreddersyr kurs for din bedrift. Vi målretter tema ut i fra deres behov.
I august 2022 ble den nye versjonen av BRCGS Mattrygghet lansert (versjon 9). I dette webkurset vil vi gå gjennom de viktigste endringene fra versjon 8, hva du bør ha fokus på og hva endringene betyr. Meld deg på for å få oversikt og kunnskap om versjon 9 av standarden.
Eurofins skreddersyr kurs for din bedrift. Eurofins hjelper gjerne til med å sette sammen et kursopplegg tilpasset bedriften. Dette kan være alt fra 2 - 4 timers kurs til heldagskurs. Vi målretter tema ut i fra deres behov.
Vi tilbyr hygienekurs. Eurofins skreddersyr kurs for din bedrift. Vi målretter tema ut i fra deres behov. Ta kontakt for avtale
Mange virksomheter har behov for å følge opp sine leverandører med revisjon. Bli med og lær mer om hvordan du kan få mer ut av de ressursene dere bruker på leverandørrevisjon.
Ønsker du mer informasjon om matbåren sykdom og hvorfor vi blir syke? På dette webkurset får du en gjennomgang av ulike sykdomsframkallende matbårne bakterier som er aktuelle i Norge, med eksempler fra utbrudd i nyere tid.
Hva er matkontaktmaterialer? Hva er kravene i lovverket? Hvordan lese en samsvarserklæring? Hvordan være trygg på at samsvarserklæringen er riktig og at produktet passer til vår bruk?
Vi tilbyr matsvindel og prøveuttaksplan for analyser. Eurofins skreddersyr kurs for din bedrift. Vi målretter tema ut i fra deres behov. Ta kontakt for avtale
Vi tilbyr matsvindel og screening av risiko. Eurofins skreddersyr kurs for din bedrift. Vi målretter tema ut i fra deres behov. Ta kontakt for avtale
Vi tilbyr kurs i matsvindel som risikofaktor konsept og forebygging. Eurofins skreddersyr kurs for din bedrift. Vi målretter tema ut i fra deres behov. Ta kontakt for avtale
Vårt 2-dagers kurs i mattrygghet og HACCP tilbys som bedriftsinternt kurs.
Vi tilbyr Mattrygghet og risikofaktorer - Biologisk, kjemisk, fysisk og allergener. Eurofins skreddersyr kurs for din bedrift.
Vi inviterer til webkurset Mikrobiologi for kvalitetsavdelingen. I dette webkurset vil deltakerne få en god innføring i ulike aspekter som er viktig i hverdagen i en kvalitetsavdeling.
Vi tilbyr Eurofins kvalitetsnettverk - National møteplass for mattrygghet. Norges viktigste nettverk for å sikre trygg mat. For å sikre trygg mat fra hav og jord til bord, må hele næringskjeden jobbe sammen.
Vi tilbyr prøvetaking mikrobiologi og kjemi praktisk representativt og forhåndsregler. Eurofins skreddersyr kurs for din bedrift.
Vi tilbyr Sensorikk og holdbarhet. Eurofins skreddersyr kurs for din bedrift. Vi målretter tema ut i fra deres behov.
Hva er egentlig trygg mat-kultur (Food Safety Culture)? Hvordan skape en god og trygg mat-kultur i bedriften? En sterk og god bedriftskultur for trygg mat er avgjørende for å lykkes. Det er også et krav i alle trygg mat-standarder, som BRC, FSSC22000, etc.